Saab 9-5 (Nova generacija)

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
SiOL, nova generacija Saab 9-5

Kako se vam zdi? Baje, da saabi niso nek "vrhunec" kvalitete, ampak vseeno... Tale je na izgled oz. notranjost še kar všečen.
Cena bo pa verjetno tudi kar primerno "Saabovska".

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Lep.
zmaga.gif

Kaj pa ko ti sonce nabija v šipo? Izgovor za policaje da nisi videl kolk voziš.
grin1.gif

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Hja...tale "baje, da niso vrhunec kvalitete" je dejansko za lase privlečeno, vsaj po mojih izkušnjah in tudi izkušnjah bližnje Saab skupnosti.
smirk-1.gif

Če pa govorimo o novi 9-5, je to avto, ki ga težko uvrstimo v nek razred. Kosal naj bi se z Audijem A6, Mercedezom E, vendar je avto ogromen, dolg je kar 510 cm. Ni pa vse na avtomobilu popolno. Najbolj sem razočaran nad motorizacijo, saj avtomobila take klase ne moreš prodajati brez dobrega dizelskega motorja. Trenutno je v ponudbi 160 konjski dizel, upam pa, da bodo "razvili" ali kupili še kakšen dizelski agregat. Nekaj časa se je omenjal 2.8 motor, vendar še vedno ni ne duha ne sluha o njem (da se le ne ponovi "slavni" 3.0 dizelski motor). Drugače pa je bil ta avtomobil razvit še pod GM, kar se vidi po mnogo stvareh (volan, vzglavniki,...), na produkt Saaba pod novim lastnikom se bomo očitno še načakali. Testni vozniki revij so bili nad avtomobilom navdušeni (udobje, vodljivost)...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
To, da mu kvaliteta potem takem ne šepa je izredno lepo slišati, ker oblikovno so Saabi kar všečni. Vendar je pa merilo kakovsti odvisno od subjekta kako na to gleda in kakšna merila ima sam.
Bi ga bilo potrebno stestirati - enega Saaba z okoli 300k km pa starost enih 12let, pa da se vidi če vsa elektronika dela bp, kaj vse je bilo zamenjano, kako se avto obnaša v notranjosti (ropot, plastika, gumbki.. ), itd.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.537
3.891
113
Ljubljana
hmpg.net
Saab je bil včasih legenda za kakovost. Eden od razlogov zakaj so šli v marolo je bilo ravno to, da so iskali perfekcijo, namesto da bi štancali nove modele kot ostali.
Drugače pa je v USA še 2 leti nazaj stari 9-5 bil testiran skupaj z E-claso, 5-BMW, A6, in amerikanci, ki so kao primerni za executive class. Ni bil zadnji:)
Starih sabov vozi precej, tudi precej več kot 300 k.
Res pa je zadnjih cca 10 let kriza. 3.0 dizel 100k pa pogreb, 2.2 - dizel požrešen, ampak 2.3 T je pa, pravijo OK. Prožen, močen, skromen, pa da vidimo.
Temu je bila osnova Insigna, vendar zanjo švedi narediti precej bolj uravnotežen avto, kot je original.

Priznam imam Saab-a:)

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
3.0 in 2.2. dizel sta polomija da jih ni večjih.isuzova skropucala
bencinskih turbo motorjev pa ni še nihče vzdržljivejših naredil
zmaga.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
No ja, v nasi druzini je bil pred leti Saab 9-5, do nekje 55k je blo use uredu, pol je prvic sla turbina, naprej se je pa skos neki dogajal, pri 170k je na koncu motor razgnal....nov motor, potem je se kar delal.....prodali z 260k kilometri....podvozje odlicno, motor pac ne. Oblikovno mi je se danes usec, bi ga prec mel, ampak glede na izkusnje.....mogoce je bil pa crna ovca, smola pac. Bil je pa 2.3 LPT.

Tale nov pa notr zgleda kr hudo
grims-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.741
113
ej, 5009 mm in 510 cm je velika razlika sploh pri kurcu, zolj v vednost
smirk-1.gif

M156

Pripravnik
10. avg 2009
79
0
6
tale SAAB mi je pa hud, tale notranjost taki hudi števci in kazalci, prou meu bi ga!

priznam SAAB-i so mi bli vedno nekaj posebnega, in tale je definitivno nekaj najbolšega iz Švedske (okej sej vem da je Koenigssegg strupen ampak to je avion ne avto) za vozt v vseh situacijah!

Da bi imel le še kak orenk 3.0 dizel pa so zmagal.

Drugače sm pa nekje bral da za SAAB-a se obeta svetla prihodnost, novi lastnik bo poskrbel tudi da dobijo AMG, M in S/RS pravo konkurenco :D

Nekaj takega bo kot Caddy CTS-V in Jag XFR
sam da bo še hujši...

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik M156 pravi:Drugače sm pa nekje bral da za SAAB-a se obeta svetla prihodnost, novi lastnik bo poskrbel tudi da dobijo AMG, M in S/RS pravo konkurenco :D

Nekaj takega bo kot Caddy CTS-V in Jag XFR
sam da bo še hujši...
Držim pesti, da bi se to res zgodilo, vendar se mi zdi, da so realne možnosti za kaj takega žal skoraj nikakršne. Če samo pogledaš, da crkujejo tovarne s par MIO letne proizvodnje, potem se tovarnam s par 100.000 vozili letno hudo težka piše. Razen, če niso kakšen Porš ali kaj takega, vendar dvomim, da lahko Saab doseže takšne cene. Plus tega jim tudi tale 9-5-ka temelji še na GM-u, kaj bo pa v prihodnje? Razvoj novega avta namreč stane ohoho in dvomim, da si bo lahko proizvajalec s par 100.000 vozili le to privoščil. Se mi zdi, da bo šlo v smer Roverja. Upam pa, da ne.
nahrung002.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz...

Ja jebentiš no, vsem so Saabi tako všeč pa ga skorajda nobeden nima... :S

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ko slišim ime Saab se mi pred očmi pojavi ta podoba......
saab96.jpg

tako da Saba ne bom imel nikdar.....