S seksom do pokojnine

erikson

Guru
25. avg 2007
22.772
6.550
113
Hojs predlaga nižje pokojnine za ljudi brez otrok

Obrambni minister Aleš Hojs bi se, kot poročajo Finance, težav z javnimi financami lotil na svoj način. Na dogodku Popoldan z NSi je namreč predlagal, da bi se višina pokojnine vezala na število otrok. Nekaj podobnega, uvedbo davka na ljudi brez otrok, sta predlagala Franci Križanič leta 2009 in Ivo Boscarol leta 2005, takratni član vladnega strateškega sveta, ki je želel uvesti davek na samsko življenje.

V NSi so za omenjeni časnik pojasnili, da je ideja bolj vezana na dodatno pokojninsko varčevanje. »Tisti, ki ima pet otrok, ne more toliko varčevati in vplačevati kot ta, ki ima enega.«

zmaga.gif

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Tisti, ki nimajo otrok, imajo več časa za seks, zato naslov teme ni najbolj diht.

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Očitno se jim ne sanja kako rešiti to državo in potem pridejo na dan take bolane ideje.

off: Ljudmila širi volilno bazo. Okvirji se že veselijo bajnih penzij.press
cheer.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Hojs predlaga nižje pokojnine za ljudi brez otrok

Obrambni minister Aleš Hojs bi se, kot poročajo Finance, težav z javnimi financami lotil na svoj način. Na dogodku Popoldan z NSi je namreč predlagal, da bi se višina pokojnine vezala na število otrok. Nekaj podobnega, uvedbo davka na ljudi brez otrok, sta predlagala Franci Križanič leta 2009 in Ivo Boscarol leta 2005, takratni član vladnega strateškega sveta, ki je želel uvesti davek na samsko življenje.

V NSi so za omenjeni časnik pojasnili, da je ideja bolj vezana na dodatno pokojninsko varčevanje. »Tisti, ki ima pet otrok, ne more toliko varčevati in vplačevati kot ta, ki ima enega.«

zmaga.gif

Jaz na to gledam malo drugače oziroma ravno obratno. Otroci bi morali biti dolžni skrbeti za starše v jeseni življenja, torej bi tisti z več otroci dobivali manj.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ne da bi morali biti dolžni, ampak so dolžni.

Se ti kar lepo usedejo na plačo, če morajo starci v dom in ne morejo plačevat.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ne da bi morali biti dolžni, ampak so dolžni.

Se ti kar lepo usedejo na plačo, če morajo starci v dom in ne morejo plačevat.

OK, kaj pa če je fotr bitanga, propalica, pijanec, prevarant? Lahko dokažeš, da si od njega v mladosti dobival le batine in si rešen bremena? Jaz od mojega očeta namreč nimam nič. Ne spada v nobeno izmed zgornjih kategorij, je pa vseeno kot da ga ne bi imel. Da bi moral jaz njemu plačevat dom za ostarele?
bonk.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Tudi mi bomo nekoč stari. Ta generacija, ki je sedaj v penziji še tak lahko živi gosposko. Se kdo vpraša, kaj bo z nami ? Nekdo z minimalcem si nebo veliko mogel privarčevati in kam vlagati denarja. Samo prisiljeni smo vlagati v "obvezni pokojninski sklad", ki ti čisto nič ne jamči. Blesavo se ti zdi, da nekdo dela 40 let, pa 40 let drži štango državi, potem na koncu se pa ne more preživeti. Samo kdo je pa pred desetletji delal več kot 30 let ?? Takrat so lahko goljufali invalidsko komisijo in vem za primere, ko so pri 50 letih šli kao v invalidsko. Potem pa fušali kot zidarji.
Kar se pa tiče otrok. Se res vidi, kaj pomenijo državi otroci. Pri nas je najbolje, da sploh nimaš otrok ali pa da jih imaš 5 in več. Pa živiš kot gospod in ne rabiš nikjer več delat.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Takih invalidov poznam tudi jaz nekaj, v penzijo so šli mal po 40-emu letu, doma pa dela na polno.

Potem imaš še miličnike in rudarje. Poznam enega, ki je šel v penzijo pri 38-ih.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Telebani. Jaz, ki nimam otrok, bom plačeval več samo zato, da bo potem lahko dobil cigan bajno penzijo, čeprav ni nikoli nič v življenju naredil, razen da je ukradel 20 ton bakra in naštepal 10 otrok, ki ne bodo nič boljši od njega

Prekleta banda, a to Nova Slovenija pomeni nova država brez Slovencev?
Ajde brojko, kaj praviš na tvoje, že imaš kaka navodila s štaba za zagovore?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Uf, koliko jih poznam, ki delovne dneve zabijajo na netu in raznih forumih, kar je čisto primerljivo z zgoraj omenjenimi ..
tongue-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ravno včeraj si omenil, da si se zaradi otroka odpovedal čolnu.....in to verjetno ni edina in sigurno ne zadnja stvar. In ta otrok bo enkrat delal tudi za penzijo tistih, ki niso izpolnili osnovnega življenskega poslanstva.
....mislim da sem s tem vse povedal ,al sem za ali proti predlogu.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Potem bo ciganija uživala še mastne penzije ....
Govora je o PENZIJAH in ne socijalnih podporah, ....in kolk misliš, ji dobiva, ali bodo dobili penzijo na podlagi delovne dobe
hysterical-1.gif

Sploh pa nikjer ni govora, da bo kdo dobil kej zraven, ampak de bodo samo nekaterim vzeli
evil.gif

Nazadnje urejeno: