s.p. - razširitev dejavnosti

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.589
113
trenutno imam registrirano eno dejavnost in jo imam tudi v imenu, ker če me spomin ne vara, sem morala za imenom nekako opisno povedati, za kake storitve gre. Zdaj bi dodala še eno dejavnost, kar ni problem, samo dodam preko evem, ampak me zanima, če moram tudi ime spremeniti - dodati tudi to dejavnost. Ali je važno, da ostane samo glavna dejavnost?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Dovolj je ena sama dejavnost, po moje.

Še najbolj se zakona glede tega sicer držijo na eVem točkah, če greš odpirat s.p. na kakšni Adati, pa ti dajo čisto proste roke, in lahko precej bolj svobodno določiš ta daljše ime firme.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.589
113
Hvala, sem malo še po netu pobrskala in se mi zdi, da mora biti v imenu samo glavna dejavnost, ki jo moraš itak označiti. Če jim kaj ne bo prav, bodo pa že povedali.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.589
113
Ok, problem št. 2
Hočem vpisati zunajzakonskega partnerja, kot kratkotrajno pomoč družinskega člana. Obrazec m12 so mi zavrnili, ker bojda moram vpisati neko registrsko številko ZZZS. Sploh ne vem, kaj je to in kje najdem. Kje to pogledam?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Bog pomogaj, pokliči na ustrezno ustanovo. V tem primeru ZZZS, zakaj sprašuješ na alterju, če te do odgovora loči 20 sekund telefonskega klica?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a ni ta številka na zdravstveni kartici boldana nad imenom in priimkom?

prvič slišim, da more biti ime podjetja nekaj v zvezi s čim se ukvarja. bil pa je nek zakon, da mora biti slovensko ime in slovenski znaki ali nekaj takega.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.589
113
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Bog pomogaj, pokliči na ustrezno ustanovo. V tem primeru ZZZS, zakaj sprašuješ na alterju, če te do odgovora loči 20 sekund telefonskega klica?

V petek ob 14:30 nimaš kam klicat. Sem prej preverila, brez skrbi. Sem mislila, če je to kje kaka baza oziroma objavljena številka kot so matične ali davčne. Naj to ne bi bila cifra iz osebne kartice, nikdar posebej nisem nič dobila (tudi preverila v fascikel) in piše da če je nimaš pustiš prazno pa jo dodelijo. Pa je bila vloga zavrnjena, da jo kao imam. Zato sprašujem, če je kje to objavljeno - ali javno ali na evem pod certifikatom. Jaz pač nisem našla.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.589
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

prvič slišim, da more biti ime podjetja nekaj v zvezi s čim se ukvarja. bil pa je nek zakon, da mora biti slovensko ime in slovenski znaki ali nekaj takega.

S.p. mora imeti. Za druge oblike ne vem...

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ne da se mi, ampak tudi e-vem točka dela do 13. ure v petek, a raje na alterju sprašuješ, če moraš spremeniti ime...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.589
113
ni ti treba teme dvigovati, ni takega fekerja tukaj, da bi tovrstna pomoč potrebna. Sploh, ker ti je odveč. Hvala vseeno.

Nazadnje urejeno: