S katerimi gumami najmanjša poraba bencina?

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Mene pa zanima katere gume imajo najmanjšo porabo? Trenutno imam gor še vedno sava S3(175/70/13)
rolleyes-1.gif
, 'ni blo' denarja za kaj druga, pa sem se odločo kar zimske zlizat. Vendar glede na prevožene kilometre, oziroma tiste, ki še pridejo, pa mogoče le nebi bilo tak butasto skrimpat nekje denar za ene ok letne gume. Ne rabim valarjev, nisem divjak, vse kar potrebujem so normalne gume z čim nižjo porabo.
Kakšna bi bila razlika v porabi, sedaj z S3 je povprečna poraba na 10.000km 6.6l/100km.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Pozabi na gume z najmanjšo porabo.
Mislim, da je Michelin dal neke ultra super duper gume za porabo ven. Pridobiš enih 5% na porabi, imajo pa problemčič na mokrem, ko se kar pelješ še par 10m dlje kot ostale gume
rolleyes-1.gif
.
Itak pa, katerokoli letno gumo boš vzel, bo poraba manjša kot na zimskih S3-kah.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Tako je, kere kol letne gor pa zna malce manj pit. Vendar zna bit razlika bolj zanemarljiva, kkšn deci v tvojem primeru..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tu imaš nekaj testov, pri nekaterih gumah piše, da imajo manjšo porabo: http://www.motorevija.si/l2.asp?L1_ID=34

Ampak boš več kot s takimi varčnimi gumami pridobil s tem, da boš imel gume pravilno napolnjene. Za manjšo porabo jih je dobro napolnit na tlak, ki je v navodilih napisan za polno obtežen avto (je pa manjši oprijem potem).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Za nižjo porabo lahko gume napolni za 0,1 ali 0,2 bara več, kot je predpisano.
wink-1.gif
Loool.
grin1.gif

A če pa za 0,3 bo pa gume razneslo ali kako?
grims-1.gif

Jaz imam spredaj 3, zadaj pa malce manj. S priporočenim tlakom za mojo kanto se pa bolj kot voziš, svaljkaš po cesti
stupid-1.gif
.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Pa se ti ne posred kaj bolj obrabljajo kot po robovih? No predvidevam da nimaš takšnih balonov kot jaz
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Pa se ti ne posred kaj bolj obrabljajo kot po robovih? No predvidevam da nimaš takšnih balonov kot jaz
smile-1.gif
sej napumpam jih pa tko mal čez tist kar je napisano.
Ne. Imam tudi jaz balone (presek 65). Dokler so spodaj malce ''posedene'' ti ne bi smelo jih bolj žreti po sredini. Če jih napumpam na priporočen tlak 2.1 so pa posedene skoraj do četrtine
stupid-1.gif
. Zimske sem imel na 3,5 bara, pa jih ni nič bolj požrlo po sredi. Je pa res sledeče:
- vožnja je manj udobna
- po mokrem je treba konkretno pazit, ker oprijem JE slabši

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
v taki dimenziji se bi znale dobro obnest Fulda EcoControl, pa še cena je sprejemljiva
wink-1.gif