S čim polirate platišča?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
problem bi bilo spucat zanemarjeno (ok če jo našopaš s čistilom in čez vap bo verjetno šlo večinoma dol)...redno čiščenje ni tak rpoblem....gobo na pol...pa gremo. Spucaš jo v 2 minutah.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja ena zanemarjena mam na lagerju......sem jih dobil, zaj pa si bom jih spedenal pa gor vrgo.....ja najprej jih bo treba v nulo spucat.....wap+čistilo+krtačka+wap....pol pa komaj polich.....te pa ima da so ko nove.......računam od pol do ene ure po felni....

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Saj zunaj imam feltne še kar lepe, ampak na notranji strani so pa obup...sem jih dobil zraven vozila pa mi je kar slabo, včeraj sem jih drgnil 4 ure pa nisem dosegel nič, razen da se je pokazala alu barva...so pa ostale črne pikice, ki jih nikakor ne zmorem spraviti dol...

lp

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Če je šlo gor, gre tudi dol!!! Samo pravi način je treba najt
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
...so pa ostale črne pikice, ki jih nikakor ne zmorem spraviti dol...

s poskušanjem bojo šle..najprej vzemi v roke nekaj bencina lai nafte (kar prej dobiš)...pa poskusi z gobico zdrgnit dol (bo počasi topilo)..ali uporabi razredčilo..prav tako poizkusi s polirno pasto (seveda mokro drgnjenje).

Jaz jih imam tudi (žal) na Pasatu tako zapečene (od znotraj) da enostavno ne gre očistiti do leska...pa sem probal z nebroj zadevami (3 leta nečiščenja je pač pustilo svoje sledi).

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
drugače se dobijo tudi polirne žogice ki jo daš na baterijsko mašinco.

kako pa to zgleda...?
ravn neki tazga iščem da bi neki dal na mašinco...

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
to je pač taka žogica iz pene pa ma na eni strani lepo nastavek za na baterijsko in se jo lepo gor namontira.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
V Meguiars-ovem katalogu sem jo videla
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
"špriklarce" OZ sem mel tudi sam;
spucal sem jih z MEGLIO in s plastelinom za poliranje, potem sem jih spoliral s 3M zelena groba in rumena fina(srednja)
premazal z LIQUID GLASS in potem čez MEGUIARS Ultimate quick detailer vspreju

do sedaj še nisem našel boljšega končnega premaza kot je zgoraj omenjeni Meguiarsov
karkoli naredim sledi na koncu ta premaz in učinek je pleh kot steklo, barva pa ima globino

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
jap, UQD je res hud, sam osebno mi ga je skoraj mal škoda na platišča mazat. Je pa fajn ker ima Hydrophobic Polymer formulo in res kapljice vode kr letijo dol.

Bushez

Pripravnik
4. okt 2007
127
0
16
LJ
Večkrat sem zasledil (prijatelji, forumi) da je MEGLIO the way to go (za čiščenje).

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik Bushez pravi:
Večkrat sem zasledil (prijatelji, forumi) da je MEGLIO the way to go (za čiščenje).

Auto Magic ima par dobrih produktov, tudi za čiščenje porumenelih platišč

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
...so pa ostale črne pikice, ki jih nikakor ne zmorem spraviti dol...

s poskušanjem bojo šle..najprej vzemi v roke nekaj bencina lai nafte (kar prej dobiš)...pa poskusi z gobico zdrgnit dol (bo počasi topilo)..ali uporabi razredčilo..prav tako poizkusi s polirno pasto (seveda mokro drgnjenje).

Jaz jih imam tudi (žal) na Pasatu tako zapečene (od znotraj) da enostavno ne gre očistiti do leska...pa sem probal z nebroj zadevami (3 leta nečiščenja je pač pustilo svoje sledi).

pa si res probal z vsemi čistili
confused-1.gif

a so platišča z notranje strani zlate barve kot na teh fotkah:
http://www.zankoc.si/forum/viewtopic.php?f=21&t=13
ali so znotraj črne barve od zavornega prahu?

mislim da imajo tudi vulkanizerji eno čistilo s katerim očistijo platišče preden zalepijo gor uteži za balansiranje/centriranje.