S čim polirate platišča?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
hvala...zdaj sem se spomnil da so vsa osrana še od zadnjič ko sem jih jemal dol....najprej jih operem s šamponom za avto....tako da je vse čisto...potem pa stelex in še enkrat obrisat(se mi zdi da se prah toliko ne prime..nisem pa ziher) ,ter gume namazat da bodo "črne".

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Z raztopino solne kisline.....pa pol gume z glicerinom namazat.
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nazadnje sem kupil čistilo od turtle wax-a - v trenutku je šla dol vsa umazanija, niti drgnit nisem rabil ampak samo s wapom spral.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Odvisno kolk se ti da
grin1.gif

Ce imas cas, polirat polirat polirat...pa bojo ko nove, res pa da bos imela obcutek da ti bo roka odpadla. Jaz sem nazadnje zimake kar z nitrotoma drgnil, pa še ni šlo vse dol.
najbolj da prides iskat tist k mamo pri nas, pa gre še najbolj dol, samo pazit mors da ne pride v oči.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Jaz/midva to itak polirava da se feltne svetijo kot špegu
smile-1.gif
. Rob more bit spoliran. Tist mam tudi jaz, tisto mešanico a ne, našpricaš, da se fajn opere potem pa poliranje poliranje poliranje.

Če rabiš da ti gre vse dol prid enkrat k nama, ti bo šlo vse dol ;-). Sam boš sam poliral
grin1.gif
.

Drugače pa me ni zanimalo zaradi mene, ampak tako, da vidim kaj drugi počnete/počnejo pa koliko dajo na to.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Včasih sem jih z globinom mazal, sam ko je deževal je bila taka umazanija in še okrog kepe sem je dobil, ker sem ves globin porabil. Potem sem začel uporabljati kuhinjsko olje, najprej sem ga precedil in s krpo namazal. Platišča so se lepo svetila, edina slabost je bila ta, da sem ob avtu vedno imel okoliške mače. Prišel stvari do dna in zvedel, da so ribe pekle v tistem olju. Si rečem, prav, pa hitro vržem pečenko v pečico in potem sem namazal le dve platišči s tem oljem, da so psi naredili svoje. Sam svetujem previdnost, ker enkrat sem prišel do avta in je bila ena guma pregrizena. No, od takrat naprej imam na avtu šparove radkape in imam mir, le kakšnega posmehovanja sem deležen ampak si pravim, da je to le posledica, ker se svetloba odbija od kromiranih radkap v mimoidoče.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
V bistvu se full vsi norca delate iz te teme, ki bi morda tudi komu prišla prav in iz enega splošnega vprašanja.

bonk.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ma hebote...sem ti povedal kako jih spucam in se ne zahebavam.....sem pa videl da nekateri na reliju glih s stelexom brišejo avte da ki se potem lepše prah obriše z njega...da ne drgneš kot en bedak in da samo s krpo potegneš skozi in je čisto.

Naj kdo proba pa naj pove...jaz ne morem...moj avto je večinoma svinjski...in naslednjega si bom kupil rjavega...ker se na njem nič ne vidi...zdaj imam temno zelenega in je vsak drek videt na njem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kaj je za vaju poliranje?

Jaz na začetku sezone...seveda jih operem (če ne gre dol umazanija jih očistim še s čistilom za feltne..) potem pa vzamem polirno pasto in jih očistim še z njo (kaj dosti polirat na roke itak ne moreš...gre pa lepo dol zatrdena umazanija dol. Ko jo odstranim (nekatere) namežem s sredstvom za lesk, te potem še povoskam.

Med letom potem samo skrbim da jih ob pranju konkretno očistim (pri rednem čiščenju ne rabiš razen šampona nobenega sredstva).
883495-28032009085.jpg

Priponke

• 883495-28032009085.jpg
    883495-28032009085.jpg
    71,2 KB · Ogledi: 174

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
je tole za čiščenje ok al je bolj en šmorn?

Baterijska krtačka

Ima kdo kakšno posebno čistilo, ker vsa čistila ki jih dobiš na črpalki ne sčistijo mojih platišč

Kak nasvet?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Čistila za platišča so meni bolj tak tak..ko jih res rabiš ne delajo, drugače pa bolje da jih ne šopaš na feltno (je le lakirana).

Najboljši recept: Spomladi predno daš feltne gor vzameš v roke polirno pasto (vseeno kako)...eno krpico (bombažno 15 x 15 cm...staro mikico, spodnjo majco, gate...) zmočiš, ožameš...daš na feltno malo paste ter takoj začneš drgniti (krožni gibi, enakomeren pa ne premočen pritisk..bi se reklo po občutku)...poliraš/drgneš zgolj toliko časa da je polirna pasta še v mokrem stanju (Ne sme se zasušiti)...z njo spraviš dol vso umazanijo, zatrdele fleke....in hkrati popraviš lak. Priliko imša da jih pošteno očistiš od zunaj in z notranje strani Potem vzameš v roke vosek (če so bolj kompleksne feltne si kupiš vosek v sreyu..npr. od Turtle Wax-a Nano sprey). Našpricaš, počakaš da se posuši in zbrišeš z mikro krpico.

PA bo ko šus.

Potem pa ob vsakem pranju avta si vzameš čas in posvetiš feltnam malo več pozornosti..jaz imam za fletne svojo gobo,s katero poskušam spucat tudi čim več notranjosti.

Sam pogosto, ko je avto še dokaj čist, zgolj vzamem ajmar, noter avto šampon, voda in goba..ter očistim samo feltne..ko končam še z enim ajmarjem vode vse polijem in to je to. Zgleda avto kot nov (osebno mi je bistvo čistega avta dobro očiščene feltne..če te niso tipi topi je vseeno kak je pleh).

Ob rednem pranju se ti feltna enostavno ne more zapeči do te mere, da umazanija ne bi šla dol (Notranjost po pred naslednjo montažo popedenaš).

Kdor ne more prat avta sam doma (zgolj avtopralnica) naj si omisli ajmar, kupi avtošampon ter gobo...pa predno gre v avtopralnico kar na parkingu pred blokom opre samo feltne (zgolj čiščenje brez splahovanja)..ter se nato odpelje do pralnice..tisto nekaj pene ni nikakršen problem za parkirišče.

Pa na dolgi rok nikakor ne more priti do zapečene umazanije.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Recimo takole zgleda spomladansko čiščenje:
cheer.gif

884986-06112009268.jpg

Priponke

• 884986-06112009268.jpg
    884986-06112009268.jpg
    75,3 KB · Ogledi: 151

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ja.

(druga in tretja flaša z leve).

Če imaš VAG avto (VW ali AUDI) ti jih odsvetujem. Pri nas jih je težko dobiti (Če se jih sploh še da) se pa da popolnoma isto narediti npr. s 3M pastami ali z Meguiars pastami (te še nisem sprobal..me še čaka doma). Bi se pa bolj prikazu reklo...kaj naredi poliri stroj (in seveda tisti, ki ga drži v rokah).
884994-PICT7853r.jpg

Priponke

• 884994-PICT7853r.jpg
    884994-PICT7853r.jpg
    76,8 KB · Ogledi: 143

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Meguiars je full dobra
cheer.gif
all metal polish, lila z zelenim pokrovčkom in tista rjava/oker.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jaz se bol bojim, ko je treba spucat kaj takega ..... sploh se nimam letos volje zraven spravit
crazy1.gif

WEB_SUPERTURISMO%20GT-S_1.jpg.jpg

Nazadnje urejeno: