Rumena lučka za tekočino za stekla golf 6

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Pozdravljeni,

kaj vse pomeni rumena lučka na armaturi, ki ponavadi opozarja na nivo tekočine za pranje stekel in žarometov? Danes se mi je prižgala nekajkrat (zjutraj se je prižgala za minimalni nivo in sem nalil do vrha) in izpiše nekaj v smislu "TOP UP WASH FLUID"
wink-1.gif
. Avto ima pa ksenonke in tudi pranje le teh...

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
pa si ti res v posodico za šipe vlivu?

poznam par primerov k so vlival v hladilno
smile-1.gif

Recimo, da sem nalil prav. Kaj torej pomeni to sporočilo?

Jernej

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:

smile-1.gif

Jernej

Da bi rad imel tekočino za pranje. Ali pa samo pokrova nisi dobro zaprl.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:

smile-1.gif

Jernej

Da bi rad imel tekočino za pranje. Ali pa samo pokrova nisi dobro zaprl.

? To veš ali ugibaš? Saj meni se tudi zdi kaj takega, ampak pokrov je zaprt in nima nobenih senzorjev. Sem danes še enkrat dolil tekočino do roba in je šlo noter slab liter. Bom videl v ponedeljek, če se prižiga pri povsem polnem rezervoarcku.

p.s. Bi pa prosil, če odgovori res nekdo, ki pozna vse pomene te rumene lučke (to je bilo tudi moje vprašanje in ne debatiranje o napačnem dolivanjuj).

Jernej

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vsi odgovori do sedaj so bili na mestu, me pa moti tvoj nonšalanten odnos do ljudi, ki so ti pripravljeni pomagati.
Naredi, preveri to, kar so ti že svetovali, sem pa prepričan 100%, da piše v navodilih za uporabo pomen vseh teh lučk..
lp!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
nič ne pomeni...če si nalil prav, in glede na to da imaš golf 6 ti mora garancija (še) veljati..pelji na servis pa naj oni ugotavljajo.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Vsi odgovori do sedaj so bili na mestu, me pa moti tvoj nonšalanten odnos do ljudi, ki so ti pripravljeni pomagati.
Naredi, preveri to, kar so ti že svetovali, sem pa prepričan 100%, da piše v navodilih za uporabo pomen vseh teh lučk..
lp!

... nima smisla...

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
lp!

... nima smisla...

Jernej

http://www.golfmkv.com/forums/archive/index.php/t-77070.html

Če se da komu brati. V glavnem konec debate, bom šel do servisa.

Jernej

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
lp!

... nima smisla...

Jernej

Drži .

AndrejD ti je napisal " ....ali pa samo pokrova nisi dobro zaprl. "
Rešitev ti je že bila podana .
lp
s

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
A je možno, da nisi nalil "prave" tekočine?

Včasih so VW (vsaj Passat) prebavljali samo tekočino z enako prevodnostjo, kot jo ima original, ki ga točijo na servisih. V nasprotnem primeru je lahko zmedlo senzor in je lučka kljub polni posodi veselo gorela.

Rešitev je bila najti pravo razmerje mešanice oz. doliti pravo količino vode. Ali pa odpeljat na servis in plačat €€€ za njihovo brozgo.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
lp!

... nima smisla...

Jernej

Drži .

AndrejD ti je napisal " ....ali pa samo pokrova nisi dobro zaprl. "
Rešitev ti je že bila podana .
lp
s

Takole, tale s pokrovom je po moje bosa. Kolikor sem potestiral v teh tednih, je ves problem samo v prevodnosti, ker če nalijem čisti Vitrex, lučka bluzi po svoje, ko pa dodam še kakšen liter navadne vode, je pa ok.

Jernej

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
lp!

467716-post_slo.gif

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:

... nima smisla...

Jernej

priden.gif

stupid-1.gif

bonk.gif

13.gif

ljudje ti hočejo pomagat ...ti jim pa s takimi hodiš nazaj... pr...t nadutež nadut
se bojiš da bi si rokce umazal?
prodaj avto in si priskrbi URBANO
hysterical-1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:

... nima smisla...

Jernej

priden.gif

stupid-1.gif

bonk.gif

13.gif

ljudje ti hočejo pomagat ...ti jim pa s takimi hodiš nazaj... pr...t nadutež nadut
se bojiš da bi si rokce umazal?
prodaj avto in si priskrbi URBANO
hysterical-1.gif

Velikokrat me prime, da ne bi ničesar več napisal. Namreč moj namen ni zajeb*** ljudi, ampak dobiti odgovor na vprašanje. In jaz sem vprašal, kaj pomeni tisto opozorilo (je pač čudna angleška besedna zveza). Vi pa pišete nekaj čisto drugega, samo odgovorite ne na vprašanje. In pričakoval sem, da bo odgovoril nekdo, ki dela na servisu in ima vpogled v kode, ne pa tako na pamet.

Sem pa sem napisal, kaj sem opazil glede tega in to je to. Pač ko zmanjka tekočine, se pojavi isto opozorilo, torej stvar ni za pokrovček temveč za nivo in je stvar očitno v prevodnosti tekočine.
Če je pa kdo zaradi tega užaljen, je pa njegova stvar.

Jernej