Rumena lučka na Oplu

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik JustOne pravi:
Kar se tiče težav z vžigom pri temperatura med 0 in 10 stopinj so bili napravljeni popravki v zadnji verziji sw za računalnik. Tudi sam sem imel te težave predvsem pri temperaturah od 0 do +5 stopinj, ko avto ni grel svečk in posledično težko vžgal. Z zadnjo verziji sw je ta težava izginila.

kje in kolk si ti plaču za tole?

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
ksz
Rumena lucka se je meni prizigala(avto zgubi popolnoma moc)zaradi takih "L"kolen katera so plasticna ali pa gumijasta.Taka "L" kolena so na lajtungah za zrak,jih je pa vec,men se zdi,da okoli 8.Pri teh kolenih je v glavnem zrak not vleklo,posledicno avto izgubi moc. Ta kolena sem zamenjal na servisu,pa je mir.To je eden izmed vzrokov za priziganje te lucke,je pa se lahko 100 drugih vzrokov.
lp,

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik JustOne pravi:
Kar se tiče težav z vžigom pri temperatura med 0 in 10 stopinj so bili napravljeni popravki v zadnji verziji sw za računalnik. Tudi sam sem imel te težave predvsem pri temperaturah od 0 do +5 stopinj, ko avto ni grel svečk in posledično težko vžgal. Z zadnjo verziji sw je ta težava izginila.

kje in kolk si ti plaču za tole?

RSR to zrihta

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za rsr vem hvala, sam če ma kdo cenejšo varjanto;)

@bero1
cevke za zrak in kar se njih tiče vsi trdijo, da so dobre, da dober dihtajo.
sedaj sem dobil rabljeno vakumpumpo in se je po 100 prevoženih km spet začela prižigat, vendar manj pogosto kot prej in prej se ugasne.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Točno tako! Pri dti-jih so cevke krive za 90% primerov, prejšnjič sem kolegu komaj ugotovil kje pušča, napaka pa je isto bila za agr. Pumpa mora nabrat zadosti vakuuma, če pa je samo majna razpoka na cevki to že več ne zadošča. Skoraj bi ti garantiral da je nekje razpoka. Snami vsako cevko in jo detaljno preglej, guma se stara in rada razpoka. Za vakuum pumpo pa je potrebno izmerit kolko podtlaka da od sebe. Cena nove je mislim da okrog 250~300€ ampak to ni pogosta napaka.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
jaz sem imel en primer da se je poznalo pri moci. Samo bil je okvarjen senzor odmicne gredi.

kje pa je ta senzor?
pa če kdo ve kej je senzor glavne gredi?

počasa že zmankuje mehanikov
frown-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mora biti na sprednji ali pa zadnji strani odmicne gredi ce ga sploh ima. Tako star letnik ga mogoce sploh nima, Oplovega motorje ne poznam najbolj.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
glej, če ti javi napako za agr potem je nekaj na tem, lahko pa je za to napako več vzrokov. Senzor odmične, glavne,temperature,... nima nič pri tem. Izmerite vakuum in preglejte vse cevke, mogoče je šel tudi kakšen magnetni ventil (na desni strani poleg akuu), v vsakem primeru pa menjaj mehanika ker očitno nima pojma.

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
možnih napak z istim rezultatom je veliko zdi pa se mi da na koncu vsi avti pri katerih ne najdejo vzroka končajo pri chip tuningu v črnučah... no tudi mojega je on rešil

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
kaj pa pomeni ta lučka na B16C?
1,6 74 kW 8 ventilov

prižge se občasno (predvsem v dežju in povečani vlagi)
kdaj se zgodi da avto ugasne (stanje pred semaforjem)
sicer pa avto isto vleče (brez izgubljanja moči)

kakšna ideja?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik netko pravi:
možnih napak z istim rezultatom je veliko zdi pa se mi da na koncu vsi avti pri katerih ne najdejo vzroka končajo pri chip tuningu v črnučah... no tudi mojega je on rešil

in kaj je bilo pri tebi narobe in koliko si plačal?

pri njih se mi zdi, da sem tudi že bil in so mi hoteli zamenjati cel agr ventil za 600€.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
imas RSR in pa Avtoelektroniko.
Vsaj pri tadrugih me vec nikoli ne vidijo. Napizdanti!

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
dva od treh venitlov na vakum cevkah sta bila zanič
so tri čisto drugačne kataloške kode in tudi tri različne cene... no za ceno najcenešega smo zrihtali oba

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kako so ugotivil, da so ventili zanič? ker ne bi rad, da menjam in ne bo nič boljše:(