router z najboljšim dometom

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem dal neuradni FW na prvega linksys, ki sem ga imel (ne vem modela, 3 antene pač), da bi povečal doseg.
Pa je potem še slabše ali enako delalo, tako da sem vrnil na original.

Če ti pada linija ali je slaba ti tudi FW ne bo kaj dosti rešil, po moje.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Ne štekam zakaj več routerjev ne pride v poštev. Po mojem ziher ni problem. V pritličju vržeš pri pipci router na kabel in v štrom, en štuk višje pa drugega samo v štrom, oba skonfiguriraš v wds in skor zihr vleče vsak router po svojem štuku, skor nisem videl primera ko ne bi šlo. Problem je bolj, kot je zapisal originalen spraševalec, med tipkovnico in stolom (uporabnik), ki ne zna skonfigurirati dveh routerjev v wds, nabutat gor tomato ipd. Če $ ni problem ti to naredi vsak študent za dva pira - dva routerja mu daš, ti jih skonfigurira na suho, potem se pa samo vsakega v svoj štuk da v štrom (makar v omaro) pa je.
p.s.: je pa čudna bajta če je spedenana v nulo pa ni placa za kabel po vertikali. Temu se prej reče da ni spedenana v nulo kar se tiče osnovnih stvari imho (ok, mogoče ima štukature, ampak to ni to - očitno je večja potreba po internetu kot po štukaturah, hehe).

I

Izbrisan uporabnik #488

Ni potrebno, če lahko izkoristiš električno omrežje bajte.
Zakaj bi vlekel kakšne kable, saj so že
smile-1.gif

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
V začetku leta 2010 je revija monitor testirala routerje - in po tistem testu je imel Applov router Airport Extreme najboljši domet.
Ja pa najbrž ta zadeva dražja, kot drugi routerji. Mislim da so testirali tudi en router, na katerega so naložili DD-WRT in so ga primerjali z ostalimi.

Sicer pa ti sam domet routerja ne pomaga preveč, če tudi v računalniku nimaš zmogljive Wi-Fi kartice (antene). Ker povezava mora biti obojestranska.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
To je uporabno le na štekarjih, ki so na isti fazi.
grims-1.gif

Sicer pa, pustite že ta wrt54gl v pokoju... Sedaj se dobi za isti denar mnogo boljše zadeve. Recimo kaj takega

A je to trenutno best buy alternativa za wrt54gl (beri: da je primerljiva cena)?
Kako je kaj s prepustnostjo ko laufaš torrente - se zadeva obeša ali normalno prebavi?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Pozdrav

Imam 2 linksys wrt54gl in me zanima nastavitve za WDS,imam firmware ddwrt,lahko dam gor tudi tomato,s katerim je lažje.
Kateri router začnem nastavljati najprej,
Fizično je na koncu modem povezan na WAN ruter1,roter 1 in 2 pa sta med sabo povezana z lan s kablom.Je prav tako?
kaj pa brez kablovja,so nastavitve v routerjih enake kot za kabel povezavo?
Kako naj vem od katerega routerja sprejema prenosnik signal,če imata oba enak SSID,za wireless.
Je potrebno imeti za WDS enaka routerja in enak firmware ali ne?

hvala in lp

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Za WDS ni treba da sta enaka routerja, mislim pa da je važen čip. Jaz sem mel povezana wrt54gl in buffalo (ne vem oznake). Je pa res, da se wireless hitrost v tem primeru prepolovi.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:

A je to trenutno best buy alternativa za wrt54gl (beri: da je primerljiva cena)?
Kako je kaj s prepustnostjo ko laufaš torrente - se zadeva obeša ali normalno prebavi?

To tudi mene zanima...

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
cena je dobra ja, dd-wrt tud dela gor, torej je dobra alternativa. Druga alternativa je pa Netgear 3500L, samo je že dražji.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz sem imel na tomatotu malo problemov. Sicer je WDS deloval, sem imel pa na primarni strani probleme. Wifi povezavo mi je prekinjalo. Kako minuto je delalo, potem je pa izgubil signal. To tako na prenosniku kot na telefonu. Če sem izklopil WDS pa je delovalo vredu.

Sedaj imam dd-wrt, ki ima tudi opcijo repeater bridge. V osnovi to pomeni, da na primarni strani ne spreminjaš nič. Drugi ruter pa konfiguriraš, da se poveže s primarnem in ustvari drugi network. Tako imaš dve ločeni omrežji, Povežeš se na tistega, ki ima najboljši signal, računalniki se pa vidijo med sabo. V bistvu je isto kot WDS, le da imaš dva različna SSID-ja.

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Linking_Routers

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Tudi mene zanima, če ima kdo praktične izkušnje s tem modelom in dd-wrt. Tudi sam iščem zanesljivo gigabitno zamenjavo za dobri stari GL.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
Fizično je na koncu modem povezan na WAN ruter1,roter 1 in 2 pa sta med sabo povezana z lan s kablom.Je prav tako?
kaj pa brez kablovja,so nastavitve v routerjih enake kot za kabel povezavo?
Kako naj vem od katerega routerja sprejema prenosnik signal,če imata oba enak SSID,za wireless.
Je potrebno imeti za WDS enaka routerja in enak firmware ali ne?

hvala in lp
Če je WDS, potem ni kabla med ruterjema.
Nastavitve v primeru WDS niso enake.
Zakaj bi rad vedel? Sprejema močnejši signal.

Ni treba imeti enako, vendar je bolje, ker nekatere kombinacije ne delujejo (WDS ni čisto standardiziran).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Kako pa je glede navadnega DS (torej da sta routerja povezana s kabli)?
Je kakšna posebna nastavitev ali samo daš isti SSID in isto zaščito (ter gesla) in daš vsakega na svoj ločen kanal (to ni nujno, je pa daj če si klienti med sabo ne kradejo bandwidtha).

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
samo še DHCP izklopiš na routerju, kjer ne uporabljaš WAN priklopa (tako se ponavadi nardi) in to je to. Pa IP obeh routerjev mora biti drugačen seveda
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Ti dve malenkosti sem še pozabil, ja
smile-1.gif

In potem to deluje gladko v roaming načinu? Torej brez kakršnih koli prekinitev in/ali menjav IPja ob menjavi APja ter da klienti sami menjujejo AP glede na moč signala.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.271
113
42
Recmo jaz trenutno iščem nek wi-fi router pa me resno zanima kaj nej vzamem za boljši prenos. Neke hude razdalje niti ne rabim sej je kompakten flat samo prenos bi rad videl da je uredu!

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Vem da je stara zadeva, samo jaz imam 2x WRT54G in DD-WRT gor. Zadeva že par let brez težav lavfa wi-fi brez zunanje antene (eden je montiran na zunanjo stran "atermičnega" stekla balkonskih vrat) na skoraj 1km zračne razdalje (vidna linija).

Podoben sistem sem postavil tudi v eno starejšo hišo, kjer je na oknu šibek signal Belkina iz sosednje hiše. Postavil WRT-54G, z DD-WRT, nastavil kot repeater bridge in je v drugi hiši odličen wi-fi signal.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Sicer pa, pustite že ta wrt54gl v pokoju... Sedaj se dobi za isti denar mnogo boljše zadeve. Recimo kaj takega
Rabim še eno postavitev kot "Repeater bridge". Je zadeva res še boljša kot WRT54G+DD-WRT? V čem? Sprašujem zato, ker je cenejši in ga je lažje dobit. Nastavitve za DD-WRT so na njem enake kot na linksysu?