rosenje stekel

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Imam astro g karavan in mi se nenormalno rosijo stekla.....celo zimo se vozim sprižgano klimo ampak če jo vgasnem za nekaj sekund se takoj pojavi to grozno rosenje......daanes mi se je skoraj strgalo....sprižgano klimo in zaprto ventilacijo se je izkazalo za najbolje...ampak ko sem za trenutek odprl okno mi se je to pojavilo v taki obliki nazaj da nisem videl pred seboj nič...še celo z eno cunjo sem pobrisal pa je praktično takoj zaačelo nazaj....mi ni blo druge kot se ustaavit na prvem parkingu in z brisalcem od znotraj obrisat steklo....potem sem odprl stranska stekla in sem se pri -13 peljal 20kilometrov domov.....ma jo bila vsaj stekla čista.

Naj mi kdo pomaga s kakšnim nasvetom zakaj se to dogaja oziroma kje je problem ,če je kaj zapacano ,zamašeno...karkoli...ker tako se ne da vozit.

Hvala lepa v naprej.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Ventilacija mora biti narejena na dovod zunanjega zraka. Če imaš vklopljeno kroženje se pa dogaja to kar opisuješ. Preglej tudi filter kabine. Mimogrede klima pod 7 stopinjami ponavadi ne deluje.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Za nekaj časa pomaga, če viledo prepojiš z čistilom za posodo in viledo dobro ožemi in obriši šipo. Za nekaj dni je mir. Drugač pa meni isto dela, ni druge, kot da je klima prižgana.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Andrej pa bero sta ti dobr napisala, to rosenje ni "normalno" za opla
preveri kroženje zraka.

@NAVI_boy ; Še slabše bo, vrjemi mi - kvečjem samo z časopisom izsušit šipo in nobenih nanosov pri tej temperaturi
ne-ne-1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
umazana šipa, preveri delovanje klime in filtre, ko ugasneš topel avto pusti priprto šipo da gre vlaga s toplim zrakom ven iz avta...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Andrej pa bero sta ti dobr napisala, to rosenje ni "normalno" za opla
preveri kroženje zraka.

@NAVI_boy ; Še slabše bo, vrjemi mi - kvečjem samo z časopisom izsušit šipo in nobenih nanosov pri tej temperaturi
ne-ne-1.gif

Če jaz tako delam, pa ni problema. Mora pa biti res samo vlažna krpa z čistilom za posodo... Za kak teden ji sigurno mir.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
EN teden? Eni mamo mir celo sezono
wink-1.gif

Dejansko se moraš vtaknit v vsako besedo ?
stupid-1.gif

Avtor sprašuje, kaj naj stori proti rosenju šipe in to je ena izmed rešitev. Če meni pomaga na mojem vozilu in službenih vozilih, torej...? Katero rešitev bo pa upošteval, je pa njegova odločitev.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Ti mu daješ nasvet ki mu bo rešitev EN teden, kdo za vraga nebi me MIR z rosenjem celo zimo???
Mel sem Hondo in mi je stalno rosila in ne mi s tem da to ni moteče, obolevu sm ko sem moru z odprit oknom
vozit , zunaj pa - al pa dežuje...
Kdo je tuki zdej
stupid-1.gif
?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Moram dejansko točno povedati in izračunat za koliko dni je mir ? Predvidevam da si tip voznika, ki v vozilu nima krpe za brisanje rosnih šip in take imamo po naših cestah. Če že ima krpo v vozilu, je po tvoje problem, da jo prepoji z cetom in obriše notranjost šipe. To recimo...hm...vzame vsega skupaj 10 sekund dela. Preveč ?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Skoraj sigurno imaš kabinski filter moker, in se ti dela para. Probaj ga odstranit, da boš videl razliko.Imel isti problem na stari Astri, sem odstranil filter , je bilo v redu, razen , da je potem treba večkrat odznotraj vetrobransko steklo čistit, ker ni filtra. Probaj.

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Moram dejansko točno povedati in izračunat za koliko dni je mir ? Predvidevam da si tip voznika, ki v vozilu nima krpe za brisanje rosnih šip in take imamo po naših cestah. Če že ima krpo v vozilu, je po tvoje problem, da jo prepoji z cetom in obriše notranjost šipe. To recimo...hm...vzame vsega skupaj 10 sekund dela. Preveč ?

S krpo smo včasih brisali šipe v fičekih in karcah. Zdejšnjim avtomobilom pač ni potrebno. Smer zraka (tudi zunanjega usmerit na sprednjo šipo, pa bo mir. Pa seveda filter, kot so svetovali predhodniki.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.519
5.063
113
Vzemi ven predal pred sovoznikom in poglej kako je loputa od ventilatorja. Skoraj ne verjamem, da je kaj drugega, razen če nikoli ne menjaš kabinskega filtra...

verma

Pripravnik
2. nov 2011
258
10
18
Kaj pa če je šla pečka? Pri xari sem imel podoben primer. Vonj v kabini je bil po antifrizu. Po mejavi pečke pa je rošenje izginilo.
Razdrl sem celo armaturko, da sem prišel do nje.
lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Najpej dobro očisti stekla (ko bo avto na plusu seveda) potem poglej če ti kje ne pušča voda v notranjost (pečka...kontrola hladilne tekočine). Klimo lahko pustiš izklopljeno ker itak ne deluje v tem mrazu. Tepihe, ki so polni vode prek noči odnesi v hišo/stanovanje da se presušijo.

Potem bo verjetno boljše.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
hm....avto je letnik 2000.
Mi se je pa začelo letos to dogajat. Sem dejansko poskušal ibe varjante ,se pravi zaprt zrak in odprt zrak...danes je bilo še najbolje z zaprtim ,drugače je šlo skozi z odprtim. Klima če dela al ne ,ko je gumb pritisnjen in dejasko slišiš kako jo avto poganja ker ima samo oslabljenih 100 konjev in se pozna ....e takrat je na steklu bolje.....ma danes je bila pa tako huda kot še nikoli.

Naj mi nekdo pokaže kako sliko kako mora bit loputa postavljena da je zaprta ali odprta ker mogoče ne dela ,ali se je zataknila....bom pa vsekakor odstranil filter da vidim kaj je.

Je mogoče kje kak del da bi se lahko voda nabirala v avtu (kje pod steklom ali ventilacijo) pa da jaz ne vem?Tepihe sem pazil da nisem zmočil in tla so suha. Kaj pomaga da bi dal eno pečko v avto pa naj se greje da bi šla vlaga ven?

Je pa to letošnji problem ,in pa ob dežju mi je isto delalo...ampak kot pravim me nekako letos zeza.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Se da dobiti kak antifriz na šprico? Da pošpricam notranji del vetrobranskega stekla. Ogrevanje šipe je prepočasno.
Kabinski filter je bil menjan konec poletja, morda v začetku jeseni, ne vem točno. Skratka, dvomim, da je tako usran, da bi delal probleme.

Edino, če so težave zaradi talečega se snega in ledu, če je notri steklo?

Nazadnje urejeno: