rosenje stekel v avtu

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni

Imam en problem ,ki ga nekako ne znam rešit...rosenje šip.
Do sedej sem imel vse u redu ampak zadnje čase mi se pojavlja to da se šipe zameglijo...še posebej ko je zunaj dež...edino kar pomaga je klima in to neglede al imam toplo al hladno....drugače je pa kar problem...do sedaj sem se vozil s priprtim oknom ampak to ni to.

Gre se za opel astro G karavan.

Vsi nasveti dobrodošli
smile-1.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Klasičen problem Aster G zaradi slabe zasnove zračenja. Ne vem kaj narediti, da bo čim boljše. Kot prvo imej čim bolj čisto notranjo stran šipe. Potem pa ne vem kaj posebnega še narediti. Pri temp. mao nad nič in v vlažnem vremenu je pač slabo pri tem avtu.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Verjetno še nista slišala o kabinskem filtru. No tega je treba menjati vsaj 1x letno. To je ponavadi glavni krivec za rosenje. Se pa tudi kakšen patron najde, ko že vse menja, nazadnje se pa ugotovi, da ima vključeno recirkulacijo zraka po kabini
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Pri astri bi se lahko tudi zgodilo, da loputa za notranje kroženje zraka ostane v zaprtem položaju. To se mi je zgodilo na zafiri, ki ima praktično enako zasnovo in kolikor sem gledal po forumih nisem bil edini s tem problemom.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Filter kabine

Če pa se vsedeš v avto z vlažno/rosno obleko pa nimaš kaj...

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Verjetno še nista slišala o kabinskem filtru. No tega je treba menjati vsaj 1x letno. To je ponavadi glavni krivec za rosenje. Se pa tudi kakšen patron najde, ko že vse menja, nazadnje se pa ugotovi, da ima vključeno recirkulacijo zraka po kabini
bonk.gif

Problem pri Astri G je zasnova zračenja, ki je slaba. Verjemi mi. Seveda pa filter ali kaj drugega še poslabša stvari.
Spreji ali podobne stvari lahko nekaj izboljšajo stvar, ne verjamem pa, da jo odpravijo ker je težava v zasnovi.
S povsem novim filtrom ti lahko zelo močno zarosi šipe pri kakih 4 °C.

Sem že slišal za filter
cheer.gif

in jih tudi že kar nekaj zamenjal
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Ti spreji so dvorezen meč, načeloma pomagajo pri mali zarošenosti ampak ko pride pa do prekomerne vlage (ko se ti zarosijo vse šipe na fuL) je pa stvar še slabša kot pa brez.

Ni druge kot vrečo soli posut o tleh in predalčkih pa bo!
cheer.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Fiter zraka je bil star in sedaj je popolnoma nov ker je bil narejen ta velik servis...no neglede na filter se še vedno rosi.Aja...pa zdaj se je začeloo to dogajat...praktično od novega je bilo vedno ok...nekako pol leta nazaj se je začelo ampak kot pravim poleti se itak vozim z odprto šipo...samo zdaj ki je hladno in ko pada dež je pa problem.

Bom poskusil poiskat tisto loputo od zraka...mogoče se je pa zataknila.......a je še kako prezračevanje kje....morda se je kaj zamašilo s kako umazanijo,perjem,blatom..?

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Glede rosenja maš samo dve stvari. Ali pojačaš gretje, ker topel zrak lahko sprejme več vlage ali pa pojačaš ventilacijo, da lahko hladen zrak prejme več vlagle (posledično zaradi večjega pretoka). Najboljša je kombinacija obeh pojačaš gretje in ventilacijo.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Poglej, če ti mogoče zamaka voda v filter in ker je premočen, vsa vlaga udari v avto. Veliko rešiš mogoče s tem da filter enostavnmo odstraniš. Poskusi če bo bolje.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
men se je zgodil, da se mi loputa ni odpirala, pa sem menjal vse po spisku...

pol som jo zataknil in je blo ok...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Fiter zraka je bil star in sedaj je popolnoma nov ker je bil narejen ta velik servis...no neglede na filter se še vedno rosi.Aja...pa zdaj se je začeloo to dogajat...praktično od novega je bilo vedno ok...nekako pol leta nazaj se je začelo ampak kot pravim poleti se itak vozim z odprto šipo...samo zdaj ki je hladno in ko pada dež je pa problem.

Bom poskusil poiskat tisto loputo od zraka...mogoče se je pa zataknila.......a je še kako prezračevanje kje....morda se je kaj zamašilo s kako umazanijo,perjem,blatom..?

si preveril cevko po kateri odteka kondenz z notranje enote ven?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Za cevko ne vem, loputa pa je blizu kabinskega filtra. Ven moraš vzeti predal pred sovoznikom in potem je taka krogla z ventilatorjem v sredi. Ko pritiskaš gumb za notranje zračenje se mora pol krogle odpirati/zapirati.
Tako je bilo na zafiri, ne more biti pri astri nič drugače.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Saj bi se morebitni problem z loputo moral tudi slišati. Imaš vključen ventilator in potem pritiskaš gumb za notranje kroženje zraka. Zvok ventilatorja je običajno pri odprti / zaprti malo različen... Če pa je cel čas enak, pa je mogoče res loputa kriva.