Ropot pri sprednji gumi

strahmeje

Zelenc'
15. feb 2016
1
0
1
Pozdravljeni, v petek sem z avtom (golf 5) zdrsnila s ceste, avto je obrnilo za 180°, trčila pa sem bočno v kup snega, možno je da je bil tudi kakšen kamen. Od takrat naprej mi pri sprednjem desnem kolesu nekaj ropota (kot bi se nekaj drgnilo), avto se pelje normalno, za enkrat še brez težav, vendar bi rada to odpravila. Mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo, ter koliko bi stalo popravilo?
sprasujem se.gif

Hvala in lp.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Lahko si pri bocnem udarcu unicla lezaj v kolesu...za kaj vec naj pa mehanik avto dvigne in zavrti kolo...

Lezaji so zelo obcutljivi za bocne udarce

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Možno je da bi bil ležaj poškodovan, samo takrat ne ropota ampak bolj tuli.
Najboljše je narediti medsebojno menjavo koles spredaj levo desno, pa videti če je sprememba zvoka.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik strahmeje pravi:
Pozdravljeni, v petek sem z avtom (golf 5) zdrsnila s ceste, avto je obrnilo za 180°, trčila pa sem bočno v kup snega, možno je da je bil tudi kakšen kamen. Od takrat naprej mi pri sprednjem desnem kolesu nekaj ropota (kot bi se nekaj drgnilo), avto se pelje normalno, za enkrat še brez težav, vendar bi rada to odpravila. Mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo, ter koliko bi stalo popravilo?
sprasujem se.gif

Hvala in lp.

Ja nič, bo treba pod krilo pogledat. Takole na pamet težko povedat. K mehankarju, pa naj preveri. Že zaradi varnosti. TMJ je pa malo žleht. Ni rečeno, da ma tui prav.
Pozdrav