Rop pošte!!!

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
In kaj se zdej dogaja z tme primerom? Kako kazen je fasal un hemorrhoid? Je že na prostosti al kako je zdej? Me nebi čudlo, če bi bil.

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.962
410
83
Uzuni vem d ni
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dvomim. Ce bi imela kaj znanja, sploh pa izkusenj, ne bi naredila kar je (skrivala kriminalca), niti se z njim ne bi zapletla.
Ja, če bi bila pametna, bi mu med spanjem nataknila lisice na roke in noge, in poklicala kolege. Pa bi dobila še kakšno nagrado, ker bi kar sama uspešno rešila primer. Tako pa je najbrž računala, da ga nikoli ne bodo dobili.

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dvomim. Ce bi imela kaj znanja, sploh pa izkusenj, ne bi naredila kar je (skrivala kriminalca), niti se z njim ne bi zapletla.
Ja, če bi bila pametna, bi mu med spanjem nataknila lisice na roke in noge, . in poklicala kolege

Zakaj bi jih klicala po telefonu svoje kolege, saj se je medtem ko je skrivala morilca DRUŽILA S SVOJIMI KOLEGI na prizorišču tragedije
10.gif

Polcaji pa tih kot mumije...nikome ništa
13.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Glede nato, da so kriminalisti bolje izobraženi kot navadni prometniki in policaji...

Je tvoja ugotovitev zaskrblujoča ozirma, tile šnelkurzi barab v policijske vrste. Zanimivo je, da iz moje osnovne šole so lih največji luzerji po vedenju in učnem uspehu šli v kadetnico... takrat je ta še obstajala..

Zdej pa je stanje še bolj alarmantno.... Na sodiščih padajo obtožnice zaradi strokovne roke policajev, katere glavne dokaze, odvetniki najprej izločijo....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
vidis ko nekaj na pamet nabijas. Kar si napisal glede izobrazbe ni res. Poznamo dve vrsti kriminalistov. Eno so kriminalisti LKS (lokalne kriminalistične skupine) ki delujejo na policijskih postajah. Vecina jih ima V stopnjo izobrazbe, nekateri VI. Drugi so kriminalisti SKP (sektor kriminalistične policije) ki pokrivajo celotno policijsko upravo. Pri njih je hierarhija enaka kot v uniformirani policiji. Kriminalisti imajo V stopnjo izobrazbe, kriminalistični inšpektorji pa VII stopnjo izobrazbe. Vmes je se nekaj visjih kriminalistov s VI stopnjo.

@suzica glede na to, da trdis da si dobro obvescen ne vem zakaj tu gor sprasujes ali je bila juznjakinja in podobno. Da pa te razsvetlim - na sihtu imam veliko vec opravka z janezi kokr pa z juznjaki.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Spet dojna merila...navadni državljani VS polcajski državljani
Tu imas prav. tebe bi obraval okrozni drzavni tozilec, njo pa bo specializiran oddelek tozilcev za pregon organiziranega kriminala. Zato ker ima policijska pooblastila.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ni vse črno niti belo v Kresnicah. Tudi naši vrli policaji imajo masla na glavi, da jim že zakriva pogled na realno sliko.

Citat:
Po umoru poštne uslužbenke: kriminalistka žrtev 
podlih igric, trdi nepodpisani

Boštjan Celec, kronika

sre, 07.09.2011, 06:00

Maja Tanasiæ, h kateri se je menda zatekel domnevni morilec, je spregovorila 
o »terorju«.
Ljubljana - V bran suspendirani kriminalistki Maji Tanasiæ so stopili avtorji nepodpisanega pisma generalnemu direktorju slovenske policije Janku Goršku, ki se predstavljajo za uslužbence Policijske uprave Ljubljana.

Tridesetletno policistko je doletel suspenz, po neuradnih podatkih pa prejšnji teden tudi izredna odpoved delovnega razmerja zaradi sumov, da je po zločinu skrivala 26-letnega Blaža Ereiza, ki je 21. junija umoril kresniško poštno uslužbenko Anico Likovič.

»Nisem skrivala Blaža Ereiza, nisem bila njegova punca in žalostna sem, da moji šefi tako izrabljajo družino te uboge ženske iz Kresnic. Se jim ni zgodilo že dovolj hudega, da si morajo zdaj misliti še, da je imel kriminalec zaledje pri kriminalistki? Da je Ereiz osumljen, sem zvedela šele dva dneva pozneje, 23. junija zjutraj je na sestanku njegovo fotografijo pokazal moj nadrejeni Valter Zrinski. Dejala sem, da ga poznam, saj je prijatelj mojega nekdanjega partnerja, in o tem sem tudi sestavila uradni zaznamek,« se je Maja Tanasiæ za nas odločila predstaviti svojo plat zgodbe.

»Začel se je pravi teror«

S sestanka je morala na oddelek za krvne delikte pri GPU, kjer so jo pričakali vodja oddelka Darko Delakorda ter kriminalista Dušan Mikolčevič in njegov kolega Pavle Povirk.

»Začel se je pravi teror, od mene so zahtevali, naj pokličem Ereiza in uredim srečanje z njim, da ga bodo potem dobili. A priklicati se ga ni več dalo, saj so mu že prej telefonirali s policije in ga povabili na informativni razgovor, zato je izključil mobilnik. Delakorda je zahteval, da se s službenim avtom odpeljem v Litijo k njegovi stari materi, ga nekako zvabim tja, za vse drugo pa bodo že poskrbeli specialci. Temu se je uprl Zrinski, češ da ne bo izpostavljal mojega življenja.«

Popoldne, nadaljuje Tanasiæeva, sta se s partnerjem odpravila v kitajsko restavracijo v bližini železniške postaje. Nenadoma je v sosednjem lokalu zagledala Ereiza.

»Pograbila sem telefon in poklicala Zrinskega.« Sledila je bliskovita akcija in Ereiz se je znašel v lisicah, »v uradnem zaznamku pa ni niti s črko omenjeno, da so ga dobili prav zaradi mojega klica, piše, da so vse sami opravili na PP Center«.

Še isti dan je zvedela, da jo na policiji obtožujejo, da je bila Ereizova punca in da ga je skrivala po zločinu, ter da jo bodo zaradi tega ovadili in predali skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala, kar so tudi storili.

»Preiskali so moj avto in stanovanje, razen nekih britvic niso našli ničesar. Ne poznam vsebine kazenske ovadbe proti meni, ne vem niti, česa sem osumljena.«

Nadrejeni so ji dali 
zaščitni jopič in solzivec

Kljub vsemu pa ne more z gotovostjo zatrditi, da Ereiz v kritičnem času res ni bil v njenem stanovanju. »Dan po umoru sem bila službeno v Trbovljah, soseda pa je videla nekoga, kako poskuša skozi okno splezati v moje pritlično stanovanje, in ga je šla opozorit, naj tega ne počne. Če je bil to on, je vstopil brez moje vednosti in dovoljenja.«

Na očitke, da mu je najprej dala zatočišče, potem pa poskušala zakriti sledi s tem, da se je odpravila na prizorišče zločina med kolege, kjer je še vedno potekala preiskava, pa odgovarja: »Poklical me je moj nekdaj nadrejeni na materialnih dokazih Robert Praček, ki je sodeloval pri ogledu, naj se med vračanjem iz Trbovelj ustavim tam, da gremo na kavo in malico. Res sem bila v Kresnicah, Praček mi je še pokazal, kako poteka delo na terenu, jemanje prstnih odtisov.«

Pravi tudi, da se počuti ogroženo. »Bojim se predvsem za svojega 11-letnega otroka, saj je policija dala moje osebne podatke v javnost, potem pa me je začel nekdo zasledovati. Povedala sem nadrejenim, dali so mi zaščitni jopič in solzivec.«

Sicer pa, doda ob koncu, se ji svita, v katerem grmu tiči zajec: »Vedela sem za kar nekaj naših kriminalistov, ki so vzbujali upravičen sum, da sodelujejo v kaznivih dejanjih in prejemajo podkupnine. Moj poklic je, da ukrepam, zato sem zadevo predala službi generalnega direktorja policije.« Pa se ni nič zgodilo, le naslednji dan so ji menda zapretili z odpovedjo.

Na policiji napovedujejo ovadbe zoper pisca

»Zaposleni na PU Ljubljana« so v anonimnem pismu zapisali, da policija že leta sama obvešča medije o določenih informacijah, ki so ali resnične ali pa ne, in da je Tanasiæeva žrtev podlih igric na policiji.

V pismu so opisani tudi postopki, o katerih je za Delo spregovorila kriminalistka, in tudi, kako da je Tanasiæeva stopila na prste kriminalistom, o katerih se ve, da jemljejo podkupnine in so vpleteni v kazniva dejanja, o čemer je pred časom tudi neposredno poročala generalnemu direktorju policije Janku Goršku.

Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostjo za področje kriminalitete, je potrdil, da je Goršek anonimno pismo, ki opisuje več primerov domnevnih kaznivih ravnanj policistov, 30. avgusta tudi prejel.

Sporočil je, da pisanje sicer obravnavajo in preverjajo njegovo resničnost, da pa na podlagi prvih podatkov že lahko zatrdijo, da so trditve v pismu neresnične, saj so bili vsi v pismu opisani postopki policistov izvedeni zakonito in strokovno.

Celo več. Menegalija je povedal, da so zapisi v pismu za nekatere policiste žaljivi, zato bodo tisti, ki so v njem navedeni in »s trditvami grobo napadeni, podali ustrezne predloge za uvedbo kazenskega pregona zoper storilca zaradi kaznivega dejanja žaljive obdolžitve«.

To bo storil tudi Goršek, ki stoji za zakonitim in strokovnim delom policistov in kriminalistov ter odločno obsoja, da se njihovo profesionalno in predano delo izkorišča za blatenje uspešnih kriminalističnih preiskav in osebna obračunavanja.

»Anonimke so pogost pojav«

Menegalija je v zvezi z anonimko še zapisal, da vse kaže na to, da za pismom sploh ne stojijo zaposleni na ljubljanski policijski upravi, temveč da je anonimni pisec osebno in neposredno vpleten v dogajanje, ki je bilo predmet notranje preiskave na policiji.

»Vodstvo Policijske uprave Ljubljana bo zato naredilo vse, da se zaščitita integriteta in varnost policistov, ter sprožilo ustrezne ukrepe,« je povedal Menegalija in dodal, da so tovrstna anonimna pisanja ob izrekanju ukrepov proti policistom, ki so se znašli v notranjih preiskavah, pogost pojav.

Pisanja so po besedah Menegalije praviloma vedno usmerjena proti vodstvu in drugim osebam na policiji, o katerih njihovi avtorji menijo, da so odgovorni za notranje postopke zoper njih.

Z anonimnimi navedbami, še trdi, se je tudi zelo težko argumentirano soočiti in na njih odgovoriti, »če na drugi strani ni podana argumentacija« oziroma na podlagi pisanja navedb ni mogoče dokazati.

Vir: eDelo

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Eh TNT, že raje semtex.
aha, a to bi ga kar spodaj postavil? Mislim, ni mi jasno v kakem radiju bi ti potem denar okrog pobiral? Kok kil semtexa si pa mislil uporabit?

Pa razstreljuje se ne tako, kot je v filmih, ko pripopa 20 dag razstreliva na steber premera pol metra in razfuka celo stavbo.
hysterical-1.gif

Me zanima, če je kdo od tapametnih že sploh videl trotil drugje kot na ekranu. Še amonala najverjetneje ne.
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
ja tole operiranje s semtexom je tako samozavestno, da me res zanima koliko bi ga on uporabil in na kak nacin.

Kar se tice pa navedb tanasiceve - ne bom kometiral razen: neprebojca in solzivec je morala imeti ze prej in prijetje so opravili policisti PP center ker je ereiz lokal zapustil preden je specialna enota prispela na kraj (bila je na poti). V litiji se je ustavila da bi videla kako se jemlje prstne odtise...jebo jo kako je naredila kriminalisticni tecaj ce ne ve kako se pobira sledi papilarnih linij?!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
KSZ

Toliko roparjev, da se ne morejo zvrstiti ...

Hotel oropati trgovino, v kateri je bil policist

Koper - Včeraj okoli 14. ure je policist v koprski trgovini ravno obravnaval manjšo tatvino, ko je vstopil 37-letni Ljubljančan, ki je prav tako imel nečedne namene.
aplauz.gif

To so opazile prodajalke, ki so opozorile policista. Ljubljančan je nato hotel pobegniti. Eden od trgovcev ga je skušal zadržati, a ga je osumljeni udaril in pobegnil. Policist ga je dohitel, in ko ga je hotel prijeti, ga je ta napadel. Policist se mu je izmaknil in ga obvladal ter vklenil. Med prerivanjem je policist skušal poklicati na pomoč še drugo patruljo, Ljubljančan pa mu je iz roke iztrgal zvezo in jo vrgel v bližnji potok Badaševica.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
. Med prerivanjem je policist skušal poklicati na pomoč še drugo patruljo, Ljubljančan pa mu je iz roke iztrgal zvezo in jo vrgel v bližnji potok Badaševica.

nazadnje bo še najbolj najebal mahoney, zaradi uničene radio zveze.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Vidm da se pogrevajo Kresnice, fotr od voznika golfa je "baje" (rekla - kazala) ponudil Blažu 100.000€ (takoj po prijetju) da poda izjavo da njegov sin ni NIČ vedel glede ropa in je bil samo poklican kot kolega da ga zapelje nekam
rolleyes-1.gif

Blaž na to ni pristal!
Hm, sm nekak pričakoval na kaj tazga a glede njegovega finančnega položaja bo pričakovat kakega Matoza ali Čeferina - pa smo spet tm
crazy1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Saj to ni nic slabega - glede odvetnika. Pac naj mu sodijo posteno in odvetnik je tam zato, da zagotovi da se spostujejo njegove pravice.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Vidm da se pogrevajo Kresnice, fotr od voznika golfa je "baje" (rekla - kazala) ponudil Blažu 100.000€ (takoj po prijetju) da poda izjavo da njegov sin ni NIČ vedel glede ropa in je bil samo poklican kot kolega da ga zapelje nekam
rolleyes-1.gif

Blaž na to ni pristal!
Hm, sm nekak pričakoval na kaj tazga a glede njegovega finančnega položaja bo pričakovat kakega Matoza ali Čeferina - pa smo spet tm
crazy1.gif

Šuplje priče. Mogoče pa ta tvoj vir muca pa je slišal tissuuuuučččččč evra pa je sklepal, da gre za 100.000

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Točno to sm hotu jst vprašat...
grin1.gif

Sicer, če je res ne vem, ampak bi blo pa čist možno...
smirk-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne, a ga ti? Mislim na tisti način, da si se kdaj z njem vsedel pa rekel posluši Boštjan, jaz bi Blažu ponudil 100.000, najbrž bo zagrizel. Če je to foter res naredil, lahko faše ovadbo, zato dovmim, da so tvoje informacije resnične kaj šel verodostojne. Bo šlo?