Rop pošte!!!

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
hm, ne gesta bi bila, takojšna velika denarna nagrada za uporabne informacije in ujetje storilcev, vse ostalo je pesek v oči. Ženska je v prvi vrsti umrla zaradi neustreznega varovanja, kar so vsi posredno in neposredno priznali. kdo rabi zdaj 10.000 € pa psihološko pomoč. Puške se nucajo pa pobit to nesnago kriminalno.

A dej no. Kaj bi pa naredili za boljše varovanje? Dali kamere? V zadnjem letu je bilo precej ropov petrolov in tudi pošt ki so opremljene s kamerami, torej očitno to ne pomaga. Konkretno v kraju kjer sem jst doma je pošta in banka s kamerami, najbližja policijska postaja pa je 30km (in vsaj 30min vožnje) stran, fizično varovanje ni zagotovljeno (služba za varovanje je enako oddaljena kot policija). Če kdo pride zamaskiran v banko/pošto (lahko celo oboje), lepo počasi pobere ves denar in nato pobegne imaš še vedno 20 min rezerve pred policisti pa če so štartali v trenutku ko je vstopil v banko! Takih pošt/bank je v sloveniji na neurbanih območjih 80% ...

Torej recimo kaj bi bila povečana varnost? Edina stvar ki jo vidim je da bi pošto zaprli ker se ne splača imeti za tako majhno pošto varnostnika 24h tam!

Če bi bila kamera bi vsaj videl kaj se je dogajalo, že to je veliko. Zakaj in kako je sploh prišlo do umora. Iz posnetka se da marsikaj razbrat. Res pa je, da pri standardnih ropih kamera ne pomaga kaj veliko, ker poberejo in grejo, tuki bi pa zelo prav prišla, verjemi! Tut kamera pred pošto bi zelo zelo prav prišla.... Tko da govorit da kamera nebi nič pomagala je totalna bedarija. Me zanima kako bi govoril, če bi se to zgodilo komu od tvojih bližnjih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
Ne gre samo za petrole, povsod kjer se obrača denar je problem. A boš sedaj zapovedal dvojna vrata in fizično varovanje v vsaki štacuni kjer se dnevno obrne več kot 500EUR?
stupid-1.gif

Konkretno tale rop in posledično umor (oz. tehnično je šlo verjetno za uboj) je pač kolateralna škoda družbenega sistema kakrnšega imamo - če ne bi bilo "uboja", ki je verjetno splet nesrečnih naključji, bi tale rop ostal na nivoju kot vsi do sedaj (tedensko v sloveniji vsaj en ali dva podobnega).

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.389
318
83
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Ti bom povedal kako je z varovanjem uslužbencev črpalk na Nizozemskem in Belgiji.
Ponoči je stavba črpalke zaklenjena, uslužbenci pa za varnostnim steklom pod katerim je predalček. V ta predalček daš kreditno kartico in nato natočiš gorivo. Po točenju ti vrne kartico in to je to.
Veliko jih je pa sedaj tudi avtomatskih črpalk.

Treba je pošti samo vlagati v varnostno steklo in ne v marmor zunaj na coklu!

Takole je tudi že na črpalki pri btc na Šmartinski, tisti mali ki je 24/7.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.142
11.224
113
spet teoretiziraš, dejstvno je da se da nekaj storit, vsaj nekaj malega, tukaj se še to ni.

a tebe kam zapirajo ker si tolk pameten, ker je škoda takšnega veleuma, da ni na kakšni bolj reprezentančni funkciji. da bi to lahko uporabili za dobrobit države.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
hm, ne gesta bi bila, takojšna velika denarna nagrada za uporabne informacije in ujetje storilcev, vse ostalo je pesek v oči. Ženska je v prvi vrsti umrla zaradi neustreznega varovanja, kar so vsi posredno in neposredno priznali. kdo rabi zdaj 10.000 € pa psihološko pomoč. Puške se nucajo pa pobit to nesnago kriminalno.

A dej no. Kaj bi pa naredili za boljše varovanje? Dali kamere? V zadnjem letu je bilo precej ropov petrolov in tudi pošt ki so opremljene s kamerami, torej očitno to ne pomaga. Konkretno v kraju kjer sem jst doma je pošta in banka s kamerami, najbližja policijska postaja pa je 30km (in vsaj 30min vožnje) stran, fizično varovanje ni zagotovljeno (služba za varovanje je enako oddaljena kot policija). Če kdo pride zamaskiran v banko/pošto (lahko celo oboje), lepo počasi pobere ves denar in nato pobegne imaš še vedno 20 min rezerve pred policisti pa če so štartali v trenutku ko je vstopil v banko! Takih pošt/bank je v sloveniji na neurbanih območjih 80% ...

Torej recimo kaj bi bila povečana varnost? Edina stvar ki jo vidim je da bi pošto zaprli ker se ne splača imeti za tako majhno pošto varnostnika 24h tam!

Če bi bila kamera bi vsaj videl kaj se je dogajalo, že to je veliko. Zakaj in kako je sploh prišlo do umora. Iz posnetka se da marsikaj razbrat. Res pa je, da pri standardnih ropih kamera ne pomaga kaj veliko, ker poberejo in grejo, tuki bi pa zelo prav prišla, verjemi! Tut kamera pred pošto bi zelo zelo prav prišla.... Tko da govorit da kamera nebi nič pomagala je totalna bedarija. Me zanima kako bi govoril, če bi se to zgodilo komu od tvojih bližnjih.

Če bi bila kamera bi povsem enako lahko prišlo do ropa in uboja, sem povedal na primeru petrolov (ki imajo vsi kamere, več njih) kjer ni videt da bi situacija bila kaj drugačna. To da se vidi kaj se je zgodilo pa razen za 24kur nikogar ne briga, ker pomembna so samo dejstva in to je ena mrtva oseba in 300EUR manjka v blagajni!

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Ne gre samo za petrole, povsod kjer se obrača denar je problem. A boš sedaj zapovedal dvojna vrata in fizično varovanje v vsaki štacuni kjer se dnevno obrne več kot 500EUR?
stupid-1.gif

Konkretno tale rop in posledično umor (oz. tehnično je šlo verjetno za uboj) je pač kolateralna škoda družbenega sistema kakrnšega imamo - če ne bi bilo "uboja", ki je verjetno splet nesrečnih naključji, bi tale rop ostal na nivoju kot vsi do sedaj (tedensko v sloveniji vsaj en ali dva podobnega).

Zadnje čase mi ful olajšaš pisanje po forumu
467716-post_slo.gif

Nekdo lahko oropa lokal in zaštiha kelnarco. Vse lokale pod 24/7 nadzor z varnostniki?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
spet teoretiziraš, dejstvno je da se da nekaj storit, vsaj nekaj malega, tukaj se še to ni.

a tebe kam zapirajo ker si tolk pameten, ker je škoda takšnega veleuma, da ni na kakšni bolj reprezentančni funkciji. da bi to lahko uporabili za dobrobit države.

Če ne storiš nekaj na nivoju celega sistema nisi naredil nič. Če ne bi ropali te pošte bi šli pa na drugo ali pa kar v lokalno gostilno ali pa kar staro mamco na cesti ...

Sej se strinjam, če bi bila kamera tip nebi prišel nezamaskiran v poslovlanico .. bi prišel pač š štumfom na glavi (mogoče je prišel, a misliš da je bil siguren da ni kamere?!).

Drugače ja se ravnokar pripravljam na kviz "male sive celice"!
zmaga.gif

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Če bi bila kamera bi povsem enako lahko prišlo do ropa in uboja, sem povedal na primeru petrolov (ki imajo vsi kamere, več njih) kjer ni videt da bi situacija bila kaj drugačna. To da se vidi kaj se je zgodilo pa razen za 24kur nikogar ne briga, ker pomembna so samo dejstva in to je ena mrtva oseba in 300EUR manjka v blagajni!

Posnetek bi zelo prav prišel, bodi brez skrbi. Ampak saj je brez veze ti to govori, nima smisla...Samo vem, da če bi se to zgodilo komu v tvojem krogu, bi govoril drugače...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
zdaj pa je treba stoirlce najt, s pomočjo kamere je zagotovo lažje.

Žal ne bistveno - daš si štumf čez glavo in vse kar vedo o tebi je višina in približna teža. Vse to skombiniraj s kvaliteto kamer in ugotoviš, da je videonadzor bolj za preprečevanje kraj čokoladic, kot kaj drugega.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Citat:

Posnetek bi zelo prav prišel, bodi brez skrbi. Ampak saj je brez veze ti to govori, nima smisla...Samo vem, da če bi se to zgodilo komu v tvojem krogu, bi govoril drugače...

Prišel bi PRAV, ne bi pa nič PREPREČIL .. je to jasno? Tudi Sadam bi lahko skrival orožje za množično uničevanje pa ne bi bilo nič drugače z njim in njegovo državo!
evil.gif

Pa pustimo to refleksiranje tipa "če bi se tebi zgodilo", ker če pomislim kaj vse se mi lahko zgodi v tej družbi se je še najlažje it obesti ali pa jamrat cele dneve kot nekateri forumaši!

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Oprosti vseved, meni je kristalno jasno, da tega nebi preprečila kamera, nikjer tut te besede nisem uporabil in ne vem kaj tebi ni jasno? Govorimo o tem, da bi kamera lahko v določenih primerih zelo prav prišla, to je vse.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
In po vsem tem še vedno nič o tem golfu? Ja sej je res problem. Takih je registriranih huulallaaaa v sloveniji. Sposobnost na vrhuncu, pa ne me sedaj spraševat kaj bi jaz naredil, ker drugi ne bojo več služili na mojih idejah
grin1.gif

edit: ravno videl na 24kur. In zakaj ne bojo še izdali fotorobota? Zakaj je to taka tajnost? Aja ni tajnost, sploh ga nimajo.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.142
11.224
113
daj malo razmisljaj, tiste stvabe pošte banke ki nimajo kamer so bolj ranljive, že zaradi dostopnosti (tip gre do šaltaerja kot stranka, če ima štumf malo težje, je prej že alarm).. in take pošte so tudi bile tarče napadov v zadnjih letih. Pa lahko ti lapaš kaj hočeš.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Sporočilo odstranjeno zaradi neprimernega izrazoslovja.

Nazadnje uredil moderator:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.142
11.224
113
"No včeraj okrog 20.30 sem na Vevčah v Ljubljani na avtovleki videl Golfa serije 5 bele barve... Vsa vrata vključno s prtljažnikom so bila zaplombirana z modrimi trakci... Ni mi pa uspelo razbrati ali je bil R-line ali pa GTi..

Je pa potekala policijska akcija skoraj cel dan, pred enim blokom okrog tega avtomobila.. Policije je po vevčah kar mrgolelo...

Upam da so dobili tapravega, pa tudi lastnika mislim da ne bo problem najti.."

z bmw foruma

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
In po vsem tem še vedno nič o tem golfu? Ja sej je res problem. Takih je registriranih huulallaaaa v sloveniji. Sposobnost na vrhuncu, pa ne me sedaj spraševat kaj bi jaz naredil, ker drugi ne bojo več služili na mojih idejah
grin1.gif

edit: ravno videl na 24kur. In zakaj ne bojo še izdali fotorobota? Zakaj je to taka tajnost? Aja ni tajnost, sploh ga nimajo.
hysterical-1.gif

Ma ovce ste taki kot ti, ki mislite, da vse kar se dogaja je to kar prebereta na 24ur
bonk.gif

In kot je nekdo že povedal..objaviti fotorobota, če le ta ni najbolj točen je popolna neumnost ampak nekaterimi pogledati za dve poteze v naprej je višek znanosti verjetno?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
daj malo razmisljaj, tiste stvabe pošte banke ki nimajo kamer so bolj ranljive, že zaradi dostopnosti (tip gre do šaltaerja kot stranka, če ima štumf malo težje, je prej že alarm).. in take pošte so tudi bile tarče napadov v zadnjih letih. Pa lahko ti lapaš kaj hočeš.

Maš res tega pa nisem pomislil!
zmaga.gif

Dejstvo pa je, da bo vsak [censored] prej šel ropat pošto/štacuno/whatever kjer ni kamere kot pa tam kjer je (če ne drugega občutek varnosti). Samo to ne spremeni dejstva, da se vedno najde nek objekt ki je manj varovan kot pa drugi in za 300EUR (ja če bi vedel da je samo toliko) bi raje kakšno staro mamco okoli 1. v mesecu počakal oz. jo obiskal doma.