Ročni vitel uporabnost?

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Zdravo!
Ponovno se obračam na vas z vprašanjem glede uporabnost ročnega vitla. Cena take stvari pride namreč na mamut 4x4 spletni strani okoli 30€, tak vitel pa ima dovoljeno potezno silo 4t, če prav razumem. Tukaj je link: http://www.mamut4x4.com/?kategorija=666&jezik=sl&artikel=2286

Dokler nisem tega videl, nisem niti razmišljal o čem takem, se mi zdi pa izredno uporabna stvar za v avto, avtodom. Se kar rado zgodi, da se kje ustaviš in ne moreš ne naprej ne nazaj, lahko je to pesek, sneg, marsikaj in tale vitel ti lahko pomaga avto spravit ven. Vsaj v teoriji oz. po moji laični logiki. Zanima me kako se obnese na terenu ko gre zares? Je stvar sposobna povlečt avto iz snega oz. iz peska ko ne gre ne naprej ne nazaj?

lp, pa vesel dan samostojnosti vsem!
nahrung002.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Poznam človeka, ki ga kar precej uporablja na Nivi, in to uspešno. Ni pa primerljiv z vgrajenim. Za 30€ se ga splača imeti v prtljažniku, pa če ga nikoli ne rabiš. Tako kot verige za sneg.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.155
4.132
113
Pogojno uporabno. Bolj uporaben sicer kot sekundarc pri kakšnem prevračanju, ampak če rabiš malo "cuka" ko se zakoplješ je čisto ok. Ni pa jasno to namenjeno vlačenju 2t in več mase po 10m nabrežine.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Mhm, hvala za odgovore, no sej nisem nameraval glih vlečt avta po nekem nenormalnem klancu iz jame, pač če nanese situacija, da se ne uspeš spravit npr. z avtodomom iz zaledenelega parkinga, pripneš vitel na en kandelaber in si v 5 minutah rešen razbijanja ledu..