Ročna krožna žaga

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Kupujem ročno žago, najraje bi vzel tako, da ima zraven tudi letev, ker moram občasno odrezati tudi kak daljši kos. Rezalo se bo masivo in iverico, ker včasih naredim kak kos pohištva, pa ne bi za vsak odrez skakal okoli mizarjev. Idealna bi bila kakšna potopna, torej taka, da nima ščita spodaj, ampak jo je treba spustiti, da se rezilo prikaže. Ne bi kupoval kakšnih smeti, naj bi bilo vsaj približno natančno vse skupaj. Kakšni predlogi?

LP!

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Potopnih žag ni
confused-1.gif
--- če pa imaš kaj več cvenka gledaj nekaj v tej kombinaciji in ne boš zgrešil.
Meni pride za taka manjša dela kot ti navajaš namizna žaga iz Ho..... ki je stala 120 evr.Dokupil sem samo vidia žage in dela že leta brez problema.

http://www.merkur.si/delavnica/stroji-in-naprave/zage/krozna-namizna-zaga-bosch-gtm-12-jl

take oz. podobne dobiš od manj znanih firm tudi ceneje.
Moja je v tej obliki.
https://www.hofer.si/sl/posebn...-krozna-zaga-2/

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Nekaj takega sem si zamislil, bi kaj cenejšega, ker pri tejle, če dokupim tračnico, sem na čez 400 EUR. Kar je preveč za hobi.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Glej, tako je kot sem ti omenil prej če hočeš narediti raven in dober rez ga s to žago ne boš naredil vsaj na večji površini ne, je žaga za bolj grobe reze takšna namizna je bolj praktična in tudi lažje oblikovanec prilagodiš za rez, ta je definitivno predraga-tvoj link.Takšne modele dobiš večkrat v Li... in po zelo dobri ceni, za tvojo uporabo si kupi kaj predlaganega, vse od tega kar ti omenjam imam v svoji delavnici tudi sam in ti odkrito povem da z tako ročno žago dejansko zelo malo ali skoraj nič več ne delam ker si na to namizno varianto take odreze z lahkoto uredim .

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Mi je tudi zanimivo, ampak nisem prepričan, da bom na takem cirkularčku lahko, karikiram, skrajšal vrata...

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Saj sem napisal, da karikiram. Gre se tudi za razrez/odrez plošč, velikih 2 m2, ki bi jih verjetno težko rezal na taki majhni žagi. Z vodilom pa bi to verjetno šlo, vsaj kolikor sem v živo gledal enega mojstra na montaži pohištva, ki je z vodilom v nulo odrezal stranico omare, visoke 2 m.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
@conpany retru sem odgovarjal. Seveda da bi šlo. Samo poglej katološke cifre, ker ni samoumnevno da dobiš vodila zraven. Kupi v kompletu če se odločiš za potopno žago.
Sicer pa je po navadi gor osnivna "šajba". Za bolj precizno in namensko delo se spet kupuje šajbe za to.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.498
5.790
113
imam zgoraj omenjeno metabo in pa neko 120cm dolgo vodilo vodilo. Postavil sem garažo z njo. Razrezal colarce, razrezal OSB itd.
Režeš tak natančno kak natančno nastaviš vodilo.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
To, ki jo je luciano napisal (Kawasaki) , ali zgornjo metabo? Vidim, da je Kawasaki težka 8,1 kg. Me zanima, ali je to z vodilom ali brez, ker če je brez, je kar težka...
smile-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
imam zgoraj omenjeno metabo in pa neko 120cm dolgo vodilo vodilo. Postavil sem garažo z njo. Razrezal colarce, razrezal OSB itd.
Režeš tak natančno kak natančno nastaviš vodilo.
Točno tako, če si tele in ga ne znaš nastavit bo postrani. No sam rez bo vedno raven samo ne nujno v liniji.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
@conpany retru sem odgovarjal. Seveda da bi šlo. Samo poglej katološke cifre, ker ni samoumnevno da dobiš vodila zraven. Kupi v kompletu če se odločiš za potopno žago.
Sicer pa je po navadi gor osnivna "šajba". Za bolj precizno in namensko delo se spet kupuje šajbe za to.

Točno tako.Vse je odvisno od šajbe kakšen bo rez.vodilo je najmanjši problem.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vodilo si lahko narediš sam, imaš na yt dost materiala. dvomim, da je tisto kar kupiš res vredno tolk €. poglej tudi teste na yt...

zakaj točno te moti ščit in bi rad potopno? saj ščit se z malo iznajdljivosti da blokirat...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.498
5.790
113
za vodilo je dovolj en alu profil in dve cvengi, če ne delaš dosti kosov. Jaz sem OSB po dolgem rezal z 3 metrsko alu vaservago in pa dve cvengi. Pa samo zraven žago pelal. Rez je bil vedno 100% natančn glede na vodilo
smile-1.gif
Samo vodilo ni bilo vedno 100% tam kot črta hehe
Res pa je če se greš neko natančno izdelavo pohištva je nek namenko vodilo

nekaj podobnega temu mam, lahko do neke mere tudi pod kotom nastaviš. http://toolmonger.com/wp-content/uploads/2008/03/angleedge.jpg

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Je razlika ali imaš ti žago prislonjeno na vodilo ali pa je zahakljano na vodilo. Pri nameskih vodilih ne rabiš nič tačunat koliko mm odmika moraš dati. Tam imaš do milimetra natančna na rob vodila rez.