Robotski sesalci

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Imam jaz tole na zalogi celo... Popraviš pa zadevo z neostikom, ki ga nakapaš v navoj ali celo sekundnim limom, nato počakaj , da se posuši in šele na to privijači gor metlico. Nič bati, ko boš rabil, jo dati dol bo šla brez problema.

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
741
77
28
Druzba,

Kaj pa MI robot 2 generacije . ima kdo. je res toook boljsi za teh 370-450€ kot primerljiv roomba za iste eure.
baterija je 2x mocnejsa in neke funkcije so boljše...kaj pa v praksi ?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Mi ga imamo doma. Kupil na Aliexpressu za 350€. Z roombo ga ne morem primerjati, ker je nimam. Imam pa Vorwerka VR200 (ki je v bistvu Neato Connected). In ja... Xiaomi je pol cenejši in po moji skromni oceni boljši (manjkrat se zatakne, hitreje se premika, ima boljšo baterijo, na tepihu poveča moč, v aplikaciji ga lahko preko zemljevida pošlješ posesat točno določeno mesto, ima tudi možnost čiščenja z mokro krpo, česar sicer še nismo uporabili). V primerjavi s Vorwerkom (Neatom) brez velikega pomisleka izberem Xiaomija. Z Roombo ga pač ne morem primerjati... ampak ker sem navajen na sesalnike z navigacijo, bi kvečjem razmišljal o Roombi 9xx, ki je pa za moj okus že predraga.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
kaj ti je odletela, če verjameš ali ne sem sam uporabljal tudi eno staro in mi je iz ljubega mera crknila. Imam jaz novo, če nima nihče viška. Več na ZS.

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Imam dva filtra za košek za Roombo viška, ker so mi ostali od prejšnje verzije koša (zdaj uporabljam AeroVac). Oddam oba zastonj, samo da jih kdo pride iskat v LJ (Šiška) in ne komplicira preveč z dogovarjanjem. ;)
2018-09-06 20.58.52.jpg

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Da se počasi spet več ne bomo rabili kregati, kateri je najboljši, Irobot pripravlja na to temo jasen odgovor... I7+ in pa E5 za začetek par videov I7+ :

iRobot-Roomba-i7-2.jpg

MzEyNTA2OQ.jpeg

irobot-roomba-i7-kosz.jpg

i7_i7__e5_e6_Photo_In_situ_Washing_Bin.jpg

news-irobot-roomba-e5-design.jpg

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Pozdravljeni,

smo pred nakupom robotskega sesalca.

Imamo 70 kvadratov stanovanje in mačko

Izbiramo med: iRobot Roomba e5152 in Xiaomi Roborock 2

kaj je potrebno gledati, kateri je boljši? Podpora za aplikacijo za fon je verjteno za android in za ios?

Prebral zadnih 10 strani teme, večinoma ste za roombo, kaj pa xiaomi???

Hvala za pomoč,

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
The Duke, tale od Irobota je povsem nov model, komaj je prišel ven, greza model na seriji 800, malo izboljšan, žal pa ne podpirs navigacije z svetilniki, res pa je, da morda to niti ni potrebno, ker ima navigacijo čez app. Sam sem sicer že kako leto nazaj imel na testu en tak delavni prototip, je sicer imel pralen košek , brez vgrajenega motorja, (ta je bil v samem robotu) vendar je bila vseeno ena krtača ščetinasta sicer krajše ščetine kot na seriji 700.

Skratka težko boš dobil navet za povsem nov model, domnevam, pa da je ok.

Mikrohard, se bojim, da delno imaš prav v USA so po 998 usd vse kpl, torej domnevam, da sedaj ko so pri nas 980 pocenili na 799 eur, da bo ta najhujša verjetno vseeno pod 999 euri. Je pa prav , da je konkurenca, ker cene padajo, kvaliteta se pa vsem boljša......

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
The Duke, tale od Irobota je povsem nov model, komaj je prišel ven, greza model na seriji 800, malo izboljšan, žal pa ne podpirs navigacije z svetilniki, res pa je, da morda to niti ni potrebno, ker ima navigacijo čez app. Sam sem sicer že kako leto nazaj imel na testu en tak delavni prototip, je sicer imel pralen košek , brez vgrajenega motorja, (ta je bil v samem robotu) vendar je bila vseeno ena krtača ščetinasta sicer krajše ščetine kot na seriji 700.

Skratka težko boš dobil navet za povsem nov model, domnevam, pa da je ok.

.

Trenutno sem bol na strani xaiomi robotrock2, kokr sm gledu po YT me bol pritegne. Pod kaj je treba iskat za iRobot Roomba e5152 na netu? pod e5152 ne najde nc pametnega... govorim za YT..

Do sedaj ugotovljeno (haha)

+xiaomi ima možnost čiščenja posameznega prostora preko aplikacije, kar pa roomba E5 nima, in ga dejansko vodiš z zapiranjem vrat.
-xiaomi ni še prevejretno ime, ima en kup senzorjev več, ki se verjetno tudi prej pokvarijo (ugibam)
+oboje ima 2lete garancije
+roomba je sinonim za robotske sesalce
+xiaomi lahko čisti tudi z mokro krpo (vprašanje koliko dejansko navlaži iz tega "rezervarčka")
+xiaomi upravljanje preko aplikacije napram roomba, kjer lahko samo spremljaš določene statuse (govorim za E5)
+xiaomi lahko dela menda 2,5 ure z baterijo v sebii, napram roomba delaja 1 uro in se gre napajat

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Za Roombo glej potem 800 serijo , težko ti rečem, kaj detaljnega, menim, pa da je E5 tudi povsem nastavljiva čez aplikacijo, glede garancije pa ima Xiaomi samo 1 leto, pa še problem je, ko gre kaj, če je le ta kupljen pri nas je OK, sicer pa pošiljaj nazaj na svoje stroške, kar je na koncu lahko drago in zapleteno.

Za Roombe ti lahko povem, da delajo tudi do 6 ur, seveda ne z ta ultra švoh Li ION baterijo, ki je priložena robotu ob nakupu. !