Rja?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Vsaj eden, ki razume.
zmaga.gif

Podpišem tudi jaz
zmaga.gif
tečna, a "neškodljiva" zadeva (pač treba spucat)

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
sam sem tole odstranil brez problema s fino polir pasto --> Automagic BC-2 (beli Clio in tega sranja je bilo povsod polno - sploh na pragih in okoli zadnje tablice)...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Am, lahko kdo priporoca kaksno res fino pasto, da spravim to sranje dol? Res nekaj neznega, ker gre prakticno za nov avto in ne bi rad prevec dreka naredil ze na zacetku. S cim pa polirate domaci struckoti? Vata se vedno rox?

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Če si do sedaj pustil to rjo gor se ti je sedaj že močno zagrizla v lak, tako, da bo potrebna bolj groba polirna pasta, da boš to lahko spucal dol. Prav danes sem se mučil z dvema takima rjavima pikama. S prvo polirno pasto nisem mogel odstranit pike, tako da sem posegel še po eni drugi zelo stari. Ta jo je na koncu le odstranila, ampak brezveze, da ti pišem znamko, ker take ne boš več dobil. Verjetno imaš doma kako polirno pasto pa probaj, saj nimaš kaj naredit laku.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Z nohtom gre se vedno lepo dol. Itak sem opazil se crne fleke od packarije, ocitno konzervans ni sel cist dol, pa voskanje pa se kar vlece po blatniku.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ma crni fleki niso od pik. Ampak svinjarija, ki se je ocitno spojila z voskom in ostalim drekom. Pa itak bi ga zdrgnil, da bo lep, havba je tud vsa neki usrana, tko da bi en lep popoldne ga mal zgancal.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Schumi, glede na to, da imas nov avto (torej se povsem frisen lak in v prvi barvi), da gres do enga profi majstra, ki ti bo zadevo saniral, predvsem pa lak ZAŠČITIL. To je najbolj pomemben del za lastnike NOVIH jeklenih konjičkov
smile-1.gif
.

Aja, to kar delajo v salonih pod "priprava vozila" pa sploh ne bom komentiral.

Cena pa tudi ne bo visoka (če ne bo ravno v TOP FINISH rinil).

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
kak spet bluzite u 3pm. to so raznorazne svinjarije iz zraka predvsem pa zavorni prah, prah od železnic itd. vse to se zažre v barvo in negre s čiščenjem dol. s poliranjem ne nardiš nič ali pa še večjo škodo. v glavnem se te zadevice samo prekrijejo s past in voskio al pa kakšna še celo malo drgne med gobico in pasto. če uporabljaš res grobe paste in konkretno zbrusiš bo šlo tudo to stran, samo je brezveze ker boš po nepotrebnem tanjšal barvo.

lepo kupiš clay magic plastelin, zraven lubrikant in spučeš pa je to to. pa maš popolnoma čist lak ki je gladek kot led.

paintbeforewash5gj.jpg

claying4mg.jpg

aja če kdo rabi v okolici slovenske bistrice mu to zrihtam za 30€ kompletn avto

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Schumi: moj gre naslednji teden na tretma, sporočim kako bo
smile-1.gif
.

LP,
PIC

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
ta sonax je krnekaj. spet valda cena nabita do neba za polovično količino kot dobiš dejansko profi zadeve.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
In mi ni jasno kako bom vse to dol popraskal, ker je prakticno cel avto usran. Bo treba na poliranje ocitno.

Te stvari grejo z 'lahkoto' dol z navadno polir pasto. Tako da..kdor ima te packe po avtu..pa doma kako polir pasto..naj poskusi.

Je pa treba podrgnit še z mokro pasto...ne tako kot se običajno dela na roke, da se namaže, počakaš da se pasta posuši in spoliraš.

Daš jo na krpico in z vlažno pasto drgneš...sledi paste, ki ostanejo na koncu pa pobrišeš dol s suho krpo, pa hkrati še malo polepšaš avto. Verjetno trajalo bo res, gre pa stvar učinkovito dol.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
ne te tvari negrejo dol s poliranjem, to samo odstrani rjo, kontaminenti pa še vedno ostanejo zažrti v barvi.

in pasta se nikoi ne namaže in počaka da se posuši. mislim folk od kje jih pobirate?
polira se vedno z mokro pasto kot si ti poimenoval. in če ti pustiš da se zadeva posuši nisi nardil nič ali pa še večje sranje. edina stvar ki se mora posušiti so voski in polimeri.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
To kar ima on po avtu ni zažrto v laku ampak na laku. In po mojih izkušnjah grejo te stvari brez problema dol s polirno pasto (brez problema pomeni da si vzameš čas in delaš košček po koščku).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
daj mihc ne pretiravej!

Z glino (clay-om) nič ne spraskaš avto! Ker vedno moraš kupit zraven še nek sprej, ki 'podmazuje' glino. Tako da..kvečjemu se po končanem delu avto prav dobro sveti.