Mi smo lovili na boilije izdelane doma. Ponavadi naredimo 15 kg boilijev na bazi ptičje hrane in 15 kg boilijev na bazi ribje moke. In potem imamo dva krmišča in po nekaj dneh vidimo, kateri boiliji bolje delajo. Krmimo pa večinoma z boiliji, briketi in koruzo. Tako, da vedno imamo boilije za hladno in toplo vodo in vidimo kaj ribi ugaja trenutno. Če si bolj začetnik v krapolovu imaš v rakitju 3 jezera na kupu ( Keč, Finzula, Tempo). Jaz sem lovil na Finzuli in Keču. In lahko rečem da sem kar dobro lovil. Prijemov je bilo zelo veliko od 3 kg pa vse do 21 kg.
Omeil si še Zaprešič, predvidevam da si z tem mislil revir Zajarki, ki je tudi zelo dober, vendar je tudi kar težka voda, tak da če si začetnik poskusi v Rakitju.
Cene so tak in tak nižje kot pri nas in tudi naloviš se, če le imaš malo sreče. Naša dobitna kombinacija so bili doma izdelani boiliji in pop up boili podjetij Ccmoore in Solar. Normalni boili je bil na ribji bazi 18 ali 16 mm, pop up pa 14 mm in na sadni bazi ali obratno. Moraš malo eksperimentirat. Jaz ponavadi grem dol lovit 2x na leto za 10 dni in tudi kdaj se mi zgodi, da imam na dan malo prijemov, sem pa že imel tako, da so se prijemi vrstili drug za drugim in sploh ponoči nisem mogel spat
.
V teh jezerih ima velik pomen, da raziščeš dno z markerjem in ugotoviš kje so previsi ali kakšne ovire. Če tega ne znaš, pa malo druge gledaš kam mečejo
. Upam, da veš, da v teh jezerih niso dovoljeni čolni na vesla ali daljinsko vodenje in se lahko krmi samo z raketo, kobro, fračo. Iz izkušenj ti lahko povem, da so lastniki teh društev prijazni in ti tudi svetujejo kje bi naj lovil. Ker dol veliko dajo na to, da so ribiči zadovoljni. Pa paziti moraš, da ne pustiš kakšnih smeti, ker na Hrvaškem so pa res dosledni.
Za več informacij, pa lahko malo pogledaš hrvaško stran: http://www.cro-carp.com/ kjer imaš tudi forum in praktično vse zveš.
Če se boš odpravil loviti dol ti želim dober prijem.
Omeil si še Zaprešič, predvidevam da si z tem mislil revir Zajarki, ki je tudi zelo dober, vendar je tudi kar težka voda, tak da če si začetnik poskusi v Rakitju.
Cene so tak in tak nižje kot pri nas in tudi naloviš se, če le imaš malo sreče. Naša dobitna kombinacija so bili doma izdelani boiliji in pop up boili podjetij Ccmoore in Solar. Normalni boili je bil na ribji bazi 18 ali 16 mm, pop up pa 14 mm in na sadni bazi ali obratno. Moraš malo eksperimentirat. Jaz ponavadi grem dol lovit 2x na leto za 10 dni in tudi kdaj se mi zgodi, da imam na dan malo prijemov, sem pa že imel tako, da so se prijemi vrstili drug za drugim in sploh ponoči nisem mogel spat
V teh jezerih ima velik pomen, da raziščeš dno z markerjem in ugotoviš kje so previsi ali kakšne ovire. Če tega ne znaš, pa malo druge gledaš kam mečejo
Za več informacij, pa lahko malo pogledaš hrvaško stran: http://www.cro-carp.com/ kjer imaš tudi forum in praktično vse zveš.
Če se boš odpravil loviti dol ti želim dober prijem.
Nazadnje urejeno: