ribe

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Kot rečeno cbb ribe obsodim na smrt zmeraj sam. Dejanje je veličastno spoštujem CAR-ja morja. Ribolov je pač obsedenost, ki sem jo prevzel po prenehanu potapljaške karijere.
Je pa postalo težje saj je ribe manj.
Če pa ni ribe se je pa potrebno zadovoljiti tudi z mehkužci
evil.gif
.
Pa saj ni težko cel teden nabijat lignje,hobotnice školjkice in škampke.
Kovač vem da ni hrustančnica, ampak hvala na popravku. Čeprav kosti v kovaču niso ravno kosti.

V softi, če nočeš kosti v ribi, vsaj "ta malih" ne kupi ali ujemi ribo, ki je dovolj velika, pa bodo tudi kosti TA prave.

lp D
 

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kje najdete morsko žabo? Kakšen dober recept za domačo pripravo? Doslej sem jo vedno jedel zunaj.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Rošpa, pripraviš takole:

- glavo odrežeš tako da ne poškoduješ repnega dela. Zaviješ jo v cunjo/ gazo in narediš iz nje juho Vzameš še par drugih rib in zelenjavo korenje krompir čebulo in česenj(po želji) dodaš peteršilj in pol limone ter kakšnih 10 zrn popra. To bogato zaliješ z olivcem in kuhaš kakšno uro. Meso vzameš iz gaze ter ga očistiš kosti in juha je gotova.

- rep pa lahko pripraviš na več načinov meni osebno je najljubši v pečici z krompirjem in z obilico olivca na ribi in belega vina tako na ribi kot v meni.
Druga malo bil packasta pa zato nič slabša varijanta pa je v pivskem testu. Rep nareži na cca 2 do3 centimeterske kose. pripravi ponev z oljem in jo primerno segrej vmes pripravi pivsko testo tako kot za palačinke le namesto mleka uporabi pivo. Ne soli ribe temveč testo, ki naj bo tako gosto, da ko vanj pomočiš prst mora z prsta gosto ampak res gosto odtekati. Curek naj bo neprekinjen. Potem pa košček repa potopi v testo in ga malo res malo pusti oddteči. Nato ga z roko spusti vanj počasi tako da sam od sebe zaplava. Nikoli ne uporablam/jaj vilic saj ubiješ strukturo mesa. Zlato rumeni zapesi in malo posoli. Postrezi z krompirje morda blitvo lahko pa tudi z dama narejeno tatarsko omako. Za dame se prileže kakšen kozarček polsuhega primorca, desci pa po navadi ne znamo reči ne dobri ampak res dobri Malvaziji.

lp D