AvtoFun, moj zelo dober kolega in tudi sosed je prodajalec v trgovini z avtodeli, mi pove glede popustov tudi v številkah itd. Ampak cena pri autodoc je lahko še vedno precej nižja. Kaj jaz vem, a jaz podpiram nakup tam, kjer je za tebe kot kupca najboljša izbira.
Jaz sem do sedaj imel z njimi (
https://www.rezervniavtodeli24.si) dobre izkušnje, naročil sem 5x ali morda 6x, mislim da vsakič nad 110€, poštnina vedno brezplačna.
Težava je bila 1x, ko je namesto Lemförder nihajne roke bila zapakirana neka druga stvar. Rešil sem tako, da sem jim slikal, poslali so mi na email neko črtno kodo itd, kar sem sprintal in šel na pošto ter na ta način poslal nazaj. Zavleklo se je za cca 14 dni.
Glede poštnine, v začetku so pošiljali so preko DHL in roba je bila tukaj prej kot v 48 urah. Sedaj pošiljajo tudi preko ostalih in traja dlje, kake 3 - 4 delovne dni in je velika verjetnost, da se ravno takrat prikrade še vikend in še kak praznik in je hitro okrog kak teden od naročila.
Vendar pa, če se ve, kaj je za zamenjati, je to čisto OK. Težava je seveda, ko se nekaj razdre pri avtu in se potem pokaže še kaka težava. Ampak to je vseeno redkost, če se dobro pregleda.
Kar sem še opazil, da naročiš nek kos od tega in tega proizvajalca in ti potem namesto tega kosa "poturijo" ekvivalent. Recimo ATE ploščice, na potrditvenem emailu pa potem vidiš STARK. Jaz sem jim takoj pisal, da naj ne serejo. Izgovor je bil, da bo treba na ATE počakati kak dan dlje. Jaz: "Ni problema.". Sedaj jim že v opombo napišem, da želim točno naročene kose in nikakršne alternative.
STARK je res verjetno nek šrot, na katerega oni verjetno nabijejo visoko maržo, potem ti pa zamenjajo v naročilu, kao "Saj smo ti dali še dražji in s tem boljši del."
Sam bom torej še naročal, a ob naročilu vedno v opombo napisal da ne želim alternativnih delov in da preferiram dostavo z DHL. Komot pa vzamem v zakup, da bo kdaj v naročilu kaka napaka, saj so vsaj meni brezplačno in BP uredili.