Za tretjo opcijo mam pomocnika - za katerega sta prvi dve opciji potencialno prenevarniJaz bi z zajeralno in čimbolj finim listom. Z vbodno ne boš imel lepega ravnega reza, s tretjo opcijo pa bodo po moje roke naslednji dan neuporabne.
Jaz bi z zajeralno in čimbolj finim listom. Z vbodno ne boš imel lepega ravnega reza, s tretjo opcijo pa bodo po moje roke naslednji dan neuporabne.
Imamo vse tri opcije, odkar smo kupili nekaj podobnega tvoji tretji opciji se uporablja skoraj samo se to. Sicer 90% vinil, ampak tudi za laminat to vzamejo iz skladiscaObujam temo..
Obeta se mi polaganje cca 70 kv laminata (8mm) v treh sobah - prvo nadstropje.
opcije za rezat so:
- vbodna zaga (glede na čas porabljen za rez - se mi zdi najslabš varianta)
- zajeralna zaga (hitrejš - pac reskiram eno klino)
- tole https://www.bauhaus.si/catalog/prod...00-sirina-reza-465-mm-aluminij/category/1128/ - kar sem youtibe gledal je hitro in z malo svinjarije
Vprasanje:
- se tretja opcija splaca? Je kdo dejansko delal s tem? Prednost vidim v tem, da imam to v sobi, medtem ko pri prvi in drugi opcija zaradi prahu zagam zunaj (posledično en kup skakanja)
- mal sem spraseval po stacunah - pa kukr da ne bi hotel prodat “ah tole je samo za linolej dobr”… “tole pa za 70 kvadratov res ne rabte..” .. “a se boste profi ukvarjal s tem”?
polagal sem parkat klik parket pa laminat (z vbodno).. prcej casa sem porabil pri “sprehajanju”
Za tole se obrni za nasvet semleObujam temo..
Obeta se mi polaganje cca 70 kv laminata (8mm) v treh sobah - prvo nadstropje.
opcije za rezat so:
.
.
- zajeralna zaga (hitrejš - pac reskiram eno klino)
.
.
To je opcija ce to pocnes 1x na 15 let. Porabis kar nekaj rezil za olfo (ker hitro ni vec dovolj ostro za gladek rez) in pa pocasneje gre kot z namenskim rezalnikom.Sicer najbolj enostavne in čiste opcije ni noben omenil. Vzameš dober olfa nož, zarežeš ob ravnilu po zgornji strani laminata (2-3x ponoviš rez odvisno koliko pritiskaš, kako kvaliteten je laminat in kako dober nož imaš), obrneš laminat in ga nasloniš na privzdignjeno podlago (recimo reml na tleh ali rob delovne mize) in ga samo prelomiš v smeri reza. Dobiš čisto raven lom, se pa malo scefrajo vlakna lesa ampak se itak ne vidi z zgornje strani. Vsaj za po dolžini rezat je to najbolj enostavna opcija, ker ti ni potrebno nikamor it in se prestavljat ampak narediš to na mestu kjer rabiš ploščo. Vinil gre še stopnjo lažje na ta način ker nima vlaken in ne dobiš scefranega konca tako da o drugačni ideji nima smisla razmišljat.
Z vbodno žago pa tudi ne vem kako žagate da imate svinjarijo, ker meče žagovno več ali manj samo navzdol. Vzameš hobuk, postaviš laminat gor, vzameš žago in prerežeš v obliko kot želiš. 99% žagovne pade v hobuk.