Po končanem nakupu v Ikeji grem odtočit na wc in desetletni mulc z roko v kondomatu se pogovarja s prodajalko. Opravim svoje, si umijem roke, ko prileti prvi gasilec, za njim pa še enih par. Bilo jih je ziher enih šest komadov, vsi v popolni opremi, s čeladami in jopiči. Kriza. Kaj se dogaja? Ja nič, prišli so reševati mulca, ki ne more potegniti roke iz kondomata. Gledajo za mašin, pa pod njega, vprašajo mulca kaj čuti okoli prstov. Kaj jim je odgovoril ne vem, ker pač razumem nemško bolj za silo. Vsake toliko časa mulc začne jokati. Zunaj ga čakata mama in sestra, ki tudi zgledata prestrašeno, sploh sestra, ki je tudi jokala. Noter, na wcju je bil oče in opazoval kako se gasilci trudijo okoli njegovega sina, nekajkrat se nezrelo zasmeji, v stilu "Glejte kaj je naredil mali". Hja, jaz pa čakam in ne morem ven, ker so pač gasilci zasedli izhod in jih nočem motiti pri delu. Zazvoni mi telefon, kliče ¿ena kaj se dogaja, ker zunaj vidi avte z modrimi lučmi in gasilce,ki se motajo okoli wcja. Povem kaj vidim in upam, da se bo zadeva čimprej končala, ker mi je glupo stati in gledati malega in vse ostale, ki se ga trudijo rešiti. Z baterijami gledajo pod in za kondomat, ko se en gasilec spomni, da bi mogoče pomagalo, da noter vr¿ejo denar in stisnejo gumb. To tudi naredijo, počasi stiskajo gumb in gledajo mulca ali ga s tem mogoče ne bi poškodovali. Na ¿alost to ni pomagalo. Meni ¿e drugič zazvoni telefon. Zopet ¿ena. Pravi, da gre z otrokoma v restavracijo. Naj pridem tja. Ok. Jaz pa še vedno čakam na wcju. Zdaj sta prišla še dva policaja - no, ena je bila policajka. Kr lušna. Gasilci se še vedno mučijo z malim. Eden od nih vzame dve čeladi, ki so jih dali na tla in jih prestavi vstran. En prinese stol, drugi neki dolgi šraufnciger, stopi na stol in od zgoraj namerava odpreti kondomat. Proti meni se obrne od malega oče in opravičajoče ponudi, da naj grem mimo, prosi še enega od gasilcev, da se umakne, jaz grem ven in se pri tem počutim prav bedasto. Kako so rešili malega ne vem. Upam, da brez poškodb. Sem pa sem ob tem pomislil kako smo ljudje, kljub vsej brezobzirnosti in pohlepu kljub vsemu pripravljeni pomagati s četo gasilcev in policaji, pa čeprav gre "samo" za en mali prst. Kljub vsemu ¿ivimo civilizacijo, ok v Avstriji, ampak mislim, da bi pri nas bilo podobno.