Reševanje mačka-saj ni res pa je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
zakaj za vraga naj bi bil mačk na vrvici? hmm.

Za začetek zato, da mi jih kak avto ne povozi. Povej, če želiš da nadaljujem, razlogov je veliko. Kot sem rekel, gre za pluse za nas lastnike kot za mačke. Pa da nebi mislil, da jih oprsnice kaj motijo - še počakajo me, da jih vpnem preden jih spustim ven po tistem ko me pol ure na polno prepričujejo, da je že čas da gredo ven travo žvečit.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Ksz
Kaj bi pa rekli na reševanje mačke iz pralnega stroja???

WTF? Do tell more, please
aplauz.gif

Heh,... dolga štorija....
Mačka pred pranjem, nikoli oprana, živi srečno življenje še danes
smile-1.gif
.

Krivec za vse skupaj, mlajša hči.
rolleyes-1.gif

Doma imamo pralni stroj z zgornjim polnjenjem.
Mačka je bila v tistem času pri nas približno 2 meseca, torej stara cca 3 mesece. Ker smo tamali naročili, da si gre umit zobe, je seveda odnesla s seboj tudi mačko
smile-1.gif
. Ker je bil pralni stroj odprt, je mačko dala v boben, seveda ga ni zaprla. Mačka panična, je začela vrteti boben, zato so se vratca, ki zapirajo le tega zaskočila in mačke nismo mogli dobiti ven.

Epilog.... odklop iz elektrike, vode, fizično sem razstavila pralni stroj na prafaktorje, tako, da točno vem, kako zgleda Candy pralni stroj od znotraj. Po kakšnih 2 urah matranja in seveda mačkinega mijavkanja mi je končno uspelo, še sedaj ne vem kako, odpreti boben. Mačka čisto prestrašena, pralni stroj samo še za v smeti.

Pozitivna stvar,.... dobila sem nov pralni stroj, ker star je bil že star 10 let, s kroničnimi težavami, pokvarjenimi amortizerji etc...

Mačko pa še vedno ni pamet srečala, ker jo občasno, v kolikor pustim pralni stroj odprt, še vedno najdem v njem. Očitno ji dišijo naše smrdljive cunje....
stupid-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
A potem pride gorska reševalna služba s helikopterjem?

Pa kakim posebnim živalskim psihologom, da nudi mački prvo pomoč?

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Emm zakaj zdaj napadate lastnika? A se niso gasilci odzvali in celo grs?! Semi zdi, da je krivda izkljucno na njihovi strani. Zmeraj pravim, da imajo gasilci pri nas precenjen polozaj in prevec dnarja, ki ga zato zmanjka za policaje in zdr.tehnike oz zdravstvo.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.284
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
matey pravi ljubitelji živali pač se ne trudijo enačit živali s človekom (ne počlovečijo živali!) mačka gre rada na sprehod ven okoli... a se ti ne zdi? jih spustiš iz stanovanja al se bojiš za njih bolj kot za otroka?
in z drevesa bo prišel vsak mačk slej ko prej. če prej ne pa ko bo lačn... se ne bo izstradal do smrti;) ne rečem da se nekje uklešči potem ga je treba rešt... sam če je pa na drevesu bo pa že dol pršu.

Hehe...ja jaz mačk ne enačim s človekom, mi je jasno, da so to mačke, zato jih tudi imam
tongue-1.gif
In ja, spuščam mačke ven a ne brez oprsnice in štrika, to je pa v njihovo in naše dobro iz več razlogov.

In ne, se ne strinjam, da vsak maček prej sli slej pride dol z drevesa (sploh če gre za kakšno res zaj3bano situacijo) tudi če je lačen. Mački se namreč med seboj razlikujejo prav tako kot ljudje, čist so si različni. In nekateri so bolj sposobni (recimo za plezanje, lov), nekateri manj. Nekateri so pogumnejši in lažje kam splezajo in se po potrebi rešijo, medtem ko so kakšni drugi povsem plašni in boječi in ko/če tak maček "zmrzne"od strahu nekje na kakšni tanki trhli vejici 20m nad tlemi verjemi, da bo gor zelo dolgo časa. No, če je vejica zares trhla potem pač nebi bil zelo dolgo ampak saj dojameš point
smile-1.gif

A ti hočeš povedat, da imaš tri mačke in jih voziš na sprehod na povodcu, kot psa recimo?

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Iz mojih izkušenj sprehodov naše mačke, lahko povem, da so še vsi psi dali rep med noge, ko so srečali našo
evil.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Emm zakaj zdaj napadate lastnika? A se niso gasilci odzvali in celo grs?! Semi zdi, da je krivda izkljucno na njihovi strani. Zmeraj pravim, da imajo gasilci pri nas precenjen polozaj in prevec dnarja, ki ga zato zmanjka za policaje in zdr.tehnike oz zdravstvo.

Kje začnem? Pri plačah gasilcev? Mogoče pri ceni njihove opreme? Ali mogoče nevarnost pri delu gasilec vs. policaj vs. učitelj vs. ...? Ali mogoče pri zadevah, ki jih dejansko na koncu gasilci oddelajo?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
Iz mojih izkušenj sprehodov naše mačke, lahko povem, da so še vsi psi dali rep med noge, ko so srečali našo
evil.gif
to je bilo že večkrat videno, ko pes beži. Pa najbolj zanimiv beg je bil, ko je pri bežanju, bil rep pred lastnim šmrčkom, zadnje tace so pa že prehitevale prve.... Mucek se je pa spremenil v mačkona, ki bi mu dal takoj 2kg več

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

men je pa všeč in prov, da imajo mačke not zaprte in na povodcu. Tako ne hodijo po mojem avtu in serjejo v moj vrt
wink-1.gif

Tudi za mačke bi morali biti enaki zakoni kot za pse, da ne smejo kr lutat okol in biti brez povodca!!

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ksz

men je pa všeč in prov, da imajo mačke not zaprte in na povodcu. Tako ne hodijo po mojem avtu in serjejo v moj vrt
wink-1.gif

Tudi za mačke bi morali biti enaki zakoni kot za pse, da ne smejo kr lutat okol in biti brez povodca!!

Ja to sranje po vrtu je res j.eba. Sam je tko, da gre mačka sama na sosedov vrt, pes pa gre sam ali pa ga lastnik pelje na "sprehod" in spotoma poserje in poščije pol soseske. In še to - mačka se hitro navadi na mačji wc, za psa pa res ne bi vedel..

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Pa mačk sproti še pohopsa krta/miš/voluharja/... pes pa samo razkoplje vrt.

Bi pa morala biti obvezna kastracija/sterilizacija mačk, ki so spuščene zunaj. Ne pa da pol poščijejo vse, ko markirajo ozemlje, se tepejo in zavijajo vsaj 1x na teden, tam kjer imajo mačko je okoli bajte vsaj 5 mačkov na straži,...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.284
113
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
A ti hočeš povedat, da imaš tri mačke in jih voziš na sprehod na povodcu, kot psa recimo?

Nope, sprehajajo se same kolikor jim pa dolžina štrika dovoljuje. Cca 10 metrov povsem zadošča, da se lahko malo poigrajo in zdivjajo po travi in da niso samo not, to se prakticira vsak dan ali vsak drugi dan po cca. uro ali dve, odvisno od časa. Ene parkrat sem jih pa res peljal mal bolj konkretno v naravo ampak to je res bolj izjema kot pravilo, v osnovi so to pač dolgodlake notranje mačke. Sem pa že videl tudi takšne primere, ko dejansko mačke sprehajajo identično kot pse in se mi s tem v bistvu ne zdi nič narobe v kolikor je maček seveda navajen povodca ter ga okolica ne straši.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ksz

wink-1.gif

nooo.... mačka svoj "izdelek" zakoplje, pes pa ne. Tako da okol "sranja" je velika razlika.
ja, mogoče bi blo treba še golobe privezati, ker bombardirajo, kjer koli se jim zaljubi.
evil.gif