Renaultova 1.5 dCi 105km vs. 1.6 16v 110km

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Dizli pa Renoji ne gredo skupaj, kot ne Megane in stereotipno francosko udobje.

Dobre dizle delajo pri Roverju.
cheer.gif

Zadnji dizel, ki ga je Rover naredil je bilo v 70ih. Kasneje se je rajši povezal s proizvajalci, ki imajo več izkušenj na tem področju.
Reno ga pa še danes serje, še danes ga ne zna naredit..
lp

p.s. pa nehaj nonstop smetit teme s provociranji v zvezi z "Roverjem".
10.gif

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
Citat:
Dizli pa Renoji ne gredo skupaj, kot ne Megane in stereotipno francosko udobje.
in to reče človek, ki obenem hvali Roverja
hysterical-1.gif
če ti pri Renoju kaj crkne ali pa ga kje razbiješ, vsaj nimaš problema z nadomestnimi deli. ne pa pri Roverju, ko jih vsi še 10x bolj šinfajo kot pa Renaulte. Pojdi h kakšnemu popoldanskemu mehaniku pa ga mal povprašaj o Roverju in ti povem, da se ne bo našel noben, ki ga bo pohvalu. Sam sem bil pred letom in pol v dilemi a naj kupim starega megana ali roverja 214 in se mi je mehanik, ki je že 30 let v tem poslu samo nasmejal in rekel da čimdlje od Roverja. Kot po tekočem traku crkujejo dihtunge na glavi, alternatorji pa ne vem kaj še vse. Pa to je še najmanjši problem v primerjavi s karoserijskimi deli, ki jih je zelo težko dobiti pa še dragi so kot žafran

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
A bejž no bejž, spet nekaj kar na pamet, ko si slišal nekega pijančka za šankom jokat.....:rofl:
smetiš temo...očitno vam nekaterim ne gre Rover iz glave.....:rofl:
ajajaj....
bonk.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vem, saj sem to tudi pričakoval.
grin1.gif
Tukaj je tko, da čim kaj omeniš proti Renoju, se takoj Reno fanatiki oglasijo, s kitajcem na čelu.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Vem, saj sem to tudi pričakoval.
grin1.gif
Tukaj je tko, da čim kaj omeniš proti Renoju, se takoj Reno fanatiki oglasijo, s kitajcem na čelu.
sej bo kmalu nehal, ko bo skesiral 1500 eur za popravilo. Km bodo pocasi ze pravi. Samo potem bo itak verjetno nafta kriva.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ti z gotovostjo trdim da bo kitajc pri svojem mehaniku za ta denar lahko opravil komplet velik servis, menjal EGR ventil, obnovil turbino, obnovil del električne napeljave, naredil servis klime, zamenjal nosilec motorja...
Pa ne bo rabil olja iz e-Baya sumljive kvalitete s sabo nositi in pol SLO forumov zamoriti kje so najcenejši deli da jih bo s sabo prinesel...

Sedaj bi pa lahko počasi nehali s tem...

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Škoda ker tega nisi prej povedal. Dobra kolegica ravno skeširala 1300 EUR pri nepooblaščencu za menjavo vseh šob, naftne pumpe in ostali bullshit. Kilometri: 105k km. Vozi samo dolge fure in zelo umirjeno. Ugani, če bo še kdaj prišel Renault k hiši.
evil.gif

Aja, na pooblaščencu bi bilo vse skupaj malenkost: 2.500 EUR.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sej tak poseg se je zgodil mojemu dobremu znancu na Espace... Je "kao" imel dolge proge in ga vozil h lokalnemu majstru... Nikoli nič narobe, vedno menjal samo olje in that's it. No konec agonije je bilo pod črto 1500 EUR z napakami ki sem ti jih omenil in oceno da je bil avto zanemarjen.
Da ni od tvoje kolegice isto?
evil.gif

Pa še to, ta dotični majster ima zadaj na dvorišču kar nekaj neRenault dizelskih avtov (nemške pregovorne kvalitete) ki so totalno fuč in nima noben 100kkm. Da se ne bo nabijalo preveč. Je G.P. mojster...
Aja, zanimivo je njegovo mnenje (sem se ravno na upokojenega MTLja spomnil... Avto je za vozit ne pa nafto šparat...)
Pa dosti off

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Se opravicujem za napako. Ne bo kriva nafta temvec zanemarjanje avta.
Mater ej, dosti prascev se pol vozi z Renaulti.
nahrung002.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
kihko, Roberto; dejta se nehat norca delat z Renojevimi dizli, ker v resnici sploh ni tako. Saj ne crkujejo kar tako, dejavniki so drugi.....
hysterical-1.gif

evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Od Roverja so pa vsi vzdignili roke... Bavarija pa ja ima dobre dizle...
Kar pa se kihkota tiče... Ne smeš zamerit fantu, je s kmetov doma in zanj edino traktor powah rules
evil.gif

Meni pa:
A: nafta smrdi
B: kupim avto za to da se vozim z njim ne pa da šparam z njim. V slednjem primeru ga sploh ne bi kupil.
Pa še to: če avto uporabljam v službene namene dobim povrnjeno kilometrino in me BK ali je dizel ali bencin. Itak se pa splača v tem primeru zamortizirana kantica vzhodnjaškega porekla, ki je načeloma manj problematična kot pa evropskega porekla.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Načeloma so BMW dizli dobri, ampak zgleda da je tistih 6 na mehanikovem dvorišču "zapadlo" pod tiste, katerim okoli 100kkm odleti turbina ali razsuje glavo... Verjetno smola... Pa vsi so nekako istega letnika in modela...

Bah, ampak to se samo Renaultu dogaja ,
stupid-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pozabil si na tiste 2.0 tdi iberwagne iz nekega drugega nemškega koncerna, ki jim letijo glave za šalo in pijejo olje bolj kot nafto (šparanje.press) . Pa o tistem se ne govori. Samo renaulti so problematični in vsi crknejo. Glede na to, da je vsak četrti avto v Sloveniji renault dizel je prav čudno, da promet ne stoji ves čas.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Sicer pa če vzameš avto na financiranje, sploh pa če je to na več let, dizel niti ni več tako ugoden (govorim o večinoma umirjeni relacijski vožnji).

Vsaj po mojih izračunih ne.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Pozabil si na tiste 2.0 tdi iberwagne iz nekega drugega nemškega koncerna, ki jim letijo glave za šalo in pijejo olje bolj kot nafto (šparanje.press) . Pa o tistem se ne govori. Samo renaulti so problematični in vsi crknejo. Glede na to, da je vsak četrti avto v Sloveniji renault dizel je prav čudno, da promet ne stoji ves čas.
Ja, ampak za razliko od Renault fanov, kateri so očitno vsi prasci, ker je ali gorivo ali pa zanemarjanje avta krivo za crkovanje, ''švabarji'' priznajo, da je to napaka, skeširajo popravilo in to je to. In ne iščejo 1001 izgovor, zakaj je to, saj je avto ja uiber hud in super duper.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Prvič slišim, da priznajo napako na 2.0 tdi motorjih. Pravzaprav je bil samo 1.9 tdi takšen, ki je bil brez posebnih problemov. Pošteno povedano, itak ni dizla, ki bi mu jaz zares zaupal, pa če je to vw ali renault. Ampak smešno je, da vsakič, ko se omeni dizle, se posebej pove, kako renaultovi dizli samo crkujejo. Ja, imeli so cel kup problemov z določenimi motorji, ampak zdaj že nekaj časa ni več tako. Menda je pošteno, da se ne šimfa kar povprek.