renault megane karavan - motorji

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ne, da sem si lastil samo 4 renoje, celo zgoraj omenjenega magnuma sem vozil
grims-1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ker večinoma ne boš dosti izvedel ti iz prve roke povem (2 karavana dizel 1,5 dci in mislim da 90 konjev - službena) delata bp. Oba okrog 100.000 prevoženih. 6 prestava bi prišla prav če misliš vozit hitreje od omejitev, za 130 je ne rabiš. Za vozit odličn, ima pa napake - paca stranske šipe in levo ogledalo, kadar je dež ali mokra cesta, v armaturi se pojavljajo črički (čeprav je zima
smile-1.gif
). Skratka, za motor, podvozje in menjalnik nimam slabe besede. Poraba pa pod 6 litrov po bc-ju.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
, v armaturi se pojavljajo črički (čeprav je zima
smile-1.gif
).

to je pogost pojav ravno zaradi zime (materiali se skrčijo....pa jim šklebetajo zobje
aplauz.gif
)

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Sami strokovnjaki, ki še renoja niti vozili niso in poslušajo tisto baba čula baba rekla, kao, da se drugi avtomobili sploh ne kvarijo. Očitno še vedno, ko slišijo besedo "renault" pred sabo vidijo petko ali katro.
V bistvu sta ta dva ki si jih omenil dobra,če že ne najboljša
grims-1.gif

Seveda govorim za motorje
grin1.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Razglabljat bi se dalo kaj na katrci je bilo sploh slabo, če že načenjaš temo. Od motorjev si pa poleg omenjenih dveh pozabil še na energy serijo, na 1,2 D7F mlinčke in na 1.6 16V serijo, ki so se vsi izkazali z nezahtevnostjo in vzdržljivostjo.

Nazadnje urejeno:

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
evo, odločitev je padla. Megane 1,9 dizel letnik 2006. Prodajalec pravi da ima 70k km. Kaj mi svetujete za pregled kilometrov (če so resnični) pa če je bil avto kaj poškodovan?

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Doma imam
Megana karavan 2006 1.5DCI 105km 6 prestav ( poraba 5.3!!!)
Grand Scenic 2007 1.9DCI 130km ( poraba 7.8 )

Megan me NIČ ne zaj.ebavle, scenic pa je že 2x bil na servisu.
Res, raje se vozim z Meganom - mi je boljša mašina!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
lastništvo avta, uradni servisi..je kaj poznano, se ve za to?

težko je ugotavljat kilometre...sploh če je uvoz in ni bil vožen na servis...potem dobi kakega, ki se dobro spozna na renoje, da ga fino pregleda...če je vsaj toliko OK da ga odpelješ domov..naprej je itak vse loterija.

drugače pa vsi pravijo da ima avto 70 jurjev kilometrov
evil.gif

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
drugače pa vsi pravijo da ima avto 70 jurjev kilometrov
evil.gif

je takšna prikladna številka
tongue-1.gif

No, glede kilometrov je res težka, mogoče lahko sklepam po ohranjenosti vsega ostalega.
kaj pa glede karoserije?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik majoneza pravi:
No, glede kilometrov je res težka, mogoče lahko sklepam po ohranjenosti vsega ostalega.
kaj pa glede karoserije?

to je vse tak tak...precej se da skriti, itak da ga spedenajo (spucajo) da tudi pod razno nič ne vidiš..karoserija..spet težko...še najbolj se opazi če ga ogleduješ pod različnimi koti..ker dandanes res težko polakirajo da se ne bi nič opazilo (pa spet...to opaziš ko ga že kupiš).

kaj je uvoz (iz kje)..ali je kupljen pri nas?

(Ker to je 15 jurjev letno..načeloma mora biti avto kot iz škatlice...praktično brez obrabe).

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Avto je iz uvoza (Belgija), kakor sem ga sam gledal mu res nič ne manjka, mogoče moram še bolj podrobno karoserijo pogledat. Znotraj je za moje pojme nov, kjer je kaj oblečenga v usnje se obrabe ne vidi.
Po vezah sem dobil info da je prodajalec zanj plačal 5k€, prodaja ga za 8k€. Prodajalec seveda mora plačat neke dajatve, pa nekja mora tudi zaslužit, tako da ne vem ali je teh 3k€ razlike veliko ali malo.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ne vem če to še vedno velja, vendar kot so meni razložili je pri letnikih okrog 2000 (na splošno za renoje) veljalo, da če so zbili kilometre, je spredaj nula. Na displeju mislim. Lahko jih zbijejo iz 220 na 130 tisoč recimo, če jih pa iz 150xxx na 70 xxx se na displeju izpiše 070xxx. No, tako so meni razložili in ob ogledu sem videl enega z nulo spredaj. Če pa to še velja pa ne vem.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Če je iz Belgije je bil ponavadi Lizing avto ( iz Belgije vozijo 95% avte od lizing hiš ) in skoraj sigurno nima samo 70k kilometrov.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
jaoo pa ti si res prosiš da si nategnejn. pa kje taki naivneži hodite, ker jaz bi res rad sam enega takega nategnil za par jurjev
bonk.gif

glej, tujina ni avtomobilska meka, kjer se v nulo očuvani avtomobili z minimalnimi kilometri in polno opreme prodajajo za pol cene, kot pri nas. kdaj vam bo to že enkrat potegnilo? očuvani primerki z malo km imajo čisto enako ceno kot pri nas!!
če je dal za tega megana 5 jurjev, idi na recimo neko švabsko stran, napiši iskane kriterije za tvojega megana, pa pusti kilometre prazne. boš videl kaj ti bo ven plunilo. verjetno tam proti 200000.
polek tega pa da kupuješ avtomobil, ki ima po vsej verjetnosti zbite kilometre, še kupuješ takega, pri katerem je velik riziko da je šrot, plus tega še tolko večji šrot, ker ima že toliko km za samo da je še verjetno treba kaj menjat.
zdaj ali so loaded do konca in te boli qurac za 8 jurjev, ker se ne bo poznalo, ali si naiven do konca, ne maraš svojega zasluženega denarja, ali pa si enostavno glup.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
ksz

Prvi test je, če je prodajalec v pogodbo pripravljen zapisat št. kilometrov in dat izjavo o nekaramboliranosti.

Druga stvar je zgodovina - če ni znana, bejži proč. Če je - investiraj nekaj časa (denarja) v preverbo: kontaktiranje servisa, ki je vzdrževal avto, mogoče celo lastnika... Če prodajalec ne bo zaupal imena dobavitelja, velja enako - bejži proč. Lizing avti se ponavadi ne odkupujejo neposredno od lizing hiš, ampak od večjih trgovcev. In kontaktiraš tega.

Vprašanje pa je koliko bodo kooperativni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Lool. Leasing avti iz Belgije so 95% servisirani na pooblaščencih. Torej skok do Renault trgovca in bo povedal ali so podatki pravi.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ne samo v belgiji, ampak več ali manj vsepovsod. sicer pa pod vprašanjem ni servisna zgodovina, ampak kilometri. če je vse tipi topi, potem ima servisno zraven in se da zadevo preverit če ni ponarejena. ampak neki čudni občutek na ledvici mi pravi da so servisno nekje založli in da jo dobi srečen kupec najkasneje v 1 tednu (po nakupu), katere seveda nikoli ne vidi
smirk-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Na renaultu ti lahko online preverijo vse zadeve, katere so bile narejene na pooblaščencih. in tako boš videl vse. Če ne vidiš nič, greš pač naprej.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če te še karavan zanima... Sodelavec ga prodaja, letnik 2007, 81t km, 1.5 dCi 77kW, Dynamique + prostoročno zaklepanje, kovinsko siv...
Kilometri so realni, avto lepo vzdrževan in redno servisiran...