Renault Megane Grandtour 1.5 dCi 105KM

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Letnik 2004, prevoženih 70000 km, 1. lastnik, oprema Dynamique Lux (meglenke, AB, ABS, SV, avtomatska klima, strešni nosilci, naslon za roko, itd.). Zunaj zelo OK, na zadnjem levem blatniku malo popraskan, znotraj kar precej znucan (sovoznikov desni naslon in kljuka oguljena, prestavna ročica oguljena, potreben temeljitega čiščenja), motor OK, redno servisiran, potrjena servisna knjiga. Zimske gume na navadnih platiščih so še OK, letne na ALU 16" pa so za menjat. Cena 9200 EUR.

Je to OK? Kaj lahko pričakujem glede servisov in na splošno stroškov z avtom?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Pri teh kilometrih ne sme biti nič oguljeno, sploh pa ne pri sovozniku.

Jah, se mi zdi da je to precej odvisno od lastnika. Sem imel priložnost videt testnega C3, ki je imel to isto zadevo na voznikovi strani povsem z*ebano.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ah dej no dej. Samo poglej prejšen model ibize in cordobe, kjer je bilo lupljenje plastike običajen pojav že kmalu po tistem ko si jo pripeljal domov. Pa baje so imeli tudi golfi ta problem. Renault je pa itak cvetka kar se tiče kvalitete materialov v kabini. Meni se je že pri 20kkm začelo gužvat usnje na volanu pa muckat sedež.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Tu ni dileme. Materiali v kabini niso kvalitetni. Zato pa je stric pustil avto pri prodajalcu in vzel novega Audi-ja.
evil.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Verjamem. Meni so bili audiji zmerej čisto antipatični avtomobili. Ampak ko gledam sodelavca in njegovega audija, pa pogledam svojega cliota, se mi pa res milo stori. Tistemu se znotraj ne pozna ama noben kilometer, pa jih ima 100000 več kot jaz. Se tolažim da je clio 4x cenejši
evil.gif
po haubi.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
No, se oproščam nisem vedel, da imate tudi drugi podobne težave. Potem pa pravijo, da korejci uporabljajo nekvalitetne materijale
hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sem ti že prej hotel dat tebi bolj domači primer accenta, ki sem ga iskal za svojo drago pred kakšnim letom. Iskal sem do 5 let starega in so pa zares čisti obup. Dejansko je usnje na volanu pri vsakem preguljeno do plastike, sivo pobarvana plastika pa je pri vsakem zdaj večinoma črna, ker je šla barva stran. Na koncu sva raje vzela ibizo, čeprav ima zdrajsane kljuke na vratih. Tudi getz, ki ga ima moja mati, ni ravno cvet. Tam se pa ne more nič ogulit, ker je dejansko cela notranjost ulita iz enega velikega kosa trde črne plastike.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Pri 90 000km na bivši Lantri ni bilo na usnjenem volanu in prestavni ročici nič zguljeno (sem jo prodal prvemu, ki jo je prišel gledat brez, da bi spustil en tolar
smile-1.gif
), Pri tej, ki jo imam sedaj pa tudi ni opaziti nobenih znakov obrabe.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Priznam, da sem tudi jaz videl korejce z obupnim usnjem na volanu in takega avta tudi jaz ne bi kupil. Pri mojem 1-2x letno namažem volan in plastiko z eno belo tekočio in do sedaj nisem imel podobnih težav.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Zapiši si serisko številko šasije in pojdi na najblišji reno servis in naj ti preverijo, če je z avtom vse vredu, če se kilometri ujemajo z servisi, itd...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Keki pravi:
Zapiši si serisko številko šasije in pojdi na najblišji reno servis in naj ti preverijo, če je z avtom vse vredu, če se kilometri ujemajo z servisi, itd...

Avto gre pred nakupom itak še na servis.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Jaz sem imel tudi nekaj takega ogledanega pa sem se potem odločil, da raje dodam 3000€ in kupim novega berlinga in imam nov avto.

Vem pa, da je 3000€ kar velik dodaten zalogaj, če že 9000€ komaj skupaj napraskaš.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Keki pravi:
Jaz sem imel tudi nekaj takega ogledanega pa sem se potem odločil, da raje dodam 3000€ in kupim novega berlinga in imam nov avto.

Vem pa, da je 3000€ kar velik dodaten zalogaj, če že 9000€ komaj skupaj napraskaš.

Točno tako. Poleg tega pa Berlingo ni po mojem okusu.
smile-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Ja materiali pri renoju znajo dejansko biti malo bogi. Pri mojem cliu dci, je moj ziv tut že malo načet. Se je že kar konkretno zmuckal, imam pa sedaj okroglih 100 tisoč kilometrčkov...

waters

Pripravnik
31. dec 2007
42
0
6
Sam mam istega Megana z 200 000 km pa ni tako sesut kot praviš za tvojega. Obnucan je šalt kebel, ker sem ga malo poribsal. Plastika na vratih se je malo odluščila sem nekaj prevažal. Poglej kolk je znucana zgornja plastika na voznikovi strani pri varnostnem pasu- tam kje gre ven, to ti bo lep pokazatelj. Sam mislim po tvojem opisu, da jih nima 70 000 oziroma je avto imel za drvarnico Lep pozdrav

PS: moji stroški na 30 000 km cca 200 e redni servis.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kaj je to zaena tekočina? Bi tudi meni prišla prav.
Ja, flaška je rumene barve 315ml imenuje pa se FORMULA 1
confused-1.gif
, z vonjem po vaniliji. Piše, da je za vinilne, gumijaste, usnjene in plastične površine. Made in U.S.A.
Nabavil sem jo v Lj BTC hala A, kletna etaža, ena avtotrgovina.
Všeč mi je ker plastiko osveži ne pa da se armatura sveti, kot da bi jo z domačim špehom namazal
smile-1.gif

Moti me edino občutek na volanu (drsi), vendar to traja le nekaj dni potem pa se zadeva unese.
Imam jo že štiri leta pa jo imam še več kot pol, tako da ne pretiravam z mazanjem.