Renault in spremembe v Novem Mestu?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Renault will increase production of Twingo and Clio cars to meet demand boosted by the scrapping bonus. This will lead to adjustments in production at the Flins site in France (Clio III) and at Novo mesto in Slovenia (Clio Campus, Twingo). From June to October 2009, the Flins plant will resume production of Clio Campus models, in addition to Clio III, enabling Novo mesto to assemble more Twingo models. (Press release in french only)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.718
113
jap, precej pričakovano, gre za avtomobile (ki jim skoraj ne moremo rečt avtmobili) to šač tako je,, to se še edino prodaja v teh časih... in še tisti ki so ppoprej imeli za kaj več, danes več nimajo lahko pa še kupijo starega cliota..

vsaj nekaj in sreča da je tale firma pri nas.-.

se pa baje situacija v DE ze izboljsuje, naročila so se začela povečevati.. kar pomeni da se bo gospodarstvo počas zalaufalo..upam padase bodo odgovorni kaj naucili in ne bodo več silili v hiperprodukcijo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Me je kr stisnilo ko sem videl novico na 24ur, sem si mislil: spet odpuščanje... Ampak zgleda bodo samo proizvodnjo twingota povečali.

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Novo mesto se piše z malo začetnico
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.703
113
pri taščici
Saj voznike avtobusov ki vozijo njihove delavce pa kar kap zadevajo in delavce vozijo "v prepade"
Sicer pa včasih so avte delali za 20 let, danes jih za 10, če nekaj časa jih bomo menjali kot danes mobitele (na dve leti?).
Uspeh avtomobilski industriji zagotovljen,samo kako pa bo to dolgoročno vpilvalo pa bodo spoznali naši potomci...).
Upam da ne bodo ugotovili, da je "kapitalizem" naredil večjo škodo in žrtev kot vsi ostali izmi (Fašizem, nacizem, komunizem...) skupaj v 20 stoletju....

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ne vem od kod sedaj takšne travme. Očitno proizvodnja ostaja v Novem mestu.
Ali bo ostala tudi v prihodnje? Ne ve nihče.

Definitivno pa Francozi niso bedaki. Ko bo zelo upadla prodaja vozil bodo preostalo proizvodnjo preselili v Francijo, da se država prisili v posojila in morda tedaj tudi subvencije, hkrati pa neguje socialni mir.

Enako bi ravnali tudi Slovenci. Takole vas bom vprašal. Gorenje ima del proizvodnje v bivši Jugoslaviji. Kaj mislite, da bo krožilo po javnosti tisti hip, ko bodo v Velenju začeli množično odpuščati? Prej ali slej bodo tu pozivi, naj se delovna mesta "vrnejo" nazaj v Slovenijo. In dam roko v ogenj da se bodo v veliki meri.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
438
49
28
43
Mala vozila kot so Twingo ali Clio se pospešeno prodajajoo, če naročiš Cliota, čakaš čakalno dobo. Za Twingota se čaka celo 4 mesece.
Zato bodo iz Revoza preselili priozvodnjo Clia 2 v Francijo, prinas bodo pa povečali proizvodnjo Twinga, kateri se v zahodni Evropa pospešeno prodaja....kot vsi ostali mali avti.

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Nič se ne seli, ostaja enako (Twingo+Clio) razn novih izmen za Twingota (proizvodnja na max) in posledično malce manj Clio II modelov, zato pa bodo v Franciji zopet pričeli proizvajat omenjen model Cliota..

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Panika je bila, ker smo vsi najprej brali 24kur. Tam pa je namenoma pol resnice zamolčane in pa šokanten naslov.
shocked-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Itak, pr unih butlih jst nič ne verjamm dokler vsaj še 2krat ne potrdim info v ostalih medijih itd..

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
mene kot kupca zanima le, ali bo cena clia storie ostala enaka, tudi če ga pri nas ne bodo več delali ...
revozu pa želim vse dobro in uspešno proizvodnjo v teh težkih časih. upam da povpraševanje po twingih ostane veliko. če sem prav zasledil je zdaj mali RS twingec s popusti borih 11.000 evrov. to je pa kr ugodno za pocket rocket. samo kaj, ko mam dva mulca ...
ah ati, sanjaj dalje ...
cry12bpy.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
mene kot kupca zanima le, ali bo cena clia storie ostala enaka, tudi če ga pri nas ne bodo več delali ...

Ti bo še hudičevo važno, glede na to koliko delovnih mest je odvisnih. Bo šlo kot domine tud na druga področja...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.718
113
si sevozil z RSom? jajc od jajce...ne vem zakaj sploh izdelujejo in prodajajo take avte.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
nisem. ampak sem mislil, da 130 Km v tak malem avtu mora nekam it. saj ga niso tak fejst spluvali. malo je podvozje čudno, pa 6. prestave nima, drugače pa naj bi kr bil ... no, saj za 11 jurjev ne moreš pričakovat čudežev.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
438
49
28
43
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
si sevozil z RSom? jajc od jajce...ne vem zakaj sploh izdelujejo in prodajajo take avte.

Zakaj je jajc od jajca?

...zanima me, ker si ga mislim kupiti.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Točno to tudi mene zanima?
Tudi jaz si ga bom najbrž kupil.
Sem gledal test na angleškem programu -ne vem točno. Je bilo nekej priponb glede sestave, plastike ampak na splošno je raketa za vsakdanjo rabo.
Pa še cena je prava.
smile-1.gif

Samo to - če kupi nekdo twinga z osnovno opremo, z klopjo zadej, pride klop iz tujine, če pa so sedeži, je vse to narejeno v Sloveniji.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
S twingom RS ni čisto nič narobe. Čisto prava mala raketa. Če pa nekoga moti, ker je majhen in nima 400 konj, si pa verjetno kupi ustrezen drug avto.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
vam bom jaz povedal zakaj je za njega rs jajca in twingo komaj vreden naziva "avtomobil". Zato, ker je atijev privesek, ati pa ima firmo in je loaded. In naš sajkek je navajen vozit kola od firme in je čist ta glavni in vse kar je pod S klaso je šajterga. Nekoč bo pristal na relanih tleh, pristanek pa zna bit trd.

Sem poznal enega točno enakega luleka. Atijev privesek, ati mučos loaded. Ati iz danes na jutri umre na rutinski operaciji, sinek danes dela za par 100€, ker firme ni bil zmožen dalje vozit

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
11k v lajfu ne bi dal za ta drek.

Karkol je že sajkek, prav ma.

Men se to zdi ogromno keša za ta prdec francoski.

PS. V Nemčiji se zdaj prodajajo te kripe, ker država da 2,5k€ subvencijo in nemec dobi za 8k gladko nov avto.