Na hitro klasične težave in možni vzroki:
Zaug loputa se ne odpre do konca. Štela se s premikom bodna na frgazerju. Preverja se tako, da snameš filter in pogledaš če se zapre in odpre do konca (vodoravno/navpično).
Pokvarjena loputa za zajem toplega zraka. Četudi je v redu, sem sam običajno cev za topel zrak snel in jo samo malo odmaknil, tako da je še vedno delno vlekla topel zrak, ne pa direktno iz kolektorja.
Seveda zamašen filter.
Frgazer razštelan - lahko, vendar se ga štela samo za prosti tek, tako da pri vožnji ne spremeni zadeve. Za prosti tek po domače priviješ prej omenjeni vijak za CO toliko, da padejo obrati. Nato ga spet odviješ toliko, da začne motor lepo delovat, obrati rahlo narastejo. Ko greš na tehničnega, ta nastavitev ne bo v redu in je treba vijak priviti. Zakaj ne vem, a z nastavitvijo za tehnični pregled motor ne deluje lepo in cuka in trokira v prostem teku.
Naslednji največji problem je frtajler. Tam imaš vakumsko membrano, ki je pri teh letnikih po večini že zanič. Posledica je, da avtocukne, če na hitro pohodiš gas. Druge težave niso tako opazne, ni pa povsem v redu.
Nastavitev platin - zdržijo dolgo, a jih večina mehanikov prepogosto menja. Posledica je, da se nove hitro obrabijo in so zato že po par 1000 prevoženih hudo razštelane. Če jih še enkrat do dvakrat naštelaš, bo dolgo mir. Maksimalen razmak kontaktov mora biti 0,4 mm, štela se z vijakom, ki gleda ven ob strani frtajlerja (7 kluč).
Predvžig - sploh če je membrana vakuma zanič, je dobro da ga je malce več, vendar motor še ne sme klenkat. Predpisan mislim da je 10 stopinj +/- stopinja. Štela se z obračanjem celega frtajlerja, če losaš vijak pod njim (11 ključ). Vendar se predvžig kot tak sam od sebe ne more razštelat, delno pa na te stopinje vpliva tako razmak platin kot vakumska membrana. Če bi ga rad povečal, se mi zdi po spominu, da moraš frtajler obrniti v nasprotni smeri urinega kazalca. Vendar zelo malo!
Ventili - na samo porabo itd vplivajo posredno, odvisno pa je kako hudo so razštelani. Običajno je bolje pustiti jih pri miru kot pa narobe nastaviti. Teh drugih primerkov sem dobil že veliko.
Če je še kako vprašanje pa tu ni odgovora, pa napiši oz. vprašaj.