Remzija Harizi in Marko Potrč (SVET)

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
POSNETEK - glejte od 15:30 minute dalje

Ali se vam zdi prav da je bil Marko Potrč v prispevku in intervjuju glede tega Remzijinega problema tako zelo očitno pristranski?

Zadeva je namreč taka, da "uboga" Libijka ki je stara 21let živi v SLoveniji in je študentka. Dejstvo je da jo je rejniška družina odslovila in je postala socialni problem. Nato so ji zdaj odobrili 450eur mesečne pomoči (od tega je 205eur izredne socialne pomoči).

Vprašanja:

-komu izmed vas ki ste še študentje, dobite mesečno od države 450eur za to pomoč?

-kdo izmed vas ki ste še študentje, dobite 205eur socialne podpore?

-Zakaj potrebuje rejniško družino če je pa stara 21let?

-Zakaj mislite da jo je odslovila rejniška družina?

-Ali mislite da je Potrč deloval pravilno ko direktorju za socialno pomoč ni pustil do besede da bi sploh obrazložil situacijo, da ne omenjamo tega da je uporabil proti njemu stavek ki je bil izvzet izven konteksta in se je nanj obesil?

Vprašanje za Marka Potrča:

-zakaj on še meni ne uredi 450eur mesečne pomoči, ali pa komu drugemu ki je v slabšem položaju? (spomnim se pred meseci ko sem nekje na TV videl prispevek o neki Slovenski mladostnici ki spi v avtu potem ko sta ji umrla starša. Njej ni noben tako pomagal razen po prispevku neka mati samohranilka s tremi otroki ki jo je vzela k sebi)

-zakaj ima neka študentka več državne pomoči kot prejme moja mati pokojnine (pa je delala nekoč na RTV in ni imela nek slab poklic)?

-Kolikokrat ti ga je potegnila da si se tako potegnil zanjo in bil več kot očitno pristranski?

Meni gre ob tem prispevku na bruhanje!

Nazadnje urejeno:

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Tale Remzija biva tudi v študentskem domu, kar pomeni da ima za cca 50 EUR na mesec topel dom, oprano perilo ter subvencionirano prehrano...Sam sem se, tako kot to naredi večina študentov po 20. letu (mamini sinkoti in hčerkice izzvzeti) odlepil finančne odvisnosti od staršev, izbral primerno smer študija, da sem lahko dobil kadrovsko štipendijo, ki je bila dovolj za osnovne stroške, za obleko pa žuranje pa sem si zaslužil z delom preko študentskega servisa.

Ne rečem, da bi bila samohranilka ali pa invalidka...v veliko fabrikah po sloveniji delavke delajo za 400 EUR, pa še za otroke skrbijo..

V ZDA te po dopolnjenem 21. letu pri takih željah samo še v rit brcnejo.

Nazadnje urejeno:

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Sploh nebom pogledal posnetka. Jst bi jo poslal delat za 380€ neto ali pa v Luki Koper brezplačni prevoz na ladji do dol.
Ampak ne, v naši državi si ksenofob, nacionalist, nevemkajševse... če imaš proti tujcem, ciganom ali izbrisanim.

Ob 450€ pomoči se že resno vprašam, če se splača hodit v službo. Boljše, da sem doma, vlečem od države in me boli đoksa.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Ob 450€ pomoči se že resno vprašam, če se splača hodit v službo. Boljše, da sem doma, vlečem od države in me boli đoksa.

Sej to nam cigani že cel cajt dopovedujejo, pa jih ne poslušamo!!! Zakaj bi delal če si pa lahko doma za enak denar
stupid-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni tud ne gre v glavo, kako je lahko pri 21ih tako boga. Pri 21ih sem si kljub temu, da sem bil študent, sam služil denar in si plačeval stanovanje. Države nisem prosil niti za študenta niti za kakršnokoli drugo pomoč. Pri nas država da študentom veliko pomoči že s tem, da je omogočeno študentsko delo. Če bi sam popolnoma zajebal, bi mi starši verjetno pomagali, ampak brez staršev ob strani je samo še dodatna spodbuda da se znajdeš in osamosvojiš!

Sicer prispevka nisem gledal, je bila pa ista punca par dni nazaj nekje drugje (mogoče tednik?) in mi je kar malo zavrelo. Slovenci imamo že tako in tako ljudi malo bol obarvane polti za prisklednike, delomrzneže, pobiralce socialne podpore ipd., tale deklina pa ni nič pomagala k spremembi vtisa.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Potrča bo eden enkrat orenk na gobec, ker si to zasluži. Tako vsiljiv, tako pameten, tako ignorantski kot je on, ga ni v Sloveniji. Kot da je najmanj filozof Žižek, ne pa en lolek, ki bere kam mu napišejo na trotelboben. Če bi bil jaz gost na njegovi oddaji in mi nebi pustil do besede bi se lepo obrnil in šel, ko ga jebe. Jaz razumem, da hočejo imeti dinamično oddajo ampak če človeka povabiš v studijo za obrazložitev, potem mu pusti, da pove svojo zgodbo do konca. Drugače je boljše da nimajo nobenega tam in je "vseved" Marko tako tožilec, odvetnik in sodnik.

Jaz se prav sprašujem, kako mu na Kanalu A sploh dovolijo delati?

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Jaz se prav sprašujem, kako mu na Kanalu A sploh dovolijo delati?

Mogoče zato, ker tudi uredniki podpirajo tako (senzacionalistično) politiko pri pripravljanju prispevkov?!

Moram priznat, da se mi je Potrč na začetku zdel v redu voditelj ampak pol pa ga je začel malce preveč srat. Več kot očitno je, da ne pozna pravega pomena besede OBJEKTIVNOST katere pomen bi mu kot novinarju moral bit znan.

Remzija...predvidevam, da se ti zdej smeji na veliko a? Tudi marsikateri mamici z otroci bi se smejalo, če bi dobila tako pomoč. Si mogoče kdaj slišala za besedo ŠTUDENTSKI SERVIS?!!!

OFF: nekje sm prebral (ne spomnem se kje), da naj bi Potrč baje prišel na nacionalko. Vem, da nacionalka ne blesti glih najbolj ampak, da pa jim gre tko slabo pa si nism mislil.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.536
1.240
113
a je kje link do posnetka? bi si želel ogledat

p.s.: eh... pozabite.... sem slep ko kura...
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.536
1.240
113
pogledal prispevek.... katastrofa.... tu je pa Potrč res šel malo predaleč.... sramota...

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
OK...na tem LINKU je posnetek, ki govori o Remziji, ki je bil včeraj objavljen na 24ur.com. Še včeraj so bli spodaj komentarji, ki razumljivo večinoma niso bli naklonjeni Potrču, danes pa ni več nobenega oz. so še ukinili možnost dodajanja komentarjev. Je na delu cenzura s strani POP TV? Ne znajo sprejemat kritik?

MackaGrrr

Pripravnik
4. nov 2007
376
0
16
Nimam komentarja sploh. Punca se mi NITI NAJMANJ ne smili, ali se noce znajdit in je tok prefrigana, al je pa res tok lena da se ji ne da nc delat?
A studentski servisi ne sprejemajo cigotov al kaj?
rolleyes-1.gif
Ob tem da dobiva tako obilno pomoc, mi gre na bruhanje...Nism ji fous al karkoli, ampak men se to res ne zdi najbolj posten.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
To sem slučajno tudi jaz videl. To kar je on naredil je totalno neetično. Nekako je prisilil gosta, da je kvazi potrdil tisto izjavo, nato ga pa ne pusti več do besede, da bi človek povedal še drugo plat itd...Mislim bolno res!

Podobna zgodba je bila 1 dan prej ko sta bil gosta Jelinčič in še ena gospa. Sta se tudi skregala pred njim.swašta..

O Remziji pa ne bi zgubljal besed. Ok nobenemu ne privoščim tega, samo se mi pa vse skupaj zdi ena velika velika reklama...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
glavno da ma v studiu mobitel v roki pa maha tam okoli ... jaz bi ji vzel vsako pomoč dokler si ne najde službe al pa vsaj nekega dela preko študentskega servisa ... pol pa nas lepo nosi potrdila da je res delala pa bo dobila pomoč nazaj ... ampak ne 400€ pomoči ampak 200€ al pa še to ne

pogledal posnetek ... potrč je je res retard ratal
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Potrču se je razjokala menda na hodniku, pa se mu je zasmilila, verjetno je tudi predhodno slišal samo eno plat zgodbe, pa si je po tem verjeno ustvaril en svoj pogled na celotno stvar, temu primerno pa je seevda tudi odreagiral!

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Potrč je [censored], tudi na tem drugem posnetku z Jelinčičem in ministrico je pokazal da je navadna napihnjena budala ki poskuša kopirati Slaka vendar mu ne uspeva. S tem da mi ni jasno zakaj bi hotel kopirati še večjega kretena od sebe in ga imeti za vzornika.

Katastrofa! SVET bo potnil, tako kot se ravnokar potapljajo Trenja zaradi Slaka.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Tudi jaz sem si ogledal posnetek in mije pravtako šlo na bruhanje.

Kot 1. je Potrč izpadel kot en retard, tist model iz sociale ni mogel povedati nebene stvari do konca. WTF!?

Kot 2. ne vem kje so našl to Remzijevo, ki se je verjetno nalezla cigan sidroma. Ona bi verjetno samo študirala in študirala, da bi pa vmes še kaj delala pa ne!"?! Bruh bruh takim prisklednikom. Da ne omenim, da bo dobivalo tako podporo ga glava boli. Pa je sama!

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Tudi jaz sem si ogledal posnetek in mije pravtako šlo na bruhanje.
Kot 1. je Potrč izpadel kot en retard, tist model iz sociale ni mogel povedati nebene stvari do konca. WTF!?
Kot 2. ne vem kje so našl to Remzijevo, ki se je verjetno nalezla cigan sidroma. Ona bi verjetno samo študirala in študirala, da bi pa vmes še kaj delala pa ne!"?! Bruh bruh takim prisklednikom. Da ne omenim, da bo dobivalo tako podporo ga glava boli. Pa je sama!

Tukaj je nekaj gluh/slep ali malce
stupid-1.gif

Od Centra ni dobila 0 (beri NIC), po izbruhu piz***** naj bi dobila celih 2xx EUR izredne (enkratne) pomoci. Nekoc v prihodnosti naj bi dobila nekaj nekje od nekoga. In vecina ,ki tukaj lapa o samostojnem zivljenju ocitno zivi pri starsih. Danes bo tisoce in tisoce cistovkrvnih Slovencev stavkalo zaradi premajhnih plac. Ena "umazana Ciganka" je pa fuj in fej ,ker ne zbere za stanovanje, studij in zivljenje pri 21h. Bruh!

Respekt voditelju za prispevek!

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Sicer nisem gledal točno tega posnetka, sem pa videl zadevo pred dnevi na eni drugi tv.

Sej ne da jo branim, vendar če tole drži:

Nato so ji zdaj odobrili 450eur mesečne pomoči (od tega je 205eur izredne socialne pomoči),

potem je nekaj potrebno pojasniti - izredna socialna pomoč pride samo enkrat, v enkratnem znesku, poj pa nič več. Zato se ji reče izredna. Ostale mesece naprej dobija lepo 450-205... Kar je sicer še vedno bolje kot nič, ampak prov luksuz pa tut ni.

Sicer se pa strinjam - delat naj gre, če želi več denarja...

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Ja živim pri starših in povrh tega dobivam štipendijo. Ampak vedi, da med rednim študijem nonstop nekaj delam in "prčkam" (včasih za dlje cajta, spet drugič priložnostna dela), da si zaslužim nekaj zase ter da ne sprašujem starše za denar. Da ne omenjam, da je moja štipendija nižja od njene, ki znaša 245€ (dobivam nekaj čez 130€). Poleg tega pa ne živim v študentskem domu ampak sm podnajemnik in imam s tem avtomatično višje stroške bivanja kot ona. Štipendija mi glih zadostuje za pokritje najemnine za stanovanje, seveda brez stroškov, ki znašajo še cca. 40€/mesec. Pa zaradi tega še nism klical na POP TV in postal TV zvezda, ravno tako pa ne kdo, ki je v še hujšem položaju kakor jst in npr. sploh ne dobiva štipendije.