Rekord brez spanja

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Koliko ste najdlje zdržali brez spanja? Jest sm danes do 3h zjutraj gledal v zrak in se odločil, da bolje, da sploh ne zaspim za 2,5h, ker bom ravno v globokem spancu in bom čisto cunjast, pa še zaspim lahko. Zdajle je 28 ur, dokler sm bil aktivn je bilo ok, zdajle v pisarni me pa že kar koncentracija j..
grin1.gif

Podgana baje po treh dneh brez spanja crkne, bomo vidli kaj bo z mojimi možgani.
grin1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
podgana zdrži ene 14 dni... približno toliko časa kot brez hrane... tako da ne vejo točno al prej crkne ker ne spi al ker shira...

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Koliko ste najdlje zdržali brez spanja? Jest sm danes do 3h zjutraj gledal v zrak in se odločil, da bolje, da sploh ne zaspim za 2,5h, ker bom ravno v globokem spancu in bom čisto cunjast, pa še zaspim lahko. Zdajle je 28 ur, dokler sm bil aktivn je bilo ok, zdajle v pisarni me pa že kar koncentracija j..
grin1.gif

Podgana baje po treh dneh brez spanja crkne, bomo vidli kaj bo z mojimi možgani.
grin1.gif

Enkrat sem delal skupaj 25 ur. Še jedel sem v pisarni za compom.

Najdlje pokonci sem bil pa 54 ur. S tem, da sem floorball igral na koncu.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
V času neumne mladosti, nisem največ spal 3 dni zapored. Vmes se je seveda konzumiralo veliko alkohola, na koncu se mi je že skoraj bledlo.

Ko sem končno prišel domov, sem potem v bloku spal 15 ur.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
554
113
42
povsod malo
Do 24 še gre potem do 36 je tko tko pol sem pa spet dober za cca 12 ur... če se dela...
Samo po 36 urah sem realno gledano
bonk.gif
tak kot, da bi bil pijan...najbolj neumne napake...kar ne veš kaj si delal prej... pa sumim, da zaspim vmes za par sekund.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Zdajle je prišla huda kriza, ker nimam konkretnega dela, moram pa biti še 2 uri v službi. Začele so me boleti oči.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
7 let nazaj, v petek zjutraj sem se zbudil, bil do 16:00 v službi, potem zvečer na en koncert do 6:00 zjutraj, pil pivo celo noč. V soboto ob 6:30 so me kolegi pobrali doma smo šli v Ljubljano na štart - Maraton češenj, odpeljal komplet maraton, v Goriških brdih spil cca. liter vina po maratonu. Šel nazaj v naše konce, bil zunaj še celo noč, zaspal v nedeljo ob 5:00 zjutraj.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.925
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
7 let nazaj, v petek zjutraj sem se zbudil, bil do 16:00 v službi, potem zvečer na en koncert do 6:00 zjutraj, pil pivo celo noč. V soboto ob 6:30 so me kolegi pobrali doma smo šli v Ljubljano na štart - Maraton češenj, odpeljal komplet maraton, v Goriških brdih spil cca. liter vina po maratonu. Šel nazaj v naše konce, bil zunaj še celo noč, zaspal v nedeljo ob 5:00 zjutraj.

stari, danes sem od 6 zjutraj buden, pa se mi ni dalo it seštevat teh tvojih ur
evil.gif

drugače pa 38 ur je bil moj max, potem spal 24 ur
grin1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
33 ur je minilo in funkcioniram čisto normalno, samo noge so me začele grabit.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
3 cele dni(72.ur) na nekem usposabljanju.

Pri meni še dve več - samo ne vprašat kakšen sem bil in koliko sem potem spal.
Sem bil pa takrat "malo" mlajši in kot pravi vojak tudi boljše telesno pripravljen
grims-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:

stari, danes sem od 6 zjutraj buden, pa se mi ni dalo it seštevat teh tvojih ur
evil.gif

drugače pa 38 ur je bil moj max, potem spal 24 ur
grin1.gif

hehe...
smile-1.gif
smo ravno zdaj v družbi se pogovarjali, po celonočnem petkovem koncertu, sobotnem kolesarskem maratonu...(iz Lj v Brda - 125km) sem potem iz sobote na nedeljo sosedi še obe luknji za mlaja skopal, ker se je tisti vikend ženila. Če zdaj pomislim - noro.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Jaz brez spanja ne funkcioniram, sem kot dojenček.
Imam pa doma eno, ki redno, na tedenski bazi, oddela normalen šiht, takoj dežurstvo do jutri zjutraj in še en šiht. T.j. cca 32-33 ur v kosu. Kaka zgleda, ko pride domov ne bom opisoval.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Max je bil od pteka od 5 zjutraj na šiht za 12 ur pa potem zvečer na koncert do 5 zjutraj pa še en 12 urni šiht in doma okoli 10 zvečer spat, dokler se dogaja gre, ko pa se malo umiriš ti pa oči lezejo skup nenormalno
smile-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
3 cele dni(72.ur) na nekem usposabljanju.

Pri meni še dve več - samo ne vprašat kakšen sem bil in koliko sem potem spal.
Sem bil pa takrat "malo" mlajši in kot pravi vojak tudi boljše telesno pripravljen
grims-1.gif
Ja..prva dva dni sem nekaj skoz zehal, potem pa, kot bi odrezal...niti nisem bil zaspan, ampak malo se je pa čutilo nekakšno" zožanje "zavesti (nisi 100%). Ko je pa bilo konec,(zjutraj ob 6h) pa sploh nisem mogel zaspati še v bistvu cel dan do večera..kar nekaj sem mutil sem in tja. V glavnem, insomnia nekak ni koristna in priporočljiva.
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
eh kaksni revezi gatto in podobni vojscaki, mi v nocnih ne spimo prve dva do tri dni nic, potem te povozi. in to gre vsaj enkrat do dvakrat mesecno (!) po nocni pa nisi frej en dan ampak zjutraj zakljucis, naslednji dan spet 12h siht... je pa z leti precej tezje.

najvecji kurci so pa dohtarji, ki delajo (se grebejo) za 24+24 dezurstva... zasluzi v dveh dneh toliko kot jaz v enem mesecu zaradi dodatkov. s tem, da so, 99% dohtarc, ze po 12h tecne v p...m.... JAKI JUNAKI
bonk.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Zadnjič je bilo 36 ur, potem pa 10 ur spanja in lepo normalno naprej. Razmišljam, da bi tole prakticiral 1x tedensko, ker za 4 ure mi sploh ni za hodit spat. Bi bilo lahko kaj narobe dolgoročno?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
459
83
45
dolenska
Sem bil pokonci tut 2 dni in plus kako uro. Res je da akamot spiš pol 10 ur, sam potem, ko se zbudim, sem čist polomljen. Kar se tiče zdravja, če se to zgodi pogosto, najprej začnem smrkat, nato kak manjši prehlad, zadnej dve rundi pa tudi herpes. Najbrž bi mogel tudi kake vitamine uživat in sadje.