Reklame v postnem nabiralniku

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.356
7.096
113
pri taščici
reklame gledam na pc.
Sem pa že nekajkrat sms dostavljalca reklame ki je ni pošstar prinesel (halo hrana, jezikovni tečaji, ....)
Katermu inšpektoratu moram prijavit?
sedajle bodo volitve in bo zagotovo kaj nenaslovljenega

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Za vse tiste, ki se pritožujejo čez reklame in ne kupijo nalepke, ker se vseeno "kaj najde" v teh katalogih:
http://e-katalogi.si/
grin1.gif

cheer.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.798
6.561
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Poslanci so zviti in volilni material ne spada med nenaslovljeno pošto.

Prepoved vročanja nenaslovljenih oglaševalskih, marketinških in drugih reklamnih sporočil v predalčnik, označen z nalepko APEK, je urejena v 38. členu Zakona o poštnih storitvah (Ur. l. RS, št. 102/04 – uradno prečiščeno besedilo), s čimer je uporabniku omogočena izbira prepovedi vročanja teh vsebin.

Vendar predmetni člen določa tudi izjeme za katere ne velja nalepka APEK. Takšne pošiljke so časopisi, revije, uradna glasila občin in lokalnih skupnosti, vabila ustanov, politično propagandna sporočila v času volilne kampanje, pošiljke z informativno ali izobraževalno vsebino, ter druge oblike uredniško oblikovanih vsebin. Vse naštete vsebine se ne štejejo za pošiljke, katerih vlaganje lahko preprečite z nalepko.

Tiskani mediji (npr. Žurnal, Dobro jutro, Total tedna,…) so vpisani v razvid medijev zato se štejejo za uredniško oblikovane vsebine in se lahko vlagajo v predalčnik kljub nalepki APEK. Razvid medijev je javno dostopen na spletni strani Ministrstva za kulturo.

V primeru dejanskih kršitev neupoštevanja nalepke pa se prosimo obrnite na:
Inšpektorat RS za elektronske komunikacije, elektronsko podpisovanje in pošto
Kotnikova ulica 28
1000 Ljubljana
tel.: 01/478 34 88
faks: 01/478 34 93
e-pošta: gp.iekepp@gov.si
mailto:gp.iekepp@gov.si[/I]

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.212
3.576
113
Marlbor
Meni ni jasno zakaj Spar vedno pošilja dvojni komplet reklam (Spar in Interspar). Kot da bi bile to dve različni firmi ...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Meni ni jasno zakaj Spar vedno pošilja dvojni komplet reklam (Spar in Interspar). Kot da bi bile to dve različni firmi ...

sej sta.

lp

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Saj ti piše: angeli neba
Škoda, ker je pretekel rok za prijavo kandidature, teli bi ziher zbrali več točk, kot LDS

ON: mene bolj, kot vse ostalo moti dejstvo, da ob vsem šparanju in ohranjanju okolja toliko tiskajo ... uboga drevesa

No, od tu dalje pa bolje, da spregovori Masterr

Nazadnje urejeno:

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Poslanci so zviti in volilni material ne spada med nenaslovljeno pošto.

Prepoved vročanja nenaslovljenih oglaševalskih, marketinških in drugih reklamnih sporočil v predalčnik, označen z nalepko APEK, je urejena v 38. členu Zakona o poštnih storitvah (Ur. l. RS, št. 102/04 – uradno prečiščeno besedilo), s čimer je uporabniku omogočena izbira prepovedi vročanja teh vsebin.

Vendar predmetni člen določa tudi izjeme za katere ne velja nalepka APEK. Takšne pošiljke so časopisi, revije, uradna glasila občin in lokalnih skupnosti, vabila ustanov, politično propagandna sporočila v času volilne kampanje, pošiljke z informativno ali izobraževalno vsebino, ter druge oblike uredniško oblikovanih vsebin. Vse naštete vsebine se ne štejejo za pošiljke, katerih vlaganje lahko preprečite z nalepko.

Tiskani mediji (npr. Žurnal, Dobro jutro, Total tedna,…) so vpisani v razvid medijev zato se štejejo za uredniško oblikovane vsebine in se lahko vlagajo v predalčnik kljub nalepki APEK. Razvid medijev je javno dostopen na spletni strani Ministrstva za kulturo.

V primeru dejanskih kršitev neupoštevanja nalepke pa se prosimo obrnite na:
Inšpektorat RS za elektronske komunikacije, elektronsko podpisovanje in pošto
Kotnikova ulica 28
1000 Ljubljana
tel.: 01/478 34 88
faks: 01/478 34 93
e-pošta: gp.iekepp@gov.si[/I]

Koliko vem, se Žurnal ne dostavlja gospodinjstvom z nalepko.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

teoretično lahko jaz prestavim letak iz svojega nabiralnika v sosedovega z nalepko in lahko firma dobi kazen?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.658
1.160
113
Titograd
Hehe, good one
smile-1.gif

Jaz jih zmečem na kup in enkrat na teden v kanto, še vseeno tu in tam najdem kako pametno stvar, tako da bodo reklame ostale.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

kup reklam me je motil včasih, ko ni bilo potrebe po kupovanju česarkoli in jih ponavadi niti pogledala nisem, zdaj, ko se prenavlja hiša pa so reklame kar dobrodošle in mi niso tako moteče, čeprav se jih že v enem tednu nabere zajeten kupček, tudi kakšne, ki me ne zanimajo.
v začetku leta sem rekla, da bom vse reklame dajala na kup, da vidim koliko se bo v enem letu nabralo, pa sem že po mislim da treh mesecih vrgla vse stran ker se je nabral že kar dober kup papirja...
smile-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
Pomojem bi z zadostno tedensko količino reklamnega materiala in prodajo le-tega na odpadu dostojno živel. Koliko je že tona papirja?
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Mulci so v zadnji akciji dobili skoraj 100€ na tono
shocked-1.gif

Boste še vedno metali papir stran?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Čeprav se mi zdi skoraj neverjetno, da bi to res bilo tako.

(1) Z globo od 2.000 do 8.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba, ki se po zakonu, ki ureja gospodarske družbe, šteje za srednjo ali veliko gospodarsko družbo, če:

12. vloži nenaslovljena oglaševalska, marketinška in druga sporočila v predalčnik, ki je označen z nalepko agencije, s katero je prepovedano vročanje take pošte v predalčnik (45. člen);

Torej kdor vloži in ne kdor je recimo naročnik oz izdajatelj vloženega. In kako lahko dokažejo kdo je kaj vložil?

Prav tako ne najdem kako naj bi bil kaznovana fizična oseba oz. malo podjetje.