Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ja fak evrofil: kaj se bomo zgledovali po naprednem delu ali po nazadnjašekm delu?
Naprednem, jasno! Recimo.... Nemčija? Anglija? Francija? Ali pa, vrhunec socializma - Norveška? Nihče do teh ne pozna koncepta "malice" in "prevoz na delo". Kar se pa plač tiče - mislim, da so na koncu kupne moči minimalne plače primerljive povsod... Če ti pa kaj ni prav, pa naredi kaj za to da ne boš več na minimalni plači?
Citat:
najboljš da gremo nazaj v komunizem res....in delodajalec me ne plačuje, jaz si plačo ustvarim z delom....mislim kot da me on kaj šenka? jaz sem njemu šenkal 14 dni letošnjega dopusta......
Kot rečeno, komunizem in socializem sta bila idelna sistema za podpirat na drugih šlepajoče se lenuhe. Jaz grem pa za 10 dni na neplačan dopust letos, da be bo treba še koga odpustit. Pa kaj? Hvala bogu, da nam tako znese, kot pa da koga naženemo - čeprav sem jaz, priznam, osebno in lastnoročno nagnal tistega pizduna, ki je najbolj sikal proti tej ideji, da "on pa tega pač ne bo naredil, ker mu je najbolj pomembno to kar se dogaja z njim, in ni firmi nič dolžan". Kul. Uživaj na zavodu, [censored] ti materina.
Pa nihče nima minimalne plače, ZELO daleč od tega.
Citat:
ti nisi normalen....evrofil, ki zagovarja nizke plače in romune&bolgare. preprosti si [censored].
Oh, hell no. Zagovarjam plačo, ki je sorazmerna dodani vrednosti, ki jo narediš podjetju, in primerna državi v kateri si.
Jaz imam tudi kolege v Angliji, ki dejalo natančno isto stvar kot jaz, pri isti firmi in za istega šefa, in imajo 6-mestno letno plačo v funtih. So? Jaz delam pa v low-cost državi, kjer me je skoraj nemogoče odpustiti za 3/5 denarja, ki ga dobijo oni... Ampak oni lahko letijo v enem mesecu, pa ko te jebe, meni morajo pa dati najmanj 3+še kar lep kupček denarja. In VEDNO bojo oni prej leteli kot jaz, tako kot bom jaz letel pred Indijcem ali Argentincem. Takle mamo.
Kapitalizem rocks. Samo narediti moraš kaj zase.