.
V bistvi ni razlike med AT in SLO razen v otroških dodatkih in pokojnini.
Govoril sem o polni ceni vrtca. Tako eni kot drugi seveda potem poznajo še subvencije. Tudi ob subvenciji vrtca pri nas plačujem 3x več, kot bi v AT za polni vrtec.Kdo pri nas plača polno ceno vrtca? Pa naš je allinklusive, AT je iz rukzaka.
V bistvi ni razlike med AT in SLO razen v otroških dodatkih in pokojnini.
Če kdo česar od zgoraj naštetega v SLO nima, naj menja delodajalca.
ležat doma z zlamano nogo je bolniška
ležat na cresu z zlamano nogo pa je dopust
bo zdaj kaj bolj jasno
At ima tudi regres.Če bi imeli Avstrijske plače ne bi rabili regresa za preživetje...
Kdaj so pa imeli v AT socializem ?Regres je ostanek socializma... Enako prevoz in malica in se vse ostalo kar gre zdraven... Ker po drugi strani, bi moral delodajalec potem se placat najemnino, da ima clovek kje zivet, pa tudi kosilo in vecerjo, da ne bo lacen... Tako da mu placa ostane samo za luksuz...
Dopust iz preteklega leta je treba porabiti do 30.6., drugace propade...
Jaz imam eno na bolniski ze 4 leta, med bolnisko so ji priznali 3 stopnjo invalidnosti, tako da dobim vsaj nagrado za invalide in s tem pokrijem regres... In sem nekako na 0.
- priprava na delo se šteje v delovni čas
At ima tudi regres.
Kdaj so pa imeli v AT socializem ?
Regres
Matr, je lepa klasika :zmaga: No, tule piše pač to, kar se menimo tukaj gor https://cekin.si/premozenje/sem-na-bolniski-sef-mi-ne-da-regresa-regres-delodajalec-podjetje-delavec-zaposleni-izplacilo-bolniska-porodniska.htmlwww.alter.si
Demz, da ne boš tole spregledal.
glej Denz, tak je: sam imam sp, in delam SAM. če imaš ti delavce jim pa lepo plačaj regres, tudi ko so več časa na bolniški. pri tem te ne rabi zanimat od kod in od kje in od kdaj regres, zakaj to je. plačaj regles in bodi tiho.Pa božičnica se spodobi. če pa ne, pa delaj sam, namesto 55000€ na mesec boš naredil lepo 1350€ in boš mirn ko špricar. ne boš rabo dat regresa, niti te ne bo zanimalo zakaj to je in kaj to je spljoh. tak da....
imeti delavca je kapital.... seveda, delavec ti nosi denar. da delavec dobi 1000 neto, mora naredit 4000, da še lastniku ostane 1000 čistega. ko se poškoduje, pa se začnemo spraševat zakaj regres, od kdaj regres, kdo si ga je zmislo