RedBull Stratos

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
V bistvu si si z oklepajem že odgovioril
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.299
7.058
113
Guglov mož je pomoje sam financiral, felixa pa je častil red bull in so potrebovali promocijo

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Postavitev rekorda in izboljšanje (po enem relativno kratkem času).... hmmm

Ziher je bilo v prvo težje, kot sedaj. Tko al tko je šlo bolj za osebni podvig, kot pa komercialen v prvo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
dejstvo je, da ce imas dovolj denarja si lahko privoscis vse. teli podvigi so res v slogu podiranja rekorda na ljubljanski obvoznici. en revez s fiatom si ga pac ne more lastiti, medtem, ko nekaj tistih s porscheji in ostalimi jajci, pa pomoznosti so se sinovi po poklicu, da jih glih vsak komandir policijske postaje ne more zajebavati, lahko.

ker sem ravno v tem biznisu, podobno je bilo z alpinizmom skozi zadnjih 150 let. triglav je bil domena neustrasnih moz, ki so pisali ogromno knjig o podvigih in nemogoce zahtevnih stenah in vzponih v nasih gorah, celo spomenik so jim postavili. danes po slovenski smeri brez pomagal (z izjemo mojega varovanja) zleze na vrh triglava moj 6 letni sin. trije zadnji problemi alp, ki niso toliko stari in jih ni zmogel (po besedah takrat top alpinistov) nihce na svetu, je danes ducat alpinistov ze premagala domala v enem dnevu. takrat so o (neuspesnih) podvigih pisali odisejade.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ueli steck, leta 2008 soliral brez varovanja 1800m direttissimo eigerja pa ni bilo nikjer po cajtengih. in to v manj kot 3 urah (!) To je 1.5x relativne visine s stene triglava. ne vem no, tale zavaljen starcek se ja pa samo zvalil iz roba vesolja.

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
veliko strokovnjakov je takrat navdušeno razlagali, da je to eden največjih dosežkov v vesoljskem raziskovanju, sedaj pa se ta po tihem pripne na balon in zruši rekord.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Ob ogledu dokumentarca o Felixu je razvidno, da je imel močne psihične zavore pred samo izvedbo skoka. Konec koncev gre za amaterja, ki ima za sabo nekaj base skokov, kaj več pa ne. Selekcije osebnosti in priprave so v npr. vojaških projektih (Joe Kittinger) takšne, da do takšnih situacij praktično ne prihaja. Prepričan sem, da bi, v kolikor pri Redbullu ne bi vnaprej delali takšne medijske pozornosti, Felixa preprosto izključili iz projekta in na njegovo mesto z nekaj zamude postavili drugega človeka. Vsekakor je šlo za zahteven in zanimiv projekt.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Mr. Eustace said Google had been willing to help with the project, but he declined company support, worried that his jump would become a marketing event.

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Mogoče je malenkost goljufal - imel je pomožno padalo za stabilizacijo (drugue chute), vseeno - to je novi lastnik svetovnega rekorda za najvišji skok s padalom.
grin1.gif

timthumbphp.jpg