Važno je, kje te je radar ujel, ne pa kje je radar stal.Citat:
Uporabnik Robi666 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Ker mi ta situacija ni dala miru, sem danes vprešal 'moža v modrem' za mnenje.
Zaključek je jasen: zakonsko gledano, je odsek od začetka križišča do table omejen na 50 !
In odvisno od nastavitve radarja v vozilu komunalca, lahko tudi kaznuje vse, ki vozijo enakomerno po celi Zaloški.
Takle mamo.
Ne drži. Omejitev je 60. Če je tabla ponovljena za križiščem (in ob tem ni nujno, da je tik za njim), velja omejitev od križišča naprej. Pri postavitvi table je treba nemreč upoštevati razmere na tem delu ceste ...
SJTV ima prav, ker sem pred kratkim skasiral 250€ in 3 pike na istem križiču in mi piše, da je omejitev 60, jaz pa s vozil...
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Sicer nič takega, ker je tam pogosto redarstvo, sem se pa že kar nekaj časa nazaj ustavil tam, ga prav veselo zaparkiral z dostavnim vozilom, opravil nekaj telefonskih pogovorov in uredil nekaj papirjev, da ni blo treba v pisarni na kar po cca 20 minutkah neka uradna oseba potrka na okno in začne nekaj bluzit o mojem nepravilnem parkiranju, ampak glede na to, da ni table o prepovedi in nisem bil edini, ki je tam parkiral sva bila kar hitro zmenjena
To sta bla vidva?Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Sicer nič takega, ker je tam pogosto redarstvo, sem se pa že kar nekaj časa nazaj ustavil tam, ga prav veselo zaparkiral z dostavnim vozilom, opravil nekaj telefonskih pogovorov in uredil nekaj papirjev, da ni blo treba v pisarni na kar po cca 20 minutkah neka uradna oseba potrka na okno in začne nekaj bluzit o mojem nepravilnem parkiranju, ampak glede na to, da ni table o prepovedi in nisem bil edini, ki je tam parkiral sva bila kar hitro zmenjena
ej, imava isto obnašanje ob redarskih radarjih
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Vsakemu svojo položnico, pa bo mir.
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Zakaj že?
A ker te dva občana znata pravilno parkirat, redar ki pa naj bi imel nekaj pojma o cpp-ju pa ne zna.
A ja on je tam itak samo za to. da polni občinsko malho, njemu dol visi za varnost, oz. si želi čim več prekrškarjev in njihovih €€€ in ne čim manj, še manj jim pa na pamet ne pade, da bi delali preventivno in vzgojno.
lp.
Citat:
ZPrCP - Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-UPB2)
65. člen
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
16. na mestu, na katerem bi parkirano vozilo onemogočilo vključitev v promet že parkiranemu vozilu ali onemogočilo dovoz na dvorišče stavbe, do garaže, skladiščnega prostora ali drugega podobnega objekta ali do zasebnega zemljišča. Dovoz na dvorišče, v objekt ali k objektu, pred katerim je prepovedana ustavitev ali parkiranje, mora biti na vhodu označen s predpisano prometno signalizacijo, če pa so na vozišču pri vhodu označena parkirna mesta, pa tudi s predpisano označbo na vozišču;
(6) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 1., 4., 7., 9., 16., 17., 18., 19. ali 21. točko četrtega odstavka tega člena
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
A ni super sistem?
Arestanti nam tudi vodijo državo, to te pa ne moti?
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Zakaj že?
A ker te dva občana znata pravilno parkirat, redar ki pa naj bi imel nekaj pojma o cpp-ju pa ne zna.
A ja on je tam itak samo za to. da polni občinsko malho, njemu dol visi za varnost, oz. si želi čim več prekrškarjev in njihovih €€€ in ne čim manj, še manj jim pa na pamet ne pade, da bi delali preventivno in vzgojno.
lp.
Citat:
ZPrCP - Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-UPB2)
65. člen
(4) Ustavitev in parkiranje je prepovedano:
16. na mestu, na katerem bi parkirano vozilo onemogočilo vključitev v promet že parkiranemu vozilu ali onemogočilo dovoz na dvorišče stavbe, do garaže, skladiščnega prostora ali drugega podobnega objekta ali do zasebnega zemljišča. Dovoz na dvorišče, v objekt ali k objektu, pred katerim je prepovedana ustavitev ali parkiranje, mora biti na vhodu označen s predpisano prometno signalizacijo, če pa so na vozišču pri vhodu označena parkirna mesta, pa tudi s predpisano označbo na vozišču;
(6) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo 1., 4., 7., 9., 16., 17., 18., 19. ali 21. točko četrtega odstavka tega člena
Zato
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
A MC je tudi pod vplivom arestantov?