Recesija - kako se spopasti z njo

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Hvala za te podatke, to je ze bolj merodajno in realno.
zmaga.gif
Vseeno poskeniram clanke, ko dobim tisto revijo v roke.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
S cenami kurb pa nisi najbolj na tekočem....

Mislim, da kar sem. Če pa imaš ti kakšne tel. številke punc, ki dajo za manj od 30 evrov, se priporočam na ZS. Moji znanci bodo veseli, celo navdušeni.
Če pa misliš, da se seksa v Lj. ne da dobiti pod 60 evrov, ti na ZS pošljem dve številki mladih punc, ki dasta po 40... In sploh nista slabi (tako vir)....

Hojladrija, recesija...
cheer.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ne se sekirat za alter populacijo.

Mislim da ga ni tu ki bi imel izpod 2k€ plače. (Netto)
cheer.gif

S cenami kurb pa nisi najbolj na tekočem....

ja seveda 2k € podpišem takoj.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Tistih 2.5k€ ob unicnenju starega avtomobila kar pomaga.
Še kako pomaga. Avtomobile kupujejo tudi tisti, ki jih spljoh še niso mislili kupiti (oddaja na RTL).

In Dacia logan se v Nemčiji prodaja za samo 6500 evrov. Minus 2500 = 4000.
Kdaj v zadnjih 15-ih letih pa si dobil popolnoma spodoben avto, ki je nov, ter ima garancijo, za 4000 evrov?

Nazadnje urejeno:

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Tistih 2.5k€ ob unicnenju starega avtomobila kar pomaga.
Še kako pomaga. Avtomobile kupujejo tudi tisti, ki jih spljoh še niso mislili kupiti (oddaja na RTL).

In Dacia logan se v Nemčiji prodaja za samo 6500 evrov. Minus 2500 = 4000.
Kdaj v zadnjih 15-ih letih pa si dobil popolnoma spodoben avto, ki je nov, ter ima garancijo, za 4000 evrov?

LOL, napacnega citiras

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ljubljana za 40?

Skor ne morem verjet, razen če je krš.

Kolikor je meni znano so cene ostale nespremenjene.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
zakaj pa bi kupoval nov avtomobil, če pa vidiš toliko dobrih rabljenih avtomobilov ki se ne morejo prodati, ker je trg prenasičen?

za 4k€ dobiš super rabljen avtomobil, pa še servisira ti ga vsak pod kozolcem /popoldanec.

za 4k€ dacio verjetno dobiš oskubljeno verzijo (ampak je nova pa še na pooblaščeni servis moraš voziti v garanciji)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Glej malo debate o avtih, stanovanjih in opremi.
evil.gif

Sicer pa sam veš da ni res.

Že (nekateri) moderatorji so falirani študentki, kaj šele uporabniki...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ljubljana za 40?
Skor ne morem verjet, razen če je krš.
Kolikor je meni znano so cene ostale nespremenjene.

Pravijo, da niti ni krš.

In ne boš verjel: mojega znanca, ki je govoril z dvema, sicer starejšima (40+) in sta omenili ceno 50 €, sta obe čez kake tri tedne klicali nazaj, če je še za stvar. Ena se je ponudila za 30, ena za 25...
Veš, kadar je ženska brez službe, ter ima prazen hladilnik, ni kaj blefirati s cenami 70, 100, 150 evrov. Toliko dajo le redki.

Se opravičujem ostalim za off t.

Patriot, odpreva temo: Vpliv recesije na kurbarijo?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, pri nas se pozna na delu. Zdele od novega leta nič hujšega. Same malenkosti - tok da je nekaj za sprot... Bomo videli, če bo zdele proti poletju kej bolje!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik hgard pravi:

Prodaja Kie? Kolikor je meni znano je to edina znamka, ki jim gre bolje kot lani, ostali so vsi minus 20% in več. Kia Ceed je pa postala najbolj prodajan avto v Sloveniji.
Fiatu in Fordu tudi ne gre slabo, če se prav spomnim. Samo kak % dol ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Če dobiš za kv. meter stanovanja v Ljubljani 2500 evrov = not so bad. Najbrž ti za kv. meter nihče ne da več toliko...
Če dobiš za kv. meter stanovanja v Lj. le 1500 evrov, ali celo manj = very bad. Še posebej, če si to stanovanje kupil za 2500/kvadrat...
2.500€ za kvadrat v Lj dat: kar OK
1.500: kupim takoj, zelo dobro. Nič bad ...
Vsaka stvar je za nekaj dobra ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
In Nemčija pobrala več davkov, kot bi jih, dvgnila zaupanje potrošnikov, malo oživila kreditbi trg (ker tam avtov večinoma ne prodajajo za keš), pa še Revoz zaradi tega namesto odpuščanja zaposluje.
Pri nas pa nekaterim manjka jajc.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
To je res, da je Nemčija prodala več avtov. Vendar je potrebno povedati, da velja le za domači trg (subvencije) in več ali manj le za cenejše avtomobile. Izvoz je občutno upadel...
Bojim se, da so te subvecnije bolj kratkoročna rešitev, oz. bodo le malo podaljšale obstoj nekaterih podjetij. Zaradi teh 2500eur subvencije bo zdaj nekaj tisoč folka pokuplo neke avte, samo kaj potem ko se veriga ustavi? Taki potem ne bodo kupili novega avta potem vsaj 5 let ali verjetno še več, firme pa bodo mogle po končani "umetni" masovni prodaji vseeno odpustit folk, saj v nedogled ne bo šlo.
Pri nas je podobno... vlada je dala subvencije firmam in te posledično ne smejo odpuščat pol leta. Vprašanje je, kaj se bo zgodilo čez pol leta, ko bodo mnogi videli, da kljub subvencijam vseeno ne gre.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik anabanana pravi:
Živimo v času recesije.

ne-ne-1.gif

Nebo držalo. V glavah živite v času recesije, ker so vam tako rekli.
Moja plača je še zmeraj ista, cene pa gredo gor po isem principu kot so šle "malo-po-malo".

Kak ni krize. Ce ni povprasevanja ni narocil in poseldicno ni dela. Ce nekdo nima sluzbe in mora placevat poloznice je to za mene kriza. Ce se tebe ni dotaknila se to ne pomeni da je ni. Z polno ritjo je lahko srat.
Tudi mene ni doletela, se pa zavedam, da nekaterim ni lahko.

za neuke:
https://www.youtube.com/watch?v=Q0zEXdDO5JU
https://www.youtube.com/watch?v=iYhDkZjKBEw&feature=related

Seveda je teško!
Vsak froc študent...ma telefon za XXXdenarja...
Vsi majo hude avte na lizing puf...mene pa gledajo v avto hiši ker nismo prišli skupaj za 600€ kot da sem mal zaostal!!
Pa nisem, samo stegnem se tako daleč kot mi dopušča zaslužek.
Ko bo pa nastal problem bomo začel pa rezat (telefon, internet)...sam problem je da je teško z luksuza za nekatere.

Hvala bogu sem še z unih časov brez telefona in interneta
smile-1.gif
tak da panike ni.
Aja pa zdi se mi da si je ena uprava želela razdelit 800.000€....kriza
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In Nemčija pobrala več davkov, kot bi jih, dvgnila zaupanje potrošnikov, malo oživila kreditbi trg (ker tam avtov večinoma ne prodajajo za keš), pa še Revoz zaradi tega namesto odpuščanja zaposluje.
Pri nas pa nekaterim manjka jajc.

jaz pa pravim - ni razloga, da bi subvencioniral zaradi krize avtomobilsko industrijo. Itak je 'nateg', da ljudje dajejo nekej petino vsega svojega mesečnega dohodka za - avto...halo?????

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
se strinjam.
glede recesije: zakaj na pop tv pravijo da je treba šparat? dobro, če si zgubil službo pol res moraš spremenit porabo, če pa jo imaš, pa nesmeš šparat. si predstavljate da bi vsi začeli šparat? vsa ekonomija bi se sesula. denar mora krožit.
nekdo je omenjal cene stanovanj. itak so bile prenapihjene. nedaleč stran od mene so zgradili vrstne hiše in jih prodajali po 150k€. po petih letih se jim je vrednost podvojila. pa zdaj itak nebojo prodali nič nepremičnin, ko imajo banke take oderuške kredite.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
mislim da mediji samo poslabšujejo situacijo. namest da bi bili optimistični, pa ljudem vlivali neko upanje, jih strašijo, kot da bo jutri konec sveta.
smirk-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
40+ je krš.

Če že vzameš kurbo naj bo stara največ 22.

Citat:
Patriot, odpreva temo: Vpliv recesije na kurbarijo?

Nima smisla na alterju. Čeprav bi lahko kak mulc prišel na idejo kako izgubit nedolžnost.
hysterical-1.gif