Recept za čokoladno torto - prosim za pomoč

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Prazniki so, pa še rojstni dan imam kmal. Eno torto bi za moje nardila, pa nimam ideje kakšno.
Načeloma bi bila kar čokoladna (zadnjič sem jedla eno z bananani in nutelo in je bla odlična
grims-1.gif
).

Če ima kdo kakšen zanesljiv recept, prosim za pomoč.

Ja, vem da bi lahko pogledala v tistih 5 kuharskih knjig, ki jih imam doma, ampak iščem zanesljive recepte.
 

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Saj pa nimaš kaj za odrivat. Čudežni recept je 1:1:1. Na vsako jajce, ki ga uporabiš daš eno žlico sladkorja in eno žlico moke. Stepeš jajca in sladkor posebej, potem pa počasi vdelaš moko. Vsako žlico posebej, na roke, z metlico ( če ne ti bo skupaj padlo). Če ti je všeč čokolada, pa vmes zamešaj še kako žlico kakava (temen biskvit). Od tu naprej pa naj ti dela domišljija.

Jaz osebno favoriziram temni biskvit, pa ga na tri dele razrežeš. Dobro napojiš z wiskyjem (rum je že zlajnan), potem pa čez plas marmelade in plast smetane. Na trojno naložiš, oblečeš s smetano, naribaš čokolado in to je to.

Lahko pa nafilaš tudi s sadnjem (kivi ti bo skisal smetano), orehi, lešniki, kremo (ala ledena)... Pa na vrh položiš sadnje in obliješ z želatino. Skratka... ko imaš biskvit je vse... bla,bla,bla.
smirk-1.gif
 

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:Lahko pa nafilaš tudi s sadnjem (kivi ti bo skisal smetano), orehi, lešniki, kremo (ala ledena)... Pa na vrh položiš sadnje in obliješ z želatino. Skratka... ko imaš biskvit je vse... bla,bla,bla.
smirk-1.gif

Kombinirala bom z bananami, ker ful dobro pašejo s čokolado
cheer.gif
 

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
samo glej da ne boš delala torte iz mase kjer piše da uporabi puding, ker je to recept za katastrofo. sej torta je dobra, ampak masa ni čvrsta kot bi morala biti
 

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Ni treba, se tudi v kombinaciji z rumenjakom dobro speni. Problem je samo če moko zmečeš noter že takoj na začetku, oziroma če jo z mešalnikom začneš noter vdelovat. Ti potem masa pade skupaj, oziroma še slabše med pečenjem, pa dobiš centimeter debel, pol kvadrata velik čigumi.
 

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Sem včeraj naredila Nutellino torto in mi je ratala mnjaaaami...čeprav na začetku ni izgledalo, ker je bil nadev kot kak puding ves tekoč...sam sm pol dala na balkon, na mraz...in je pol dobilo tapravo strukturo
smile-1.gif
 

amol

Zelenc'
5. nov 2007
4
0
1
Evo nekaj kar se tiče biskvita če pečeš torto potem daš na eno jajce 3 dag moke in 3 dag sladkorja, če pa delaš rulado pa daš na eno jajce 1,5 dag sladkorja in 1,5 dag moke. Ko rumenjake ločiš od beljakov jih moraš dobro stepsti da dobiš zelo zelo trd sneg potem umešaš rumenjake in nato še moko paziš da ti masa ne steče. To je osnovni biskvit. Temu po želji dodajaš razne dodatke ( kakav, čokolada...... itd) Toliko o biskvitu. Lp amol