Realna vrednost Honde Civic, l. 2006

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
trenutno so cene novega med 17 in 18 jurji (1.8 ali 2.2D) kar realne. Eno so ceniki, drugo pa cene po kateri dobiš avto. Sam pssst o tem se ne govori naglas (ker bojo šli pokonci tisti, ki so pred pol leta plačali na polno 22+ jurjev).

(je pa podobno stanje povsod...kriza je v razmahu, treba je preživet...torej vsak se znajde po svoje).

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Čaki malo, nikjer nisem rekel da hočem izredno poceni skozi priti. Potem si lahko omislim novo Dacio. Hočem samo soliden avto (in znamko), ampak ne po napihnjeni ceni. Saj, če bi bil trg normalen, približno veš, koliko je treba odkartat za kakšen letnik, ampak sedaj je pa totalna zmešnjava.

A so Honde se solidne, odkar jih ne delajo vec na Japonskem ? Ne poznam sicer veliko lastnikov novih Hond, potrjeno vem za 2 nezadovoljna kupca accorda z 2.2d motorjem (unicen motor)...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Na kratko: šalabajzarija od kar so na ang delane
bonk.gif

Pač so lih tm kot konkurenca ni več tizga +-a na račun izdelave. In zdej da si splačal 22.000 za tak avto
bonk.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik hovi pravi:
verjetno je bila tvoja testno vozilo, ker novo je pod 23000€ skoraj nemogoče dobit. uradna cena za 2,2 diesel s kovinsko barvo je 24.249,00 EUR (www.honda.si), potem je pa tudi odvisno koliko popusta ti da določena avtohiša. ampak dvomim, da da katerakoli avtohiša popusta 6000€

ne cisto novo vozilo mi je Zibert iz Kranja ponujal za ta denar. Mi je pokazal v skladiscu tako, da sva si ga lahko fino ogledala. Kot receno, mene je odvrnilo made in england in jamranja ljudi po forumu (zanic barva, skripanje plosce, tezave z dvomasnim vztrajnikom, tezave z dizlom (regulator napetosti v veliko primerih poskrbi, da so zarilne svecke ostanejo ogrevane vseskozi, zre veliko olja...) tezave z elektroniko, nenormalno visoki stroski rednih servisov, kaj sele izredni...prednje luci in maska so iz izredno tenke plastike in hitro poci zaradi kamenckov, puscanje pri zadnjih oknih...obcasno se zmesa centralnemu zaklepanju in ne odpre vrat, problemi s filtrom za gorivo, crickov za izvazat, kondenz v luceh ni redek, glasni amortizerji zadaj...tezave z diski zadaj in spredaj, veliko jih menja predcasno, rja pod blatniki...rocna zavora velikokrat ostane zataknjena... spisek je kar dolg, skoraj kot za renault laguno 2000-2003).

Za takso ceno bi moral biti handcrafted in japan.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Jaz sem slišal pohvale glede 2.2 dizla, kaj je res pa nevem.

To tutdi jaz, hvaljo motor. Vendar je spet samo ne dizel na voljo
bonk.gif

Civicu itak manjka en 100-110 dizel..

Kljub angleški izdelavi, pa treba priznat da je Civic po skor 15 letih vsaj mal avtu podoben. Je prostoren, je nekaj opreme in celo udobja. Ni tak kontejner kot 6 in 7G..

Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ne cisto novo vozilo mi je Zibert iz Kranja ponujal za ta denar. Mi je pokazal v skladiscu tako, da sva si ga lahko fino ogledala. Kot receno, mene je odvrnilo made in england in jamranja ljudi po forumu (zanic barva, skripanje plosce, tezave z dvomasnim vztrajnikom, tezave z dizlom (regulator napetosti v veliko primerih poskrbi, da so zarilne svecke ostanejo ogrevane vseskozi, zre veliko olja...) tezave z elektroniko, nenormalno visoki stroski rednih servisov, kaj sele izredni...prednje luci in maska so iz izredno tenke plastike in hitro poci zaradi kamenckov, puscanje pri zadnjih oknih...obcasno se zmesa centralnemu zaklepanju in ne odpre vrat, problemi s filtrom za gorivo, crickov za izvazat, kondenz v luceh ni redek, glasni amortizerji zadaj...tezave z diski zadaj in spredaj, veliko jih menja predcasno, rja pod blatniki...rocna zavora velikokrat ostane zataknjena... spisek je kar dolg, skoraj kot za renault laguno 2000-2003).

Za takso ceno bi moral biti handcrafted in japan.
Se strinjam, da kvaliteta definitivno ni več tolk dobra kot so bile Made in Japan.
Barva je res ful občutljiva, po slabih treh letih je sprednja havba popikana od kamenčkov kot pri 10 let starem avtu.
Glede tesnenja luči: bilo je tudi to pri zadnjih, zamenjali so brez kakršnihkoli vprašanj in teženja. Enako je bilo s prestavno ročico, ker se je plastika olupila po parih mesecih.

Zdaj moram reklamirat samo še (ne)odtekanje vode iz zadnjih desnih vrat: sliši se kot da so notri vrata polna vode, ko prideš iz avtopralnice ali dežja je notri polno vode, ki pa včasih ne odteče tudi po 1 dan. V glavnem bo treba reklamirat, ker se je to dost kmalu po nakupu pojavilo.
Ostalih problemov pa zaenkrat ni bilo.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ma vsi novejši avti imajo lak v riti. Ker se je šlo na vodno osnovo ekologije radi. Najboljše jo odnesejo tisti, ki so naredili redesign prednjega dela avtomobila, da so povečali površino plastičnega odbijača - recimo vse nove Toyote zadnjih nekaj let. Vse kar ima na udaru pleh, je pač jebeno.
Drugače pa je Honda Civic pošteno precenjen avto na EU trgu. V principu je po cenikih najmanj precenjen njihov Hibrid. Vse ostalo pa je očitno davek na neumnost. Čeprav so sedaj, v kriznih cajtih, očitno primorani dajati Renaultovske popuste, pa čeprav zaenkrat še potihem.
Sicer pa so sedaj neugodni časi za prodajo starih in novih gar in ugodni za nakupe. Tako novih, kot starih. Tisti, ki prodajajo do 3 leta stare avte, so ga pa najebali po celi črti, saj bodo popušili enormne zneske izgube vrednosti. Avti, ki so se leto dni nazaj prodajali 2 do 3 leta stari, se sedaj za iste zneske dobijo povsem novi, tako hude so razmere.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.950
10.508
113
Od kod sta kolega? Od moje brata accord je blo nekaj podobnega...so menjali motor v MB.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Verjetno bo to zato, ker so tudi cene novih Civicov zelo drage. Sam tudi vozim hondo letnik 2008, pa se mi ne zdi ultimate driving machine. Je pa zelo dober avto. Prej sem vozil VW in pa Octavio.

Se mi pa zdi, da obstaja povezava med tem, kako mladi so vozniki, kako staro Hondo imajo in kako dobra je le-ta. Obcutek imam, da starejsa kot je gara, mlajsi kot je voznik, boljsi avto je
evil.gif