RDP in občasno resetiranje mašine

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Že nekaj časa se mi dogaja.
Občasno se zgodi, da ko se z RDPjem poskusim povezat na mašino, dobim black screen, potem pa se povezava prekine, ker se je remote mašina resetirala.
V vseh primerih gre za Windows XP s SP3 in vsemi posodobitvami.
Nima veze, s kakšno resolucijo se povežem (default ki je na remote mašini ali druga). Dogaja se mi pa vsaj na dveh mašinah, na eni domači in službeni.
V event logu tudi ni kaj videt.
Se mi pa zdi, da se je to začelo pojavljat nekje od inštalacije SP3.
Ni ponovljivo. Nekajkrat se povežeš in vse ok, naslednjič pa se resetira.
Se še komu to dogaja, ali je slišal za kak tak primer?
Po googlu sem že iskal, vendar ne kaj dosti uspešno, ker ne vem, kaj naj iščem. Najdem polno zadetkov v stilu kako lahko rebootam remote mašino preko rdpja.
uf-1.gif

Poskusil sem nov driver za grafiko, ampak ni pomagal.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Remote mašina se prav resetira, ali te samo dol vrže? Mene je dol metalo, če sem uporabljal custom skin, če sem nastavil pa privzetega je pa delovalo brez problema.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Tu je veliko ugibanja. Lahko je recimo driver za grafično. Nekje se očitno sproži nek konflikt. Kako se restarta? Mehko ali trdo?
Poglej še na clientu, če nimaš kje kakšne komande, ki mora obveljat ob prijavi. Mogoče ti to freta.
Za foro lahko poskusiš tudi vse efekte izklopit, printerje, mrežne diske v RDP.

Nazadnje urejeno:

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Ko bi moral dobit prijavo, par sekund stoji, potem pa se povezava prekine. Prekine se zato, ker se je mašina resetirala. Ni to kak windows "shutdown", ker se vsi programi prekinejo, recimo winamp zgubi playlisto, ftp server nič ne zapiše "shutdown" v log, itd...

Driverje za grafično sem že posodobil na obeh mašinah ki se resetirata. Ni razlike.

To s clienti je dobra ideja.

Edino če sem se doma povezal iz enega na drug računalnik, se ta drugi ni resetiral.
Od tu sem šel iskat razlike. V tem primeru imam na clientu za zvok nastavljeno "Leave at remote computer", v drugih dveh primerih pa "do not play".
Sem zdaj nastavil povsod "leave at remote computer". Bom videl, kaj bo.
Porte in diske imam izklopljene, samo clipboard imam vklopljen.
Imam pa na vseh mašinah Windows Classic style in izklopljene vse animirane neumnosti ("optimized for performance")
Na clientih v RDCju imam v exerience "Modem (28.8 kbps)", torej obkljukan samo Bitmap caching.

Je pa vse bolj ugibanje, ja.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Zaenkrat vse ok.
Torej zvok sem dal na "Leave at remote computer",
med local devices sem odkljukal Smart cards (gumb More...)
Barve sem nastavil na "High color 16bit" - prej je bilo 15 bit

Nekaj od tega je očitno pomagalo.