rdeči alarm zaradi snega

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Glede inšpekcij in morebitnih kazni ... po moje (sicer nisem pravnik) kazni ne bi zdržale.

Citat:
(ZP-1-UPB4) Uporaba določb kazenskega zakonika

8. člen

Kolikor ni v tem zakonu drugače določeno, se v postopku o prekršku smiselno uporabljajo določbe kazenskega zakonika glede silobrana, skrajne sile , sile in grožnje, neprištevnosti, naklepa, malomarnosti, dejanske in pravne zmote, udeležbe pri kaznivem dejanju ter časa in kraja storitve kaznivega dejanja.

Citat:
(KZ-1) Skrajna sila

32. člen

(1) Kdor stori dejanje, ki ima znake kaznivega dejanja, zato da bi od sebe ali koga drugega odvrnil istočasno nezakrivljeno nevarnost za življenje, telesno celovitost, osebno svobodo ali premoženje, nujno za preživetje, ni kriv, če take nevarnosti ni bilo mogoče odvrniti drugače, storilec pa se ji tudi ni bil dolžan izpostavljati.

(2) Kdor stori kaznivo dejanje v skrajni sili pod pogoji iz prvega odstavka tega člena zaradi odvračanja nevarnosti za druge pravno priznane vrednote, se ne kaznuje, če je s kaznivim dejanjem prizadejano zlo manjše od zla, ki je grozilo.

(3) Če je v primerih iz prvega ali drugega odstavka tega člena storilec sam povzročil nevarnost, toda iz malomarnosti, ali je prekoračil meje skrajne sile, se sme kaznovati mileje, če pa je prekoračil meje skrajne sile v posebno olajševalnih okoliščinah, se mu sme kazen odpustiti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.055
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Hehe, verjetno res. No saj v vaših koncih že skoraj težko kdo kaj ponuja, pa če je za plačat ali zastonj... Kak je sploh s trgovinami? Sem ravno premišljeval, da bo to šlo še in še ton hrane v smeti, ker sigurno ne bodo nič podarjali ljudem
tongue-1.gif
Mercator vrhnika je že zavrgel robo iz hladilnika skrinj... Vsaj nekje sem bral članek zjutraj, pa ne najdem sedajle

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
KSZ

Res sem vesel, da sem dolenc, pri nas je polomljeno sam ni nekaj hujšega. Štrom je, voda je. Mal poslušam okoliške pa ni nekaj slišat, da bi šli v pomoč. To mi je malo čudno. Pa itak sem zbolel, tako da bi sam napoto bil. Bomo videl.
Tistim iz blokov in nimate ogrevanja priporočam, da greste k žlahti/prijateljem na vas in boste pomagali pucat ter na toplem bili. Dve muhi na mah.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''Vsem, ki zaradi katastrofalnih vremenskih razmer potrebujete nadomestno nastanitev, v hotelu Maestoso v Lipici ponujajo 50, v mladinskem hostlu v Ajdovščini pa 30 brezplačnih postelj.''

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.536
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Hehe, verjetno res. No saj v vaših koncih že skoraj težko kdo kaj ponuja, pa če je za plačat ali zastonj... Kak je sploh s trgovinami? Sem ravno premišljeval, da bo to šlo še in še ton hrane v smeti, ker sigurno ne bodo nič podarjali ljudem
tongue-1.gif
Mercator vrhnika je že zavrgel robo iz hladilnika skrinj... Vsaj nekje sem bral članek zjutraj, pa ne najdem sedajle
(naslov je sicer malo dramatičen)
FOTO: Na Vrhniki povsem izropane trgovine, na Jezersko z oklepniki

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.817
555
113
42
povsod malo
Citat:
''Vsem, ki zaradi katastrofalnih vremenskih razmer potrebujete nadomestno nastanitev, v hotelu Maestoso v Lipici ponujajo 50, v mladinskem hostlu v Ajdovščini pa 30 brezplačnih postelj.''

Se že dela seznam kdo bo šel prednost imajo družine z malimi otroki in starejši.

P.S.

Iz avstrije je skupaj z elektro agregati prišlo še 130 gasilcev.
cheer.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Zdajle poslušam po radiu, da so trgovci dvignili cene agregatov za 20%. Zdaj ne vem na kaki način - a zadeve niso v akciji več ali kaj - v glavnem en poslušalec se je pridušal, da so toliko dražji. Kaj na tem? ni nič omenil za katerega trgovca gre... Matr, da ga bojkotiram...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Dokler se ne bo nekomu "sfuzalo"....kar naj probajo inšpektorji, če si upajo.

Jabe: žal je tako pri kapitalu....tudi v tujini bi isto naredili.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Pri nas majo vsi gasilci brezplacne obroke organizirane, kavo, caj, pijaco... Tko da jim ni treba tud evra zapravit...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Moj post (o "vojnih dobičkarjih") se je navezoval na info o tem da naj bi nekateri trgovci dvignili cene agregatov za 20% kot navaja uporabnica jabe.
wink-1.gif

... glede gasiicev in ostalih, ki se požrtvovalno trudijo pa same pohvale in edino pravilno da imajo free obroke in pijačo.
zmaga.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Pri nas ni nič dramatičnega napram drugim koncem Slovenije. V centru Slovenije smo celo v službi dobili GSM signal, doma je bil skoz. Baje je danes Moravški konec dobil elektriko, od sobote so bili brez. Edina zadeva, ki mi dela probleme, je kako priti v službo. Včeraj in danes smo se malo švercali po cesti Izlake Moravče, saj je spucana samo uradno zaprta od Termita in skoraj do Izlak, jaz mam job ravno nekje na sredini. A kdo ve, kdaj mislijo to cesto odpret? Če bo ponoč kaj padal, bo treba naokrog čez Litijo in Vače (to je ta tretja pot), ker bo zihr kar nekaj dreves na tleh. Na šihtu laufa agregat.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Preveč moderno tudi škodi iz pod sv. str.

a rolete vem da ne, ker je bila na novicah ena ženska, ki je jamrala, da kurijo sveče tudi čez dan, ker imajo električne rolete in jih ne morejo odpreti.
ja, za žaluzije je res. ne moreš nič z njimi. in res je bilo po tv-ju tudi o hiši, ki ima električne rolete in so brez elektrike ter še v temi za povrhu.

ja, ti osebi imata vrata na prstni odtis. če je kakšen rezervni ključ ne bi vedela, načeloma pa rezervnih ključev ne nosimo ljudje redno s sabo. torej ti nič ne pomaga, če imaš rezervni ključ v predalniku v spalnici, ti si pa zaklenjen izven hiše...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.427
2.781
113
No jaz sem pa ravno obratno slisal, poslovni partner kolega je rekel, da prodajajo 20% ceneje zdej k vse gre, pa nove cakajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.055
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Iz Kisovca pa do vrha Kandrš.
Da ne boš mislil da je čez vače ac. Se moja vsak dan fura, v nedeljo popoldan smo od hotiča do kandrš rabili več kot pol ure (gasilci pospravljali cesto, dve uri kasneje za nazaj je bilo kot da ne bi nič delali. )

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Zdajle poslušam po radiu, da so trgovci dvignili cene agregatov za 20%. Zdaj ne vem na kaki način - a zadeve niso v akciji več ali kaj - v glavnem en poslušalec se je pridušal, da so toliko dražji. Kaj na tem? ni nič omenil za katerega trgovca gre... Matr, da ga bojkotiram...

Če je to res, je kvečjemu za kake male trgovine, razni BauBaui si tega ne bi privoščili.