Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kak to misliš 'traja' A ne hodiš prosto naokoli in si ogleduješ telesa?
Res je, ampak če greš z enim srednjim tempom, toliko časa rabiš da vidiš vse.
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kak to misliš 'traja' A ne hodiš prosto naokoli in si ogleduješ telesa?
Neumnost. Naša civilizacija je tako napredna, da pred otroci skriva, da obstaja rojstvo, da obstaja smrt, da obstajajo deli telesa, ki so namenjeni razmnoževanju in podobno. Otrok, ki ga s tem nismo strašili in ga zavijali v celofan, bo tako razstavo brez problema prenesel.Citat:
Uporabnik darjan pravi:Nočne more, itd, so lahko kar pričakovane, pri otrokih, kateri ne razumejo ravno tega in še niso izobraženi.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Neumnost. Naša civilizacija je tako napredna, da pred otroci skriva, da obstaja rojstvo, da obstaja smrt, da obstajajo deli telesa, ki so namenjeni razmnoževanju in podobno. Otrok, ki ga s tem nismo strašili in ga zavijali v celofan, bo tako razstavo brez problema prenesel.Citat:
Uporabnik darjan pravi:Nočne more, itd, so lahko kar pričakovane, pri otrokih, kateri ne razumejo ravno tega in še niso izobraženi.
Verjetno bodo otroci iz družin, ki jim zaradi ne vem kakega razloga niso omogočili videti mrtvega bližnjega sorodnika, iti na pogreb, skrivali, da je hrček končal svoje življenje zaradi starosti in podobno, res imeli težave.
Ljudje smo že tako "narejeni", da smrt prenesemo, sicer nas ne bi bilo. Prenesemo tudi bolečino. Ko je umrl dedek, so ga moji otroci videli. Jasno sem jim povedal, da bodo tudi oni umrli in da je normalno, da bom jaz umrl pred njimi. Vendar, če bomo razumno živeli, se to še ne bo zgodilo. Malo morajo imeti tudi straha, kaj v življenju počnejo in da vse ni najboljše za zdravje.Citat:
Uporabnik mistique pravi:Ko si ravno omenil hrčka. Mi smo že imeli pogreb.
Citat:
The company received the cadavers for research from the Chinese government, who donated them because all the bodies at the time of death allegedly had no close next of kin or immediate families to claim the bodies.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Uf, kake more imajo potem šele tisti otroci na vasi, ko so koline...
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
Ogledal sem si original Körperwelten/Bodyworlds od Gunterja:
http://www.bodyworlds.com/en.html
prav tako Bodies revealed v Zagrebu, pa se slednji lahko totalno skrijejo pred originalno razstavo, tako po "količini razstavnih skulptur", kot po kakovosti "obdelave". Meni je bilo v Zagrebu prav beda, res pa je, da če originalov nisi videl, potem je ok.
Glede otrok, ni ga boljše zadeve otroku prikazat ustroj človeka kot je tak tip razstave. V Zagrebu sem videl šolarje, še nekaj vrtcev je bilo.. V Singapurju na Bodyworlds prav tako.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
sej imajo, mogoče ne vsi, ampak imajo travme.. ti mogoče ne, ko si že kot otrok bil zajeban
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
sej imajo, mogoče ne vsi, ampak imajo travme.. ti mogoče ne, ko si že kot otrok bil zajeban
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
no jaz otroka neb obremenjeval s stvarmi ki niso še potrebne, ti pa ga lahko pelješ pri 5-ih tudi v klavnico in na take in drugačne razstave. Tvoj otrok, tvoja vzgoja.