razrez cisterne za nafto

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
govorimo še o odvozu cisterne, usedlin in nafte. razreže ti jo vsak šiptar za 5€ na uro in več kot 1 uro ne rabi

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
da malo obudimo tole...

kakšne so kaj cene zdej?

mi mamo še nekaj litrov nafte notri, a je kakšna varianta, da se to ven spumpa, pa se porabi recimo za traktor, al je preveč svinjarije zraven primešane?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Imel ravnokar pri sebi mojstra.

V kombiju dve cisterni, vmes filter. Če gre za čiščenje, pospravi nafto v "umazano" cisterno. Nato očisti cisterno v hiši, prefiltrirano nafto natoči nazaj. Če si kupoval olje pri petrolu, ti oni "zrihtajo" čiščenje za cca 120EUR, pa potem dobiš olje nazaj v cisterno.

Pri nas je šlo za odstranitev cisterne. Cisterno so izpraznili in jo strokovno razrezali, ker je bila varjena v prostoru. Za njimi ni ostala niti kapljica olja, v uri in pol je bilo vse fertik. Cena je bila 250EUR, od te cene je mojster odštel dogovorjeno vrednost olja, ki je bilo v cisterni in ga je on odpeljal v reciklažo.

Kar se mene tiče, je bila scena fantastična, za 50€ pa sem se znebil ogrooooomnega kupa problemov... in cisterne
wink-1.gif

Kontakt je bil en model z imenom Aleš Hudobivnik, dosegljiv na tel. 041-791-126

P.S. najprej sem cisterno mislil rezat sam, ker imam primerno orodje... ampak potem, ko sem videl, kakšna svinjarija je to, sem se MOČNO premislil!!! :D

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
za 250 ali za 50? koliko olja bodo morali "reciklirat".
Kaj je to primerno orodje?

predhodnik: pumpa za vrtalni stroj naj bi stala cca 10 evrov. Rabis se dva slaufa za na vsako stran.
Ce med pumpanjem ne bos premikal cisterne in ne bos porinil slaufa do tal bos dobil cisto olje. Ko bos to naredil, dobis godljo. Ce ne mislis smrdet po nafti, je bolje zadevo narocit kot joejoe

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Hanzi, si kdaj videl kako zgleda olje na dnu cisterne? To je črna brozga, katero boš z pumpo na vrtalnik težko spravil ven. doma sem imel priložnost čistit cca 7 let staro cisterno, ker smo jo premikali in spraznili... Šele takrat vidiš, koliko je v bistvu kurilc umazan...

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:

Reading comprehension, Hanzi... gor lepo piše: cena je 250€, od tega ti odšteje dogovorjen znesek. Pokliči ga, pa ga vpraši.

Primerno orodje je primerno orodje. Mojster je to delal z ono malo električno prebijalko, vogale in zvare je porezal s plazmo. Sam bi delal s hidravličnimi kleščami za razrez (weber hidraulik), jih imam na voljo. Vogali me ne bi matrali popolnoma nič
smile-1.gif

Ampak!!! Te svinjarije spodaj ni tako malo in jo moraš nekam dat in potem nekam odpeljat in potem tam plačat, da jo vzamejo, vmes maš pa usrano celo bajto, celega sebe, cel avto in za 200l posodja. Laboratorijske razmere odmisli, ker če drugega ne, je bilo pri nas za 2600l cisterne od olja umazanega plehovja (ne da se mi površine računat, knock yourself out
wink-1.gif
).

Še enkrat: sam ne bi NIKOLI VEČ pomislil na to, da bi to počel sam!!!!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.357
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

predhodnik: pumpa za vrtalni stroj naj bi stala cca 10 evrov. Rabis se dva slaufa za na vsako stran.
Ce med pumpanjem ne bos premikal cisterne in ne bos porinil slaufa do tal bos dobil cisto olje. Ko bos to naredil, dobis godljo. Ce ne mislis smrdet po nafti, je bolje zadevo narocit kot joejoe

Gardenina stane 27 EUR v bauhausu... Smo precrpali v posode, pustili dva dni da se je sranje usedlo na dno posod in se enkrat precrpali. Vmes smo namestili naftni filter od golfa II... Pa je spucana zadeva.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.357
113
Sem spisal vse kar sem moral in cez 40 min grem domov. Morem bit okol 12 nazaj (namesto na cevapih pri kolegu na vikendu) tko da si mirne vesti privoscim mal alterja sedaj =)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In koliko brozge še ostane notri? Vse potegne pumpa? Kako oz. kam potem tisto spucaš?

Foter še ni odstranu cisterne, samo letos pravi da bo sigurno šla....mogoče če kdo pride zastonj narest.
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
jaz bom v brozgo namocil polena ali kak kartin in jo pospravil tja kamor spada. V pec!
Za zacetek kurjenja bo ok nadomestek plinskim brenarjem, vzigalnim kockam....