Celoletna je najslabša možna izbira. Zimska je prilagojena zimskim razmeram in delana za tak tip vremena, letna pa za povsem druge razmere.Da ne odpiram nove teme. Kakšne gume vozite na avtodomih? Dimenzije 215/70 R15C. Kolebam med celoletnimi ali zimskimi čez celo leto (tole drugo mi ne diši, kot tudi ne menjava 2x letno).
Klasika je Michelin Agilis Camper M+S - guma za 10 let, ne bo zgubila nič profila, izgubi pa mehkoto in oprijem že po dveh letih. Enako bo z ostalimi "celoletnimi". Conti je drugače poznan po tem da se radira enormno.Da ne odpiram nove teme. Kakšne gume vozite na avtodomih? Dimenzije 215/70 R15C. Kolebam med celoletnimi ali zimskimi čez celo leto (tole drugo mi ne diši, kot tudi ne menjava 2x letno).
Še ena od fantomskih FB urbanih legend! Ne glede na propan/butan/mešanco zna bit naš plin "usran" in kar je največji problem masten od "smrdljivca", ki se dodaja. Pomaga, če si enkrat pošteno sprazniš jeklenko na glavo obrnjeno, da steče ves drek ven, pol pa sam polniš. Sam tankam mešanico (razen pozimi) in so sezone ko lahko dimnik od hladilnika ližeš, drugič pa se vsuje ven "kila" saj. Mogoče ne nepomembna je kurilna vrednost, ki je pri mešanci višja on propana!Vedno propan. Za poleti je bolj čist in ne paca hladilnika, pozimi pa itak ni vprašanje.
Načelno imaš prav, čeprav si malo naložil pri posteljnini, oblekah, gospodinjski navlaki, si pa skromen pri gorivu (90L je standard za Ducato). Osne obremenitve načelno niso problem, ker je pri light karoseriji 2 toni po aksi.Si ga tehtal? Prazen po fabrški homologaciji, katera je glede teže rahlo dvomljiva, tehta na okroglo 3000kg.
Tenda ima 35kg, rezervna guma 35kg voda ima 100kg, dve jeklenki 40, poln rezervar nafte 70, posteljnina in oblačila 30,gospodinjska navlaka 20, stoli in miza 20, hrana pa kakšen pirček 20... 4 potniki po 70kg....4 bicikli po 10kg...
Meni nekako to nanese čez 3500kg, potem pa še poglej dovoljene osne obremenitve...je pa sploh žalost.
Pri +35° v senci ni vseeno koliko da hladilnik od sebe.Ma polet je baš vseen za tisto kalorično vrednost, sej skurim eno bombo do dve na sezono. Vseen če propan ostane. Pozim se pa itak ve.