Razlicne gume?

janix

Pripravnik
23. sep 2007
36
0
6
Hoj ker se bliza zima bo treba pocasi tudi o gumah razmislat! Sedaj imam na feltnah namescene Goodyear ULTRA GRIP 7 ker sta dve ze bolj slabe bi sedaj nabavu dve novi ULTRA GRIP 7+, zanima me ce moras imeti na vseh 4 kolesih identicne gume?

Sem slisal ze kar neki mnenj da bi nove dal na zadnjo os?! (pogon spredaj)
Nevem cemu tako mnenje, moja logika seveda da spredaj!

L.P.
evil.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Na eni osi moraš met enake gume. Po moji logiki bi dal na prednjo os nove gume, na zadnjo os ''stare''.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik janix pravi:

Logika je v tem, da ti boljše gume na sprednji pogonski osi dajo lažen občutek varnosti. Zaradi tega je že marsikdo zletel iz ceste, ker mu je v ovinku odneslo rit. Ampak če se tega zavedaš potem ni panike, daj na prednjo os.

B.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik janix pravi:

Logika je v tem, da ti boljše gume na sprednji pogonski osi dajo lažen občutek varnosti. Zaradi tega je že marsikdo zletel iz ceste, ker mu je v ovinku odneslo rit. Ampak če se tega zavedaš potem ni panike, daj na prednjo os.

B.
Ajoj, še nobenemu, ki se normalno pelje v ovinek, ni odneslo riti. Sicer pa mi je bolj važno, da se varno ustavim, ne pa da "bolj varno" cirkuse v ovinkih počenjam.
tongue-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik janix pravi:

B.
Moja logika bi bila tudi taka.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
eni res tako priporocajo, po drugi strani pa je lazje loviti zadek kot pa da ti gre prednji del cez ovinek.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
eni res tako priporocajo, po drugi strani pa je lazje loviti zadek kot pa da ti gre prednji del cez ovinek.
Tudi drži.
Saj zato pa sta po mojem ti dve teoriji enakovredni. Važno je le to, da veš za kaj si se odločil in kakšne so slabosti tiste teorije. Osebno pač pravim, da bom previdneje vozil, če imam spredaj slabše gume in me zato niti zaneslo ne bo. Zadek pa zeloooooo hitro uide sploh, če je še kakšno zaviranje vmes.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Odvisno od voznika. Če voziš na meji, je res morda bolje imet zguslane gume spredaj na pogonski kolesih. V ostalih primerih, še posebej, če delaš kar konkretne kilometre, pa je bolje obratno. Namreč zakaj bi še dodatno izrabljal že izrabljene gume. Torej je treba reč uravnotežiti s tem, da bolj izrabljene gume daš na pogonska, praviloma prednja, kolesa.
wink-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Sem imel vedno nove oz boljši grif na pogonskem, pa sem se premislil. Lani sem, zaradi optike in starih gum dal zadaj nove zimske. Sej tastare so tut imele dobr grif, sam niso bile nove
evil.gif
. Zelo velka razlika v obnašanju zadka je nastala. Nevem, al je to krivda dolgega avtomobila al je skoz tako. Raje grem kak meter peš, kot da stalno lovim zadek.