Ravnatelji bi višje plače.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Jebali vas nazivi ...
Samo komplicirali bi in vzpodbujali zapravljanje denarja. Pa je lahko zelo prpeprosto.
Če nekdo uči prvi razred OŠ, uči prvi razred OŠ. In plačan naj bo za učenje prvega razreda OŠ. Če se zzraven trudi še z recimo interesnimi dejavnostmi ipd, za to dobi nekaj zraven (iz temu namenjenega proračuna šole). Ker je želja po dodatnem zaslužku z intresnimi dejavnstmi več, kot je razopložljivega denarja,, pač tekmujejo med sabo, čigav program bo šel skozi (boljši in od tistega, ki zna več, seveda, in tu je motivacija, da učitelji "delajo na sebi"). Skratka: vsi učitelji (poenostavljen primer) razrednega puka naj bodo torej plačani za osnovno delo (torej samo redni pouk, brez interesni dejavnosti in podobnega dodatnega dela) plačani enako (ne glede na starost in ostalo), za vse dodatne dejavnosti se postavi proračune (fiksne), iz katerih lahko tisti učitelji, ki uspejo (pri ravnatelju, seveda) s svojim "programom", kasirajo ekstra denar.

Ne pa, da manager (v tem primeru pač ravnatelj) nima vpliva na to, kako mu stroški dela rastejo, ker je nek plačni sistem, po katerem (poenostavljeno) se lahko prav vsi učitelji zgrebejo v najvišji možni razred, ob tem pa vsi oprvavljajo enako delo, kot že leta. In potem je količina opravljenega dela enaka, ampak ker vsi splezajo do recimo svetnika, je masa plač nenormalno višja. Bolano.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Imaš prav jebali vas nazivi. Oba z ženo sva v JS ona v šolstvu jaz v tehničnem sektorju. Ona ima VI.st jaz V. Pred 15.leti sva imela enako plačo. Ona dela po 8ur jaz sem pa za enako plačo moral oddelati 24 nedeljskih ur pa kakšen praznik pa vsak drug šiht imam nočni.
Oba sva v tem času napredovala vse po pravilih in sedaj ima ona 30% večjo plačo
frown-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sem slišal, da so v JU danes dobili obvestilo, da gredo lahk že ob 13:00 domov, k so lih prazniki pa tko...

Mogoče so res dobili, pa? Če imajo višek ur, lahko to izkoristijo, ane...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Lahko ja.. v Privat sektorju jih velikoše frej dneva (dopust) ne utegne vzet, kaj šele izkoriščat ure... Pravim. Ni tok težko, dagajebeš.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja dej no dej....
hysterical-1.gif

Sem slišal, da so si vsi poslanci in JU že izplačala dvojne regrese letos.
hysterical-1.gif
To je trdila prfoksa.

In ja...sem bil danes na eni šoli in je bla skoraj prazna ob 14.00, požrite se...jaz pa sem se ukvarjal s skrajno nesposobno "firmo", ki za moje pojme nima kaj obstajat glede na sposobnost. Mogoče delajo sam javna naročila, da so lahko tako nesposobni.
bonk.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Očitno si namišljeni ekspert za vse vrste del v JS.
grin1.gif
sem pa prepričan, da bi zgolj po kakšni uri na določenem delovnem mestu v JS usran od strahu modeloval, če lahko še naprej vnašaš podatke v tabelce pri svojem delodajalcu pa magari 16 ur dnevno za 500 evrov...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Očitno si namišljeni ekspert za vse vrste del v JS.
grin1.gif
sem pa prepričan, da bi zgolj po kakšni uri na določenem delovnem mestu v JS usran od strahu modeloval, če lahko še naprej vnašaš podatke v tabelce pri svojem delodajalcu pa magari 16 ur dnevno za 500 evrov...
Sj bo res tudi on kmalu imel samo 500€ ,ker zniževanje plač v javnem ,je samo povod za izgovor zniževanja plač v privat sektorju.
evil.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sem slišal, da so v JU danes dobili obvestilo, da gredo lahk že ob 13:00 domov, k so lih prazniki pa tko...
Zelo dobro si slišal. Ob 15 sem še vedno bil v službi... pa ostalo mi je še vedno 14 dni neizkoriščenega lanskega dopusta, pa imam že 26 letošnjega...
cheer.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ali kdo ve zakaj imajo v šolstvu višje ljubilejne nagrade kot recimo v zdravstvu? Za 30 let 919€ vs 577€.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
pravilno, tisti ki v JU res nič ne delajo se naj kar pripravijo, da bodo rit greli doma, za 250 €