Ravnatelji bi višje plače.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Včeraj me je skoraj na rit vrglo. Ravnatelji bi v tem času, ko se vsem trga pri plačah, imeli radi višje plače. In to za 5 plačilnih razredov.
shocked-1.gif

Po celi JU (tistim ki si zaslužijo in tistim ki si sploh ne) so pa veseli če jim bodo namesto 15% trgali samo 10.

Za tiste, ki še ne veste. 3250eur je začetna bruto plača, ki jo zahtevajo. Začetna!!! Potem pa so dodatki za vsak oddelek posebej (tako za tiste v vrtcih kot v šolah), projekte, napredovanja, izobraževanja, delavno dobo. Zato pa se bunijo, in si ne želijo nižanja normativov, ker bi se tako zaprl kak nepomembni oddelek (razred) in bi v denarnico kakih 100 eur padlo manj. In tako čez palec, paraziti bi imeli radi višje plače kot poslanci.

Sploh pa ravnateljevo delo sploh ni neka odgovornost. To potrjuje dejstvo da so izvoljeni ravnatelji povprečno bivši učitelji telovadbe. Toliko o njihovi strokovnosti.
Primer naše ravnateljice; V službo se primaje okoli 9-te ure, če pa jo rabiš ob dveh (14.00) pa je nikjer več ni.... Da ne omenim, da je na delavnem mestu ni vsaj 3 mesece v letu. Zakaj, ker v šolah ni nobenih ur (ala digitalno štemplanje preko kartic ali sistem ala Špica) ki bi preverjale in dokazovale prisotnost ravnatelja v šoli. Na papir pa tajnica itak napiše da ima od dejaskih 5 realiziranih ur, še vsaj kako naduro. In ta gamat bi višje plače
10.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Še ustrahovanja fazanov ne znajo preprečiti, bi pa višje plače. Le za kaj?

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
verjetno zato, ker se zopet zgledujejo po Nemčiji, kjer si je javni sektor izboril 6% povišanje

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
pred leti (ko sem zadevo še spremljal) je imel ravnatelj cca 10 -15 % višjo plačo od profesorja z istimi "naslovi" stem daje na ravnatelja padla velika odgovornost in kup problemov (sploh z ženskim kolektivom). pišem zasrednje tehnične šole. In glede na to, senisogrebli za ravnateljske stolčke.

Kako je danes, ne vem.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
pred leti (ko sem zadevo še spremljal) je imel ravnatelj cca 10 -15 % višjo plačo od profesorja z istimi "naslovi" stem daje na ravnatelja padla velika odgovornost in kup problemov (sploh z ženskim kolektivom). pišem zasrednje tehnične šole. In glede na to, senisogrebli za ravnateljske stolčke.

Kako je danes, ne vem.

To je pa res že dolgo nazaj. ..

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Glej... dandanes je biti ravnatelj sanjska služba. In verjemi, veliko rivalstva je tukaj, pa tudi, sistema: "če me boste izvolili, boste cele počtnice doma". Verjemi, iz prve roke....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Sploh pa ravnateljevo delo sploh ni neka odgovornost. To potrjuje dejstvo da so izvoljeni ravnatelji povprečno bivši učitelji telovadbe. Toliko o njihovi strokovnosti.

Sem mislil, da je samo pri nas tako.
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Odgovornost je res, ker lahko zaradi ene bedarije enega levega mulca letiš.

Seveda pa to ni nek hud problem pa pač učiš naprej pa je. Plačo pa lahko en prfoks kar blizu pride, ker je blo tolk napredovanj in nekih bonusov, da ravnatelj marsikater mesec ni top plačan na šoli.

Za glavno delo (urnik ipd) pa je itak zadolžen podravnatelj/ica, in če maš tega sposobnega, potem ni treba bit več kot 2x na teden v šoli.
smirk-1.gif

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Sem mislil, da je samo pri nas tako.
bonk.gif

Ahaha, a smo mi iz istega kraja??!
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
5 let?

Danes imajo večinoma ravnatelji manjših šol nižje plače od nekaterih (starejših) učiteljev. To je dejstvo!

V bistu so že od uvedbe teh čudnih plačilnih razredov ravnatelji (pa tudi ostali vodstveni delavci javnih ustanov ki padejo sem noter) želeli spremembe.

Sistem je kratkomalo čuden, ne zagovarjam dviga plača samo če si plačan na podlagi nekih enotnih razredov naj se vsaj uredijo razumsko! Torej v pravičnem sistemu ne more imeti 55 let stara učiteljica slovenščine, ki več ali manj ne dela nič, brez odgovornosti, večjo plačo od ravnatelja, ki skrbi za kolektiv, funkcioniranje cele šole in ima na sploh veliko odgovornost. Pač ni fer!

Pa sem spadajo tudi nekateri mlajši učitelji ki so inovativni se trudijo in imajo neko pespektivno, ampak plačajo jih pa malo več kot čistilko. Torej javna uprava je postala lederzic za ostarel in neproduktiven kader (po logiki, starejši so svoje že dosegli naj imajo višje plače!) medem ko si tisti ki bi lahko kaj spremenili belijo glavo zakaj sploh delat v JU (ker bo kmalu v tovarnah boljša plača, pa regres in božičnica)!

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Tisti, ki bi rad kaj spremenil, naj ne rine v javno upravo. Tam je kaj spremenit mission impossible, nakoplješ si pa večno sovraštvo tistih, ki bi morali zato kaj naredit.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Mlad učitelj je plačan malo več kot čistilka? Vsak učitelj ima na začetku nekaj več kot jurja plače, tolko o tem...

Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
5 let?

Danes imajo večinoma ravnatelji manjših šol nižje plače od nekaterih (starejših) učiteljev. To je dejstvo!

V bistu so že od uvedbe teh čudnih plačilnih razredov ravnatelji (pa tudi ostali vodstveni delavci javnih ustanov ki padejo sem noter) želeli spremembe.

Sistem je kratkomalo čuden, ne zagovarjam dviga plača samo če si plačan na podlagi nekih enotnih razredov naj se vsaj uredijo razumsko! Torej v pravičnem sistemu ne more imeti 55 let stara učiteljica slovenščine, ki več ali manj ne dela nič, brez odgovornosti, večjo plačo od ravnatelja, ki skrbi za kolektiv, funkcioniranje cele šole in ima na sploh veliko odgovornost. Pač ni fer!

Pa sem spadajo tudi nekateri mlajši učitelji ki so inovativni se trudijo in imajo neko pespektivno, ampak plačajo jih pa malo več kot čistilko. Torej javna uprava je postala lederzic za ostarel in neproduktiven kader (po logiki, starejši so svoje že dosegli naj imajo višje plače!) medem ko si tisti ki bi lahko kaj spremenili belijo glavo zakaj sploh delat v JU (ker bo kmalu v tovarnah boljša plača, pa regres in božičnica)!

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zato sem pa napisal...nič ravnateljem višje plače, samo vsa napredovanja raznih priseskov črtat, enostavno resetirat.

Izobraževat se bi moral itak skoz, za kaj hudiča bi ta profesorca Slovenščine napredovala za 650€ oz. dobi toliko več kot na novo zaposlena marljiva prfoksa? Izkušnje?
hysterical-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ni res, tam okol jurja je že kar maks. Pa glede na to da ni nobenih napredovanj in dodatkov, na tem kar ostaneš.

Pa saj je ok plačilo (sploh za osnovno šolo učit), če pa učiš AutoCAD strojnike na srednji šoli, ali pa SolidWorks, ProEngineer ipd. je pa to podn plačil in se potem dobi samo "profesorje" po principu...kdor ne zna uči!

Problem je, ker starejši profesor dobi 650€ več neto napram sveži zaposlitvi, pa nič se mu ne da, pa Autocad 2000 bi učil v letu 2012.
stupid-1.gif

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Mlad učitelj je plačan malo več kot čistilka? Vsak učitelj ima na začetku nekaj več kot jurja plače, tolko o tem...

Punca je učiteljica in nima več kot jurja plače.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Sem ravno srečal bivšega sodelavca, ki dela pri privatniku in se je hotel javiti za hišnika v vrtec na nek razpis. Ga je na rit vrglo kakšno plačo so mu ponudili. Ima sicer samo poklicno šolo je pa priden in sposoben tako, da mu privatnik plačuje 1500€ +100€ za malico in prevoz. On je pa mislil da bo vsaj 1200€ dobil za hišnika
hysterical-1.gif

Ja, drugače je pa ravnatelj pri ženi tudi telovadec
smile-1.gif