Ranjena guma - rabim nasvet

bazo

Pripravnik
15. nov 2010
124
0
16
Joj tip, tako stvar se ne sprasuje na forumu takoj k vulkanizerju . Gume na avtu so eden izmed najpomembnejših členov varnosti.
Mislm da bo treba kupt novo gumo.
C-c-c-c-c ti pa ti pojava.

205-55-16 stane 72€ ( bridgestone ), tko da pomoje za 50€ tud kej dobiš ....

Nazadnje urejeno:

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Vse se da - sam kolk bo pa pol varna vožnja pa ne vem.

meni je podobno napako popravil vulkanizer tam pri avtosejmu, Jakšič al kako se mu že reče.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Vulkanizer nej jo dol sname pa se jo pregleda, če je samo zunanji del gume malo potrgan in je karkasa ter notranji del ok, potem je še vedno uporabna. No na koncu odločaš sam a jo boš naprej vozil ali ne (mogoče zadaj kjer je manj obremenjena, če imaš fwd avto seveda)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
To ni nic hujsega. Da bos mirno spal, pa zracnico not rukni. Koliko kamionov se vozi po "zajlah"... pa nihce nic ne ukrepa.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Zračnico v gumo, ki je narejena za uporabo brez zračnice, in na felto, ki je narejena za uporabo brez zračnice. Super.
uf-1.gif

Da ne pozabim: gume brez zračnic smo pred 40imi leti uvedli zato, ker so varnejše od tistih z zračnicami.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Crn scenarij:
v kolikem casu je guma prazna oziroma nevozna ce obe poskodbi hkrati spustita?
Ce hoces biti pa siguren pa nova guma.
Mislim da ne tako hitro da ne bi mogel niti pri 200 kmh varno ustavit. Meni je pred leti na boku eno odprlo mislim da zaradi starosti (cca 8 let ). Prevozil pol lj obvoznice preden sem opazil da je z gumo najbrz nekaj narobe. No guma je sla v smeti.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Meni je pred leti na boku eno odprlo mislim da zaradi starosti (cca 8 let ). Prevozil pol lj obvoznice preden sem opazil da je z gumo najbrz nekaj narobe. No guma je sla v smeti.
Ti pa si za en penis šofer. Če bi bil pravi alter fahrer, bi čutil 0,1 bar razlike v tlaku med levo in desno gumo, ti pa si kar pol obvoznice prevozil z odprto gumo. In to osem let staro!!!!!
@cbb: jaz bi gumo zamenjal ali pa vprašal za nasvet vulkanizerja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če maš pa stare gume, boš moral pa še vsaj eno zamenjat, da ne boš mel levo desno preveč razlike po zrabljenosti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Menjaj. Tudi e notranja zgradba na pogled ni poškodovana, ne veš, kaj se je z njo v resnici zgodilo, pa se navzven ne vidi (se pa recimo vidi na rentgenu).

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja kakor sta meni vsaj dva vulknizerja zatrjevala, se bočnih poškodb SPLOH NE popravlja

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Torej, tole se je danes zgodilo na mojem avtu, kako ne vem... Skratka, guma ni spustila, zanima me, če se to da kako rešit, ali naj raje kupim takoj novo gumo?

A vidim tamle še feltno malo odškrtnjeno?

Verjetno je bil kak robnik kriv...

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Menjaj. Tudi e notranja zgradba na pogled ni poškodovana, ne veš, kaj se je z njo v resnici zgodilo, pa se navzven ne vidi (se pa recimo vidi na rentgenu).

NIč, v torek zjutraj grem k vulkanizerju... Al bo popravil, al pa novo gumo nataknil gor, bo povedal kako in kaj... Sam se nagibam k menjavi...

virtualman

Pripravnik
20. avg 2008
79
0
6
jv slovenija
Ta guma je za v smeti. Ravno na boku je guma najtanjša. Bočni del v bistvu med vožnjo absorbira vse neravnine na cesti in se najbolj giblje. Debelina gume je na boku 5 do 8 mm. Ti imaš poškodovano že do opleta. Tisti beli delček, ki se vidi.
Bok se NIKOLI ne popravlja. Samo tekalni del, kjer je dosti mesa in zato, ker se ta del med vožnjo ne deformira- ne spreminja oblike.

Vožnja s tako poškodovano gumo je nevarna, ker lahko v hipu spusti in če se to zgodi med vožnjo...si zamisli sam.
Poškodba pa je sigurno tudi v notranjsti gume, kar se sicer ne vidi je pa sigurno. Za začetek rezervo gor ali pa k vulkanizerju takoj.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
na Avtonetu sta na hitro po spominu 3 podjetja ki prodajajo rabljene gume po 20eur /kos, pa se pozanimaj ce majo kaksno iste znamke z podobno obrabljenostjo.