Rain X na steklu, hocem dol!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Imamo eno zanimivo nalogo, iz vetrobranskega stekla na katero se je dolga leta nanasal rain x sranje... moram vse skupaj spraviti dol. Tanek film mascob ob drsanju brisalcev spravlja v obup. Take izdelke bi morali prepovedati z zakonom
jezen.gif

Preizkusil sem tudi zadnjo moznost, denaturiran spirit, ampak brez uspeha.

Kaj se ostane?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
tekoči pralni prašek + topla voda. ne pozabi očistit tudi brisalcev.

rainX se maže na stekla, katerih se potem ne dotikaš več, torej ne na sprednje steklo (čeprav navodila mogoče pravijo drugače).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja, mazal jih je prejsnji lastnik
smile-1.gif

Brisalce sem itak zamenjal po 3 drgnjenju sipe in brisanju z vsakic drugo cunjo. Zdaj sem jih najbrz spet unicil. Pa je slo 8 eur
grin1.gif

Prav imas, ne vem zakaj nisem takoj pomislil na pralni prasek. Preizkusim čez vikend. Če ima kdo še kakšne izkušnje lahko mirno napiše.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
poskusi z eno zvijačo (sicer se jo uporabla drugje): uporabi jabolčni kis.

(pa sporoči rezultat
wink-1.gif
)

LP

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
aha, torej stari dobri (smrdeci) kis pomaga. s tem je moja mama kopalnico cistila, generalno ciscenje seveda
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
nisem čist 100 % da bo šlo dol
smile-1.gif

drugače se pa to stvar uporablja za odstranjevanje voska s pleha avta - pred poliranjem.

tako da je na vsak način vredno reskirat 1,2 evra...če ne bo delalo še vedno lahko porabiš preostanek za solato.

'jabolčni' pa zato ker ne smrdi toliko kot vinski...oz. sploh ne smrdi.

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Nabavi novo dozo RainX-a pa znova namazi sipo. Bo boljse :p
Ce ne pa drugo leto sipe zavarovat..pa premajhno varnostno za kaksnim sleperjem...pa bo prej ali slej za zamenjat sipa
grims-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Imamo eno zanimivo nalogo, iz vetrobranskega stekla na katero se je dolga leta nanasal rain x sranje... moram vse skupaj spraviti dol. Tanek film mascob ob drsanju brisalcev spravlja v obup. Take izdelke bi morali prepovedati z zakonom
jezen.gif

Preizkusil sem tudi zadnjo moznost, denaturiran spirit, ampak brez uspeha.

Kaj se ostane?

ali gre za renaultovo vozilo?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Jst sipe ko je kriza da prav ne gre dol, kar se mastnega tice operem s to pasto za roke ki ima se neke micene delce noter, jst ji recem avtomehanicarska, pr nas jo delajo pa ne vem kako se klice. Vse spravi s sipe. Raz pa ne pusca ce bi se slucajno bal.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Zdaj mi je ze skoraj uspelo. Kis je bolj malo pomagal zato pa sem kupil detergent posebej za mastno posodo in topla voda.. dobro ucinkuje. Najbrz bo treba veckrat ponoviti.

Pasto, ki jo omenjas seveda poznam, ni boljsega za ciscenje "šmira" in ostale svinjarije.
cheer.gif
Meni se vseeno zdi malo prevec groba. Na embalazi tudi pise "z glicerinom" in se bojim, da si bom naredil medvedjo uslugo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.946
113
v lokalni ostariji
smir zajfo dela kemicna fabrka u kamniku inemnuje pa se plutol.... imas pa tudi italianske verzije... ki so pa prakticno brez mivke... in zihr ne poskodujejo pleha...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Uporabi Meglio (mislim da ga prodajajo v Mercatorju... svetlo rumena zadeva)... to čistilo že živ hudič. Skor ni stvari, k je nebi spucal. Čeprav glih po laku nebi z njim drgnu pretirano, ker na šihtu, ko mašino pucam je pol cunja kr zelena
grin1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Zakaj nebi? Jst ga mam še zmer cela
smile-1.gif
... ni pa varno na kakšni armaturki ali laku, ker je precej koncentrirana zadeva. Pri nas ga večinoma uporabljamo v mešanci 50/50

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Tole boš najlažje rešil z čisto navadnim Trimom (razmaščevalec). Ne moreš verjet kako dobro je to čistilo. Topi maščobo, šmer, smolo ... kot za hec.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Živjo!

ne ga srat s kakimi agresivnimi kemikalijami, ker ti lahko razžre gumo oz. plastiko okoli stekla. To se da videt po nekaterih avtih, ki uporabljajo zgolj koncentrat tekočine za brisanje stekel. Ta koncentrat je potrebno še razredčiti z vodo, ljudje pa nalivajo čisto in imajo čez leto dni gumo okoli stekla čisto razžrto.

Uporabi detergent in toplo vodo. Bolj kot je voda topla, večji bo efekt. Steklo namažeš in počakaš par minut, da mešanica učinkuje (raztopi, nevtralizira,...karkoli).

Ne pozabi očistit brisalcev! Dokler gre črno od njih niso čisti. Jaz imam na avtu pomojem še original brisalce (7 let) in jih očistim, ko začnejo delati rise.

lp

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Jst to ze par let uporabljam in brez posledic. Finalni test pa je bil na soncnih ocalih. Brez raze. Seveda nisem drgnil kot zmesan. Razmasti pa v nulo.