Radiator

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ja imaš danfusa ! na samem ventilu ja ena zareza ,jo moraš najti ! srebrni obroček ima številke od 1do 7 in črko N. Obračaj ta srebrni obroček v smeri urinega kazalca tako dolgo da boš črko N nastavil na zarezo ki je na ventilu potem pa obroček mara zaskočiti ,tako je ventil odprt na polno,ti ventili imajo to funkcijo da se da nastavljati pretok za vsak radiator posebej samo tega monterji ne nastavijo ali pa ne znajo.poglaj si tudi to na spletni strani danfusa pa ti bo jasno
write.gif

In to je bilo to (nastavljeno na 1, namreč). Dal na N in greje ko šus. Imaš 5*, če se pa po LJ. potikaš in se mi na ZS javiš, pa še
nahrung002.gif
ali 3 ...

Benady, tudi tebi hvala in *.

Ps: a zdaj, ko je na N, bo termostatska glava še vedno zaprla ventil, ko bo dovolj toplo, kajne?

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
da, samo vse se bo hitreje odvijalo. večji pretok, več oddane toplote, prej dosežena željena temp.

hvala, k si me pozabu. pa sem ti reku, da je ventil kriv.
smile-1.gif
brez slikovnega materiala

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
e,pa vidiš da se da tudi po forumo nekaj rešiti ,kdaj bom pa kaj v LJ pa ne vem verjetvo grem na Dunaj delat za 4 mesece tako da bom knap z cajtom sja bom v SLO verjetno čez vikende ,no pa se bomo še kaj čuli pa kero rekli v gostilni
pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
a,ja koliko temperaturo boš nastavil na glavi se ventil zapre ko je v prosrtor toliko segret

tekma je ni dosti cajta za PC-jem
cheer.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
da, samo vse se bo hitreje odvijalo. večji pretok, več oddane toplote, prej dosežena željena temp.

hvala, k si me pozabu. pa sem ti reku, da je ventil kriv.
smile-1.gif
brez slikovnega materiala

Nič nisem pozabil. Ti se samo javi, pod šifro "itak je treba it na pivo".

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
a,ja koliko temperaturo boš nastavil na glavi se ventil zapre ko je v prosrtor toliko segret

tekma je ni dosti cajta za PC-jem
cheer.gif

Sem glih iskal kaj tele cifre pomenijo pri Danfossu. V enih navodilih je *=7, 1=10, 2=15, 3=20, 4=23, 5=26.
Ampak moji iamjo še en črtice naprej od petke, a to pomeni potem tole skalo: *=9,5, 1=14, 2=17, 3=20, 4=23, 5=26, une črtice čez =28?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sretno ti useljenje. pomoč ti žal ne morem ponudit.

btw
pohistvo en vlečt po tleh, ampak ga nosi. če maš gotov parket, ga ne spuščaj na rob.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Lepo da ste rešil
prav tako se vidi da slike povejo več kot cel roman
še hvala za info o gotovem parketu. Čeprav tudi tisti "lamelni" parket katerga imam sam, (10/10? cm) je kar občutljiv- Njaraje bi kar keramiko v odtenku parketa vrgel pa talno psodaj

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Mah ... Še vem ne, kdo je bil ... Itak moram cel kup stvari popravit. Štrom, UTP kabli, v kopalnici se mi neda po ploščicah razbijat, bo dobro, kakor je ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Hišo. Saj imam kompleten fascikel z načrti, večino navodil, projektom ipd ...
Kablaža je že porihtana (razen v kuhinji, tam bo električar še malo štemal), ploščico bomo po domače poflikali, z gretjem sem se sporazumel, ko je mojstar porihtalk ekspanzije, jaz pa z ačlter pomočjo radiator ...
Po malem pa bo šlo ...
Je pa smešno, kako ljudje, ki projektirajo recimo napeljavo za mrežo (UTP kabli) ne znajo razmišljat, da obstaja tudi IPTV in ne le kabelska, pa da je treba met v vsako sobo 2 kabla (1 za TV, 1 za net), pa da manj kot 10 cm globoka omarica pač ni primeran za noter dat modem od operaterja + še vso kablažo, pa da res ni nujno, da je ventilator v kopalnici prižgan vedno, ko so luči prižgane, pa da na vsako steno sodi kaka vtičnica, pa da v pravokotni tuš kabini armatura sodi na ožjo steno, pa ...
Ne vem, meni se vse bolj dozdeva, da je večina arhitektov in projektantov navadnih bebcev. Vsak mojster zna te stvari že po ozkušnjah iz prakse bolje skupaj zložit.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
utp lahko pvolečeš še en..skoraj ziher..lahko ga pa enostavno deliš. ne pozabi na telefon
smile-1.gif

projektanti so...sej ves kaksen sem..skoda da se razpišem. seljaci ko seljaci. hebe se njim za vse. sam za denar ne. sam skoda, da nisi prej rovaril, težil, dokler ni bilo finalno.

edit
pri upt pazi še neki. tv ima net priklop. torej maš tv, nettv, telefon, pa še net. 4 kable, ali vsaj 3.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ja imaš danfusa ! na samem ventilu ja ena zareza ,jo moraš najti ! srebrni obroček ima številke od 1do 7 in črko N. Obračaj ta srebrni obroček v smeri urinega kazalca tako dolgo da boš črko N nastavil na zarezo ki je na ventilu potem pa obroček mara zaskočiti ,tako je ventil odprt na polno,ti ventili imajo to funkcijo da se da nastavljati pretok za vsak radiator posebej samo tega monterji ne nastavijo ali pa ne znajo.poglaj si tudi to na spletni strani danfusa pa ti bo jasno
write.gif

OK kako naj to pravilno nastavim, če se oznak na vrtljivem delu VEČ NE VIDI - so skoraj izbrisane?? Kje je N?